Reklama

Reklama

Částečně hraný a částečně animovaný seriál si ihned po svém premiérovém odvysílání získal srdce diváků na celém světě a stal se jedním z nejúspěšnějších dětských titulů současnosti. V LazyTown je vše vzhůru nohama. Stephanie, optimistická dívka se zářivě růžovými vlasy, přichází do městečka a potkává bláznivý mix obyvatel, včetně nejlínějšího super darebáka na světě – Robbieho Rottena. Naštěstí pro Stephanie na LazyTown dohlíží svým pozorným okem Sportacus, atletický hrdina ve skvělé kondici, který neustále běhá, skáče, dělá salta a létá ve své futuristické vzducholodi, aby ochránil děti z LazyTown před Robbieho intrikami. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (189)

Wishkah odpad!

všechny recenze uživatele

Když sem to poprvé viděl, tak sem se lekl, že mám na televizi proštelované barvy. Ale ne. On je ten seriál opravdu tak barevný...a taky neskutečně hloupý a divný. Přijde mi to jakoby to nebylo směřované na děti ale na pedofily a homosexuály. První skupinu bude zajímat dětinský vzhled Julianny Rose Mauriello a tu druhou vysportované tělo s debilním knírkem Magnuse Schevinga, který bůhvíproč pořád skáče jako dementní opice, aby tím ukázal jaký je sportovec. Myslel sem si, že níž než Teletubbies se nedá zajít. Ale ono to jde. A jímá mě hrůza co se stane, až se klesne i pod úroveň tohohle pořadu ()

bax 

všechny recenze uživatele

Toto by ma horko ťažko presvedčilo aj keby som bol dieťa, ale tak za ten výchovný potenciál dávam 2*. No po štyroch zhliadnutých dieloch musím povedať, že oba boli o tom istom - Sportakus (obrz zdravého spôsobu života) sa snaží Stefanie a jej bábkových priateľov nejakým spôsobom poučiť, začuje to zlý Robbie (obraz nezdravého spôsobu života) a snaží sa zviesť Stefanie, ale častejšie jej priateľov na nezdravý spôsob života (jedenia množstva sladkostí a podobne), prípadne sa chce zbaviť Sportakusa a podobne. Stefanie a Sportakus však vždy v závere porazia Robbieho a vyhráva zdravie. A to stále dookola a to časom omrzí. Navyše sa mi nikdy (ani v detstve) nepáčili preafektované prejavy hercov. A tu sa mi zdá takýchto prejavov až príliš. ()

Reklama

Zodd odpad!

všechny recenze uživatele

Myšlenka dovést děti k pohybu dobrá, to jo. Ale ta forma je šílená. Bubblegum dance je moje slabost, ale nemyslím si, že se do dětského pořadu úplně hodí. Když jsem to viděl poprvé na Super RTL, myslel jsem si, že se dívám na reklamu na McDonald’s s loutkami, které vypadají jako z politické satiry, podle které vznikli i naši Gumáci. Ale proč Jetix, na kterém byly pořady pro děcka skoro o 10 let starší, než je tento?? Proč ne JimJam, Minimax nebo podobné věci? Možná pro sever se svým “Nordic modelem” není Sportacus (ne, není to Spartakus) ani trochu divný, uznávám. Ale ve zbytku světa? Občas jsem se rád ze srdce zasmál, ale zůstanu u toho, že to prostě nechápu. ()

boni 

všechny recenze uživatele

Bože, co to je? Jakýmsi omylem jsem jednoho studeného březnového rána viděl jeden díl a dodnes jsem se z toho nedokázal plně duševně vzpamatovat. Napůl animovaný a napůl hraný seriál pro děti mě konsternoval na dlouhou dobu dopředu. Holčička se zářivě růžovými vlasy, režisér jako Sportacus umící s míčem větší kouzla než Ronaldinho a další, jistě na drogách jedoucí obyvatelé města, které je rájem uživatelů LSD. Opravdu nevím, co jiného k tomuto seriálu říct a absolutně nechápu, že tohle může být světový hit v dětské kinematografii, bud´ já jsem byl divné dítě, nebo dnešní svět je zvrácený. ()

Filostar 

všechny recenze uživatele

Silně výchovně působící seriál pro děti, ve kterém je zlo (zastupované pouze škodolibostí) potrestáno nenásilnou formou (většinou zesměšněním). Vítězem je Sportakus - symbol dobra, heroizmu, zdraví, sportovního ducha. Děti potřebují vzory, které můžou napodobňovat. Těžko začnou střílet pavučiny z ruky, nebo se měnit v roboty. Lazy Town je zajímavou alternativou k agresivním seriálům pro děti. S podmanivou barevnou a hudební slupkou děti "konzumují" i základy zdravé výživy a pobízení k sportu. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Tento seriál stanice Nickelodeon byl posledním seriálem, který odvysílala česká mutace Jetix. (Vitox)
  • První volbou do role Stephanie byla herečka Shelby Young, ale kvůli určitým omezením musela odmítnout. (Cheeker)
  • Rozpočet na každú epizódu bol približne 1 milión dolárov, čo je asi päťnásobok vtedajších priemerných nákladov na detský televízny program, čo z neho robí podľa Schevinga najdrahšiu detskú reláciu na svete. (Dyxon123)

Reklama

Reklama