Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Lidé se odjakživa bojí stárnutí, ovšem někteří více. Představte si, že byste si navždy mohli zachovat krásnou mladou tvář a místo vás by stárnul váš portrét. Jak tento proces ovlivní lidskou duši a charakter? Příběh Doriana Graye byl již mnohokrát z filmován a stal se legendou. Dorian Gray byl mladý anglický aristokrat, kterému v životě nic nechybělo. Měl hezkou tvář, peníze a věděl, jak na ženy. Jenže se bál stárnutí. Až jednoho dne si nechává udělat portrét a vysloví tajné přání - chce aby za něj stárnul jeho obraz. A přání se splní. Dorianu Grayovi zůstává tvář nevinného mladíka, zatímco obraz nese stopy času i všech hříchů a zločinů, kterých se dopustil. Ale žádné tajemství se nedá udržet navždy a minulost ho po letech dohání v podobě Hallwarda i bratra dívky, jejíž smrt kdysi způsobil... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Podle traileru jsem čekal atmosférickou pecku s výtečnou hudbou, ale nenechte se zmást. Film je úplně jiný a mnohem horší. Výprava a kamera je pěkná, ale hudba je narozdíl od zminovaného traileru hodně nevýrazná. A málo klasiky. Celé mi to navíc připadalo podané tak nějak zkratkovitě a mám pocit že pozornost se věnovala jiným věcem než by měla. Například období snad 30 let, kdy byl Dorian pryč, trvalo na plátně asi dvě minuty a vlastně jsme se vůbec nedověděli kde byl a co dělal. A najednou hup a po Londýně jezdí místo drožek auta. Nebo naprosto zbytečná vsuvka s bratrem Jimem, kterého nakonec naprosto směšně srazí vlak, který byl asi na elektrický pohon, protože jel naprosto neslyšně. Ano, film měl i silné místa, především v první půlce. Naopak konec mě nadobro přesvědčil o tom, že na čtyři hvězdy to nemá. Ke cti režiséra musím přičíst, že bylo opravdu vidět, že se hodně snažil, ale na víc asi nemá. Škoda. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak se člověk může štítit odrazu vlastní duše. Nebo taky o tom, jak to může dopadnout, když se naše chování nereflektuje v nás, ale v něčem / někom jiném. To vše navíc ve dvou osách; té hlavní, kde Dorianův příběh zachycuje známý obraz, a i té vedlejší, kde si lord Henry "vychová" společníka, jakým je on sám, než mu dojde, že Dorian ve své nelítosti zašel ještě dál. Tyto dva paralelní příběhy pak zabaleny do látky ala příběh napsaný Oscarem Wildem, který se ale kvůli snaze zavděčit se divákovi s předlohou v mnoha momentech rozchází (kdo viděl Othella, ví, že to pro Parkera není zas tak netradiční). Nicméně vizuálně je to hezké a obrazy a Colina Firtha ja ráda. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Život musí hořet tím nejpronikavějším plamenem. Jeho světlo mne neoslepuje, ani jeho žár nespaluje. Já jsem tím plamenem. JÁ JSEM TÍM PLAMENEM!! Dorian Gray není žádná duchařina. Je to film o muži, jehož duši ďábel vložil do obrazu a sám se ukryl za krásnou tvář. Dorian Gray by klidně mohl být upír. Ovšem to by život naplnění zkažeností neměl takovou sílu. Pokušení, vzrušení, svědomí. Bezcitně proměnit lásku ve smrt. Ďábel nemá hranice! „Ben“ Barnes jako mladík s duší zkaženou a páchnoucí se mi velmi líbil. Dýchla na mě ona touha po věčném mládí a kráse. KDYŽ JE ČLOVĚK POSLUŠNÝ, JE ZŘÍDKA ŠŤASTNÝ. Který chlap by odolal? NEPLATÍ SE ZA TO DUŠÍ? PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Po těch krvácích a potoků krve, je to zajímavá změna. Starý Londýn je opravdu ponurý a děsivý. Všude špína, na každém rohu kurva a zloději. Brrrr, nechtěl bych žít v té době. Mladý Dorian zaprodá svou duši obrazu. Jeho duše v obrazu stárne a on je stále mladý. A tak si užívá života. Grupáče s ženami, s muži, prostě ojede vše, co se mu připlete do cesty :-) K tomu chlast a opiové mejdánky. Všichni kolem něj stárnou a on má stále 20 let. Odjede a po delší době se vrací. Mladé kurvy jsou už babičky, přátelé staří páprdové a Dorian je stále mladý. A já mu závidím. Okamžitě bych zaprodal svou duši, abych měl stále 20 let. Jenže kolem Doriana jsou závistiví lidé (asi původem z Čech :-)) a ti mu jeho mládí nepřejí.... Za dobře natočený film dávám 50%. ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Bohužel se nemůžu přemluvit dát čtyři hvězdičky, i když bych moc chtěla. Co se herecké strány týče - naprostá spokojenost. Ale co do děje, to už bohužel ne. Snad už od půlky filmu jsem se dívala, kdyže to má končit, protože to celé bylo jaksi roztahané a až moc natažené.. Nezachránil to ani skvělý obraz (a teď nemluvím o Dorianovi :). Možná filmu ale křivdím, knihu jsem totiž nečetla, znám pouze jakousi dějovou kostru, tak nevím, nakolik byly ony roztahané scény (ano myslím tím orgie v nejrůznějším stylu) autentické. ()

Galerie (344)

Zajímavosti (10)

  • Zatímco v originále namluvil hlas obrazu sám Ben Barnes, ztvárňující Doriana Graye, který byl pak počítačově upraven, v českém znění pro tyto postavy byly obsazeni dva dabéři. Martin Písařík nadaboval živého Doriana a Jaroslav Kaňkovský pak hlas obrazu. (funhouse)
  • V knižnej predlohe má Dorian kučeravé blond vlasy. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama