Reklama

Reklama

Táta šampión

  • USA World's Greatest Dad (více)
Trailer

Učitel poezie a otec samoživitel zjišťuje, že věc, po které v životě nejvíce prahne, nakonec nemusí být to, co ho učiní skutečně šťastným. V této černé komedii zazářil v hlavní roli skvělý Robin Williams.  Robin Williams coby Lance Clayton, vždy snil o tom, že se stane slavným a bohatým spisovatelem. Jenže namísto toho pracuje jako učitel poezie na střední škole a jeho jediný syn Kyle (Daryl Sabara) je nesnesitelný puberťák. Lance chodí s rozkošnou učitelkou umění Claire (Alexie Gilmore), jenže ta nechce o vážném vztahu ani slyšet, natož snad veřejně přiznat, že se s Lancem schází. Jednoho dne se Lancemu přihodí podivná nehoda, která se na jednu stranu pro něj jeví jako velká tragédie, ale na stranu druhou jako životní příležitost. Náhle má na dosah všechnu slávu a bohatství, o které vždy snil... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (127)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Pod filmem s názvem World's Greatest Dad a Robinem Williamsem v hlavní roli jsem si představil nezávadnou rodinnou komedii. Byl jsem překvapen, když se mi dostalo hodně (společensky) nekorektního tragikomického dramatu. Robin Williams exceluje a film táhne svými přechody z komediální do vážné roviny. Zajímavé je téma, jak se vypořádat se smrtí dítěte a jak této smrti využít ke své vlastní slávě. No, nebudu prozrazovat děj, jen napíšu, že film je dobrý, i když něco klíčového mu chybí - silná pointa, aby se stal opravdu velkým a ne jen kvalitním malým režijním a hereckým cvičením. 70% ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Teď nevím, jak se nejpřesněji vyjádřit. Myslím, že jakožto film, spadá do té průměrné až celkem podprůměrné kategorie i přesto, že mám Robina Williamse jako herce velmi, velmi ráda. Jde o to, že děj ve filmu, jako takový, nebyl zas tak špatný. Příběh byl vymyšlený, řekla bych, celkem dobře. Jde o to zpracování filmu, které se mi prostě nelíbilo. Vše bylo roztahané, chvílemi nezáživné, prostě a jasně to nebyla tak, jak by to být měla a mně, jako diváka, to prostě neoslovilo. Ale i přes všechny ty chmury dávám 3*, jelikož na úroveň 2* patří mnohem horší filmy, než je tento. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak nějak přemýšlím, jak začít tento komentář, protože z tohoto filmu mám jakési zvláštní pocity a vlastně tak nějak nevím, co si o něm mám myslet. Do jisté míry je to geniální nápad nechat hlavního hrdinu, aby využil hodně zvláštní smrti svého syna pro svou vlastní slávu, ovšem na druhou stranu je tenhle film z morální stránky velice problematický. Každý divák, který má v sobě zakořeněné určité morální zásady musí nad chováním hlavního hrdiny nevěřícně kroutit hlavou a říkat si, na co že se to vlastně dívá. Na jednu stranu film udílí divákovi lekci z přetvářky a parazitování na nešťastných událostech, ale na druhou stranu nutí diváka samotného přemítat nad tím, jak by se asi v takové situaci zachoval on sám. Film je zkrátka sám o sobě velice originálním počinem, který si určitou pozornost zaslouží a svým závěrem si nakonec získává na svou stranu diváky, kteří nesouhlasili s počínáním hlavního hrdiny. Navíc po dlouhé době se mi stalo, že jsem viděl film, u kterého jsem nedokázal odhadnout, co se stane v příštích několika minutách, a i to nakonec rozhodlo, spolu s netypickým dějem a perfektním výkonem Robina Williamse, že filmu udělím nadprůměrné čtyři hvězdičky. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní černá komedie se spoustou elánu a dobrých nápadů. Samozřejmě, že se jedná o naprosto normální filmík, který jen a jen překvapí. Drzému synovi, tak nepřejete od začátku nic jiného, než to, co se mu stalo. A každý divák bude tomu spratkovi přát to samé. Btw. docela mě překvapilo, kdo to režíroval, to by mě nenapadlo. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Coze?To fakt? Bob Goldthwait je on? haha...tak to je riadny u**b. Kazdopadne, prve minuty filmu boli velmi divne a mal som pocit, ze tak toto bol skutocne dost blby vyber na pokojny vianocny vecer, ale s pribudajucimi minutami sa film kristalizoval a ja som postupne zacal chapat, kam reziser a scenarista v jednej osobe snimku smeruje a bol som spokojny. Zaver a cela pointa bola vynikajuca ako cely Robin Williams. 3,5/5* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Bobcat Goldthwait si vo filme zahral šoféra, ktorý odviezol postavu Robina Williamsa do talk show. (Niles)
  • Keď Dr. Pentola rozdáva kópie Kyleovej knihy "You Don't Know Me", môžeme z nej vidieť dve strany, ktoré sú v skutočnosti z knihy Franza Kafku "Premena". (Niles)
  • Režisér Bobcat Goldthwait a Geoffrey Pierson, ktorý hral riaditeľa, sa spolu predstavili už v seriáli Unhappily Ever After (1995). (Niles)

Reklama

Reklama