Reklama

Reklama

VOD (1)

V rádiu hraje Jefferson Airplane, píše se rok 1967 a Larry Gopnik (Michael Stuhlbarg), profesor fyziky na klidné univerzitě na Středozápadu se právě dozvěděl, že ho jeho žena Judith (Sari Lennick) opouští. Zamilovala se do jednoho z jeho okázalejších známých, Sye Ablemana (Fred Melamed), který na ni působí rozhodněji než nesmělý Larry. V bytě s nimi bydlí jeho věčně nezaměstnaný bratr Arthur (Richard Kind), Larryho syn Danny (Aaron Wolff) je neustále v potížích a dcera Sarah (Jessica McManus) krade Larrymu peníze z peněženky a spoří na plastickou operaci. Anonym se ho snaží připravit o místo, jeden ze studentů ho uplácí a současně vydírá a sousedka odvedle ho mučí tím, že se opaluje nahá. Zoufalý Larry se vydá s prosbou o pomoc za třemi různými rabíny, aby mu pomohli vypořádat se s jeho problémy a stát se lepším člověkem. Seriózním mužem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (431)

Chermy 

všechny recenze uživatele

Slabší povahy může podobný film pěkně zdeptat. Ale to už by měl zkušenější divák od Coenů očekávat. Opět více drama, než komedie, dodotlačované ad absurdum(což právě dělá z dramatických scén komické), přitom nevybočující z hranice možného. Více než kdy jindy se ale tentokrát Coeni přibližují skutečnému životu. Já ten jejich styl tolik nemusím. Pousměju se občas, ale to je tak vše. Jejich filmy mi žádný zážitek nepřináší. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Takže to máme zase další film bez konce od mejch oblíbenců. Coeny mam prostě rád, film se mi líbil (i když viděl jsem od nich už výrazně lepší filmy), ale čekal jsem na nějakou pointu nebo rozuzlení a vono hovno. Ten "konec" mě prostě nasral. Bohužel mam takovej pocit, že Coeni už všechny svoje geniální nápady vyčerpali a úroveň jejich filmů jde v posledních letech dolu... Když jsem viděl Tahle země neni pro starý, tak jsem byl zklamanej. Teď už ani zklamanej nejsem, protože si začínám pomalu zvykat na to, že ty časy, kdy Coeni točili filmy, kterejm jsem tady bez váhání dával 5 hvězdiček, jsou dávno pryč... 60% ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

BAFTA Awards - 1 nominacia: Scenar ________ Tak ja neviem. Ti bratia Coenovci ma fakt niekedy vedia poriadne prekvapit. Zial tentokrat skor negativne. Je pravda, ze tento rok ma mierne sklamal western OPRAVDOVA KURAZ, ale to sa vobec neda porovnat s tymto filmom, pretoze ten western som ochotny si kludne este niekedy zopakovat, ale tento film urcite nie. Je to presne takym tempom a stylom natocene, ako to proste nemam rad a o konci ani nehovorim. A ten uvodny zaciatok, patrilo to vobec k tomuto filmu alebo to bol iba nejaky kratky 5 minutovy film vo formate 4:3? Nasli sa tam aj chvilky, pri ktorich som sa zasmial, hlavne chudak hlavny hrdina, to bol hlavny kandidat priamo pre psychiatra, inac nuda. A mam taky pocit, ze je to asi prvy film od bratov Coenovcov, kde si nezahral ani jeden znamy herec, aspon teda nikoho som nepoznal. Zatial moje oblubene filmy od nich su FARGO (1996) a PO PRECTENI SPALTE (2008). Seriozny muz bol nominovany na Oscara za najlepsi film roka, avsak tym sa stala vojnova drama od Kathryn Bigelow SMRT CAKA VSADE (2008). ________ Michael Stuhlbarg - (Prof. Lawrence 'Larry' Gopnik) +++ Richard Kind - (Strýko Arthur) +++ Fred Melamed - (Sy Ableman) +++ Sari Lennick - (Judith Gopnik) +++ Aaron Wolff - (Danny Gopnik) +++ Jessica McManus - (Sarah Gopnik) +++ Peter Breitmayer - (Pán Brandt) +++ Brent Braunschweig - (Mitch Brandt) +++ David Kang - (Clive Park) +++ Produkcia: Ethan Coen, Joel Coen, Eric Fellner +++ ()

mcb 

všechny recenze uživatele

O co jde? Tahle otázka se mi během sledování naskýtala mnohokrát. Už dlouho jsem neviděl film, který by vyprávěl tak výstižně a zámerně o ničem. Nebo o něčem? Můžeme v tom hledat skryté souvislosti a donekonečna hledat vodítka, která by nás posunula o malý kousek blíž k pochopení „o co go“, ale jediná pravda, která nám zůstane, je ta, že se zde nic zcela pochopit nedá.Coeni sami nenabízí žádné otázky, které by nevyřešili, jenom mají opět ten svůj absurdní vesmír plný obskurních postaviček a epizodek, které se přou o své důležité a nedůležité účasti na příběhu. Jediné, co nedokážu s přesností určit – jestli se jedná o Coenovic nejosobitější či nejodtažitější snímek. Nelze říct, zda je jejich styl a poetika dovedena do absolutoria nebo z ní naprosto upustili. Výsledek je potom nevyrovnaný a neuchopený v žánru ani v příběhu, i když tak záměrně mohl být komponován. Režisérské duo by mělo možná trošku upustit od vlastní svébytosti a podávat divákům film, když už nejasný, tak alespoň uchopitelný. Takhle se mohou divit, že jim kritika moc nepřeje a snímek pak nelze patřičně docenit (a to silně veřím, že co doceňovat je). Zvláště po vynikajícím Tahle země není pro starý to zamrzí. 6/10 ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Bratři Coenovi mají svůj styl. Co tento styl zahrnuje je hodně těžké napsat. V každém novém filmu jde o něco jiného, jiného od předchozí tvorby bratrské dvojice stejně jako od mainstreamové tvorby jako takové. A nejen to. Film samotný má dvě části, které se od sebe liší jako Jekyll a Hyde. Hlavní dějová linie je protkána židovskými narážkami, suchým a sarkastickým černým humorem a hlavně pomaličku sílící depresí hlavního hrdiny, který se však se vším statečně pere. A na úplně opačném konci stojí předtitulková sekvence, ve které se mísí humor s nepříjemnou a až děsivě klidnou atmosférou. Kdyby takto vypadal celý film, asi bych byl velmi spokojen. Poté se však na scéně objeví Larry a můj pocit už není tak skvělý. V novější filmografii bratrů, pokud chtějí diváky hlavně bavit, chybí od dob Big Lebowskiho ten správný humor. Naposledy jsem Coenovic závan pocítil u Bratříčku, kde jsi? (Tahle země není pro starý ten feeling neměl, i když šlo o setsakramentsky dobrý film). Bratrská dvojice by si měla vzpomenout, jaké točila filmy v minulosti. Nebo se vydat cestou té země, co není pro starý. Ale nic mezi tím. Více na etparadise. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Rozpočet: 13 000 000 dolarů. (Saku)
  • Natáčení trvalo 44 dní. (Saku)
  • Právník přes trestní právo, kterého si Larry najal, Ron Meshbesher, je skutečný oblastní právník z Minneapolis. Je z firmy Meshbesher and Spence. Adresa na obálce Larryho účtu je skutečná aktuální adresa jeho praxe. (c.tucker)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama