Reklama

Reklama

Zákon gangu

(seriál)
  • USA Sons of Anarchy (více)
Rozhovor 1 - Kim Coates
USA, (2008–2014), 79 h 33 min (Minutáž: 39–81 min)

Tvůrci:

Kurt Sutter

Hrají:

Charlie Hunnam, Katey Sagal, Mark Boone Junior, Ron Perlman, Kim Coates, Tommy Flanagan, Theo Rossi, Maggie Siff, Winter Ave Zoli, Johnny Lewis, Emilio Rivera (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(92)

Obsahy(1)

SoA je motorkářský gang působící ve fiktivním americkém městě Charming u mexických hranic. Gang vedený Clayem (Ron Perlman) a jeho nevlastním synem, hlavním hrdinou, Jaxem (Charlie Hunnam). Živí se převážně obchodem se zbraněmi. Seriál mapuje působení gangu, obchody se zbraněmi, Jaxovy pochyby o směřování gangu, osobní spory mezi členy, do kterých zasahuje v neposlední řadě rodina. Největší hrozbou pro SoA je však agentka ATF a místní zástupce šerifa. (Sonnik)

(více)

Videa (12)

Rozhovor 1 - Kim Coates

Recenze (284)

rowdys 

všechny recenze uživatele

Už sú to dlhé roky, čo som vyrastal na Renegade s Lamasom a odvtedy tu tuším harley-centred seriál ani nebol. Od Shieldu majú SoA ďaleko, ale zase nehrajú sa na nič iné, než chlapskú zábavu s dostatočne prepletaným príbehom (cca úroveň prvej série Prison Break) a to kvitujem. Sons of Anarchy vie, kde je jeho miesto ako žánrovo, tak i v publiku a podľa toho ho aj teda ohodnotím. S týmto motorkárskym klubom so zmyslom pre rodinu + hierarchiou Sopranovcov a shielďáckym srať-na-morálku prístupom je to tak vo výsledku ako pozerať sa na futbalový zápas, v ktorom neznášate oba tímy, no dobre sa na ich hre bavíte. A preto otvorte si pivo a keď je vo vás aj kus chlapa, tak Sons of Anarchy prebudia tie správne pudy a náležite si svet motorkárov vychutnáte. Síce som skôr vespista než harleykár, ale dve kolesá sú dve kolesá, no a čo sa kočiek týka... ako vraví Chibs, "everybody loves pussy". I second that. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Asi nejzajímavější věcí na celých SOA je fakt, že tu nenalezneme ani jednu vyloženě kladnou postavu, protože ať se jakýkoli charakter může zpočátku jevit čistě "černě" nebo "bíle", je téměř každá postava dříve či později konfrontována s vlastními zákony motorkářského gangu a chtě nechtě se musí "nějak rozhodnout". Další věcí, kterou je potřeba zmínit, je originalita - podobný seriál neznám a i když téma motorkářů se ve filmu sem tam objeví, takhle komplexní sondu do života fungování podobné skupiny jsem dosud neviděl. Co se týče scénáře - občas může být malinko přitažený za vlasy (obzvlášť v situacích, kdy toho chlapcům prochází až příliš moc), nicméně můj finální dojem z celého seriálu to ani v nejmenším neovlivnilo. Herci perfektní, uvěřitelní, režie lepší než u mnohých celovečerních filmů a sem tam nějaká ta chytlavá hláška. Kvalita navíc nejen zůstává konstantní, ale dokonce stoupá. 1. série - 90% 2. série - 95% 3. série - 95% ()

Reklama

Raketka29 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, ale já se do toho seriálu zamilovala. Zajímalo by mě kolik dílů viděli lidé s hodnocením "odpad až 2 hvězdy". Ano místy je to zřejmě přitažené za vlasy a někdy zase laciné (uřvaná old lady Peggy mi občas otevírá v kapse nůž) ale na trochu té akce proč ne. Lidi se koukají na Dextra a nevadí jim že je to masový vrah ale před partou motorkářů budou odvracet zrak? To si kluci nezaslouží. Jako holka ANO! Motorky, kůže a silný chlapy. ANO! 3 série zkouknuté za 3 dny :) ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Nakonec moc nevím, co psát. SoA jsem se vyhýbal dost dlouho, důvodem bylo pravděpodobně to, že mě x let zpět neoslovily upoutávky v televizi (což se bohužel dělo často, ale doháním vše zameškané) a český název nejspíš také nepřidal. Jenže pak jsem se k motorkářům dostal, dal jim šanci a doslova je zhltl během pár týdnů. Neuvěřitelně mě to chytlo, až nečekaně jsem se zžil s hned hromadou postav, které jsou výborně napsany a výběr herců je perfektní. Jsem motorkář, ale nejezdím na Harleyi, nemám hezkou koženou vestičku, podle které každý v širém kraji ví, že jsem boss, nemám za opaskem sedmnáctku Glocka a bohužel mi při jízdě na moto fouká do ksichtu tak moc, že bych se v integrálce na televizním plátně zrovna nevyjímal tak hezky jako hezoun Jax. Přesto z toho cítím to kouzlo svobody, i když motorky hrají až druhé housle, možná i třetí, protože seriál není zdaleka jen o tom. Výborný, psychologicky opravdu zajímavý, akcí nabitý a proložený i několika vtipnými vložkami. A jestli těch 80 hodin sledování za to stojí? Stojí. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Synové anarchie - nedoceněný a mnohými dokonce nepochopený seriál, který naprosto dokonale a v celé své šíři vykresluje život motorkářského gangu, potažmo celé bikerské subkultury. Kurt Sutter ukázal svůj um v psaní kvalitních krimi zápletek již v policejní "dvojce" The Shieldu (jedničkou zůstane navždy The Wire) a zde ještě přitvrdil! Seriál jede téměř v každém díle na plný plyn, míra napětí je vysoká a postavy si nestačí vydechnout, neboť je na každém rohu čeká další pořádný průser, či kmotrovská odplata za jejich předchozí odplatu... I pokud vás motorkářská tématika nezajímá, Sons of Anarchy jsou pořád výborně napsaná a perfektně funkční gangsterka s charismatickými postavami (božský Opie)! Úžasná přidaná hodnota pak přichází v onom vykreslení subkultury MC. Scházet se s "bratry" ve stylové klubovně, mít na rameni vytetovanou drsnou lebku, vzbouzet respekt pouhým pohledem ze sedla blyštivého Harleye, to jest undergroundová verze Amerického snu. Ona některými zesměšňovaná drsnost zde rozhodně není sebeparodická a vlastně ani tolik nadsazená. Samozřejmě, aby seriál fungoval jako zábavná TV show, je třeba občas vybočit z mezí realističnosti, což se projevuje zejména na častých přestřelkách, do kterých se MC určitě běžně nepouští, ale jinak je ta pravá esence subkultury MC vystihnuta perfektně. členové se vnímají za bratry, nasazují za sebe život, nerespektují autority, ale mají vlastní morální pravidla. Má to své kouzlo - nemusíte se s ním stotožňovat, nemusíte chtít žít "jako oni", ale to vůbec neznamená, že vás to nebude bavit prožívat skrz obrazovku. 9/10 ()

Galerie (2 445)

Zajímavosti (77)

  • Všechny postavy vyjma Chibse (Tommy Flanagan) jezdí pouze na jediné motorce. Chibs (Tommy Flanagan) však z motocyklu Harley Davidson Dyna Glide přesedlal na Harley Davidson Electra Glide. (Chibs)
  • V tretej sérii, keď sa gang z Kalifornie presunie do Severného Írska, jazdia motorkári v prvej scéne tak, ako je to bežné v Európe alebo USA – napravo. Pri prestrihu sa už presunú na "správnu" stranu, ako sa jazdí na ostrovoch. (vander19)
  • Rusty Connes, který v seriálu ztvárnil bývalého prezidenta Nomádu Quinna, je kytaristou skupiny Attika, jejíž skladby jsou v seriálu použity. (Chibs)

Související novinky

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

20.10.2022

Kurt Sutter svoji tvůrčí štaci u stanice FX zakončil nešťastně, když byl vyhozen poté, co se údajně nechoval ke svým kolegům a podřízeným úplně nejlíp. Autor seriálů The Bastard Executioner, Zákon… (více)

Tvůrce Zákonu gangu chystá westernový seriál

Tvůrce Zákonu gangu chystá westernový seriál

01.12.2021

Kurt Sutter, scenárista a tvůrce kultovního seriálu Zákon gangu, oznámil nový seriál. Ten tentokrát vytvoří pro streamovací službu Netflix, ponese název The Abandons a bude se jednat o westernové… (více)

Charlie Hunnam najde psího kámoše

Charlie Hunnam najde psího kámoše

25.05.2020

Málokterý herec by si zasloužil více práce než právě Charlie Hunnam. Hvězda seriálu Sons of Anarchy, nebo snímků Král Artuš: Legenda o meči či Gentlemani za sebou doposud nemá jediný komerční hit, v… (více)

Reklama

Reklama