Reklama

Reklama

Soukromé pasti

(seriál)
Česko, (2008–2011)

Hrají:

Zdena Studenková, Jan Budař, Martha Issová, Josef Polášek, Marek Daniel, Miroslav Etzler, Klára Issová, Roman Zach, Vilma Cibulková, Aňa Geislerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Ty nejhorší pasti si na sebe stražíme sami. Někdy s pomocí našich blízkých. A těm zase pomáháme my. Soukromé věci jsou složité a nikde se to neučí. Navíc býváme zmatení. Nemluvě o tom, že doba je rychlejší než my a všechno se mění – než si s něčím poradíme, je to jinak. (TV Nova)

Recenze (280)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jediný díl, který jsem viděl: Něžný vetřelec od Lenky Wimmerové. Naprosto přesvědčivě zahrané, vše velmi realistické, jako by divák byl přímo u toho. O nevěře, kariéře a potratu. Bohužel, opět typicky česky bezvýchodné. Totálně začarovaný kruh, pokud člověk nerespektuje vyšší autoritu a sám sebe staví na místo nejvyšší. Wimmerová (ať již vědomě či nevědomě prostě ukázala jeden z mnoha tisíců a tisíců podobných případů, které dnes člověk vidí kolem sebe) dokumentovala, že člověk bez Boha sám sebe lapí do pasti - z níž není úniku jinak než dalšími a dalšími hříchy, mnohem těžšími - v tomto případě zabitím dítěte, potratem. Bezvýchodnost a beznaděj, tak jako u 99% českých filmů, ovšem na konci ZůSTÁVÁ. - - - Filmařským řemeslem na 5 hvězdiček, pointou 0: průměr je 3*. ---- --- Dodatek 13.8.2010: Shlédl jsem další díly, neboť nastavují celkem dobře zrcadlo současnému demoliberálnímu marasmu, v němž si každý dělá co chce. Hodnocení: Ukradená spermie 2*., Riskantní intervierw 3*, Fajn brigáda 3*, Jiná láska 4*, Tatínkova holčička 2*. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Poznámka: Hodnocení na základě čtyř viděných epizod. Něžný vetřelec: Celkem příjemný díl, který mě přesvědčil, že i v českých podmínkách zjevně může vzniknout koukatelný televizní film. Jen nechápu, proč je vše proloženo hlavní hrdinkou koukající do kamery. 3* Fajn brigáda: Langmajera mám ráda, proto jsem se na tenhle kousek těšila, ale z nějakého důvodu mi nebyl zrovna blízký, ani mě nezaujal. To povídání hlavních postav přímo do kamery mi leze na nervy stále víc. 2,5* Láska v moll: Zjišťuju, že ani z jednoho mně sympatického herce (v tomto díle Jiří Bartoška) nejspíš na konci epizodky nezůstane příjemný vyrovnaný charismatický muž, který by měl auru "ochranitele". Nemám ke komu vzhlížet a leze mi to na nervy. Ale jinak zatím bezkonkurenčně nejlepší díl podpořený nejen mně bližšími postavami a dějem, ale hlavně ze všech stran výborným hereckým obsazením. 4* Tatínkova holčička: Velmi slušné domácí drama, které by se v případě lehčího protáhnutí děje a zakomponování více postav nemuselo přímo bát ani na plátna kin. Etzlera jsem zatím znala ze všech filmů a seriálů jen jako usmívajícího se sympaťáka a tím zajímavější pro mě byl ve své roli. Toho slizkého úchyla jsem mu věřila na 100%. (A definitivně se mi potvrdilo, že že pokud chci v Soukromých pastech hledat mužskou roli, které budu fandit od počátku do konce, jsem asi na špatné adrese). 4,5* Celkové hodnocení: Za aritmetického průměru mi vychází 3,5*, už jen kvůli tomu, o jak ojedinělý a nadprůměrný projekt se na českých obrazovkách jedná, neváhám zaokrouhlit nahoru. ()

Reklama

Jansen 

všechny recenze uživatele

Ze začátku ohromen pro český televizní seriál netypickou formou a chladným od citů oproštěným vyprávěním jsem se nechal unést hrdinčiným k neštěstí neodvratně spějícím příběhem. Postupem času jak jsem vstřebal netypickou formu vyprávění a soustředil se na samotný obsah, napětí ze mě postupně začalo vyprchávat. Až jsem dospěl ke konci a uvědomil si, že pod chladně stylizovanou slupkou se skrývá vlastně úplně obyčejné televizní drama osekané do délky seriálu. A s dalšími díly to bylo velmi podobné. I přes to se jedná o jednu z lepších věcí, co pro nás televize Nova letos připravila. ()

Adam Bernau

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen Něžného vetřelce (vtipný název: diverzní organismus v břiše) a stačilo. Dvě a půl hvězdičky. Příručková modeláž dilematické situace, na přebalu uvedená slovy "mateřství je krásné, ale svoboda taky". Jakže? Volí snad hrdinka, jak strávit dovolenou? Nehledě k tomu, že jsem neobjevil, v čem má být ta svoboda. Ve "vysněné práci" spočívající v obětování všeho v zájmu prodeje nějakého lhostejného zboží? Samotná modeláž není špatná: solidně napsaná hlavní postava, T. Vilhelmovou skvěle a charakterně zahraná. Také je dobré si uvědomit, že nesledujeme jakoukoli ženu v této situaci, ale právě jen ženu, pro niž je to dilema. Překvapivě působivý závěr - opět díky Vilhelmové. ()

Nikon

všechny recenze uživatele

Tohle se jednou "známkou" hodnotit nedá. To není seriál, ale cyklus příběhů s naprosto odlišnými tématy i obsazením. Podle osoby režiséra a hereckých osobností se také liší (a dost výrazně) kvalita jednotlivých filmů. Některé jsou fakt dobré a překvapivě se vymykají z "Novácké" produkce. Některé ovšem svůj původ nezapřou. Takže - než hodnotit průměrně, počkám, až někoho napadne jednotlivé filmy "osamostatnit". ()

Galerie (250)

Zajímavosti (14)

  • Epizoda "Tatínkova holčička" vzbudila mimořádný ohlas a v roce 2009 získala prestižní ocenění na 11. Mezinárodním festivalu televizní tvorby v La Rochelle. (MTHRFCKR)
  • V epizodě "Smím prosit o lásku" si hlavní roli zahrála Zdena Studénková. Herečka si na natáčení přivezla své osobní střevíce, a to až ze Slovenska. (MTHRFCKR)

Související novinky

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Reklama

Reklama