Reklama

Reklama

V 50. letech je život v prosluněném středo-americkém městečku Suburbicon bezstarostný a idylický. Malebné domky s upravenými trávníky jsou dokonalým místem pro šťastné rodiny. A taková je i rodina Gardnera Lodge. Tedy alespoň navenek. Jedné noci vše změní vloupání do jejich domu. Gardnerova manželka Rose je zavražděna. Policie velmi rychle zatkne podezřelého. Ale když dojde na stanici k identifikaci, Gardner pachatele neoznačí. A možná pro to má dobrý důvod. Podezřelým z brutálního činu je totiž lichvář, který má na starost klienty, kteří své dluhy mafii neplatí včas. Gardnerovo rozhodnutí spustí řetězec podezírání, vydírání, násilí a pomsty. (Bioscop)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (216)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(55%) Tvrzení o tomto filmu, které má více diváků, že je to celé takové divné, tak s tím souhlasím. Po skončení jsem ale naštěstí tak nějak pochopil, co tím chtěl režisér říct. I když si stále myslím, že se mu to trochu vymklo z rukou a byla to taková žánrová patlanina. Do cca 40 minuty jsem se celkem bavil, řekl jsem si, že to má takový trochu ujetý, dobrodružný styl. Jenže po té cca čtyřicetiminutovce nastane dějový zlom, který není moc zřetelný, ale snad každý myslící divák si vše nahrubo uvědomí, co se asi bude dít dál. Byl jsem na rozpacích a nevěděl jsem, co si o tom mám myslet. Ale jakmile se snímek blížil ke konci, víc a víc to začínalo být praštěné a dokonce se našlo i pár dobrých scén, které mě zabavili. No, přesto je to rozporuplné snad ve všech ohledech. Sice jsem se nenudil ani na chvíli, ale i tak jsem z toho byl celý paf. Matt Damon mě zpočátku trochu vadil, ale pak jsem si na jeho postavu zvykl. Ostatní herce vcelku bez problému. Soundtrack obstojný. Těžko se to hodnotí, ale koukatelný průměr mi z toho nakonec vylezl. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ryzí coenovština říznutá Clooneyho šaškárenstvím a už notně únavnou a stereotypní protirasistickou agitkou. Výsledkem je vcelku povedená, hodně černá a trochu otravná komedie. Zápletkou je typicky coenovský zapletenec na téma 'zločin a trest', respektive 'zločin a neblahý následek', bližší podrobnosti hrozí spoilerováním. Tak tedy jen tolik, že Juliána je pěknější než za mlada, Démon si upevnil své pevné místo v mé pomyslné Top Ten "Největší herecký hnusák" (svou hnusností tu předčil třeba i hnusáka Macyho v Coenovic Fargu), v roztomilé roli mě skvěle pobavil slizký Izák a zaujalo i několik výrazných, mně neznámých týpků. Na druhou stranu mě ovšem zase přiotrávila moralizující protirasistická dějová linie. Ale vždyť my to už přece dávno víme, za těch nejmíň padesát let vaší intenzívní propagandistické masáže, že bílý rasismus je fuj-fuj a e-e, vy únavní negrofilní retardi... Netuším jak na ostatní diváctvo, ale na mě mají tyhle moralizující protirasistické dějové linie naprosto opačný účinek. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Přistihl jsem se, že se v komentářích nevyjadřuji úplně kultivovaně a na úrovni, za což se omlouvám a rád bych svoji chybu napravil právě teď. Takže: Do píči, to teda byla kurevská sračka. Sice celkem dobře udělaná, ale bylo mi totálně, kurva, jedno, co se tam, do prdele, děje. Zmrdi! Takže tak. 25% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

První film pod režijní taktovkou George Clooneyho, který se mi líbí. Ty ostatní stály za prd. Každopádně tohle je hodně zajímavý snímek, máme zde ideální, klidné, rodinné městečko, které se však změní v násilné a krvelačné město. A stačí k tomu to, že se jeden chlápek rozhodne zabít ženu a shrábnout pojistku a také nastěhování černošské rodiny. Ve filmu vás asi nic nepřekvapí, tak nějak čekáte, co se stane. Ale i tak je to zajímavé sledovat, ten film má svojskou atmosféru a příběh vás prostě baví. A poslední scéna filmu je zvláštní, čekal jsem, že kluk bude volat policii a on si jde házet se sousedovic děckem. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tedy musím se přiznat, že od spojení bratrů Coenů (scénář) a George Clooneyho (režie a podíl na scénáři) jsem čekal všechno, jen ne to, že výsledný film bude tak trochu divný a ve výsledku i celkem nudný. Název Suburbicon by se dal volně přeložit jako ,,satelitní městečko" a ten název je vševypovídající - Suburbicon vypadá jako většina satelitních městeček... Dvě dějové linie - jedna až didakticky popisná ve smyslu rasismus je špatný...ááánnooo a druhá kriminální, kterou shazuje všudypřítomná nadsázka...prostě takhle ne, jako by všichni výše zmiňovaní tvůrci byli jen ve stylu Járy Cimrmana průkopníky slepých uliček...tudy ne, přátelé! A jestli to všechno měl být Clooneyho aktivismus, tak je to asi ta nejhorší z variant... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • V závěru filmu pronásleduje hlavního hrdinu (Matt Damon) modrý VW Brouk a v něm holohlavý muž. Velice podobná scéna se objevila také ve filmu Big Lebowski (1998), který mají na svědomí také bratři Coenové. (Lukoboss)
  • Bratři Coenové napsali scénář k filmu už v roce 1986. George Clooneyho si jako režiséra vyhlédli v roce 2005. (PaTeXx)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2017 na filmovém festivalu v Benátkách v Itálii. (ČSFD)

Související novinky

Clooney a Hlava 22

Clooney a Hlava 22

26.11.2017

Georgi Clooneymu se moc nezadařilo ani s Památkáři ani se Suburbiconem, takže to zkusí jinak - přes televizi. Jeho novým projektem je totiž seriálová adaptace románu Hlava 22, v níž se ujme jedné z… (více)

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Reklama

Reklama