Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Lidé se odjakživa bojí stárnutí, ovšem někteří více. Představte si, že byste si navždy mohli zachovat krásnou mladou tvář a místo vás by stárnul váš portrét. Jak tento proces ovlivní lidskou duši a charakter? Příběh Doriana Graye byl již mnohokrát z filmován a stal se legendou. Dorian Gray byl mladý anglický aristokrat, kterému v životě nic nechybělo. Měl hezkou tvář, peníze a věděl, jak na ženy. Jenže se bál stárnutí. Až jednoho dne si nechává udělat portrét a vysloví tajné přání - chce aby za něj stárnul jeho obraz. A přání se splní. Dorianu Grayovi zůstává tvář nevinného mladíka, zatímco obraz nese stopy času i všech hříchů a zločinů, kterých se dopustil. Ale žádné tajemství se nedá udržet navždy a minulost ho po letech dohání v podobě Hallwarda i bratra dívky, jejíž smrt kdysi způsobil... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Přikláním se k názorům, které kritizují zobrazení Dorianova úpadku formou sexuálních orgií všeho druhu a skutečně temná zákoutí lidské duše zkratkovitě odbývá jen hororovou podobiznou, jakkoli nechutnou a děsivou. Naproti tomu však stojí povedená starolondýnská atmosféra, andělský zhýralec Ben Barnes (ježíš, kdo to je?? :-)) a ďábelský cynik Colin Firth jako prožitkový voyaer, nicméně si myslím, že proplesknutí rukavicí Oscara Wildea by se Oliver Parker nevyhnul... ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Docela zevrudné převyprávění Wildeovy novely, kde mladý a krásný muž ukryje svou smrtelnost do obrazu a ten stárne a strádá místo něj, zatímco on zůstává mladým. Notoricky známý příběh anglického spisovatele, který je vskutku originální. Nemyslím si, že by scénář sám byl nějak silný, ale dosti zajímavý. Nicméně průměrné podání už tak známého díla z něj dělá slabší snímek, který se nedočkal většího ohlasu, i když herecké obsazení není až tak neznámé. Na kostru původního díla je namontováno něco navíc a ze samotného Doriana dělá jen požitkáře, který by ojel vskutku cokoliv, co se hýbe a vykouřil i smotanou ponožku. Znehodnocení postavy ale ani tak neubírá moc, a tak hodnotím lepším průměrem za výborný výkon Firtha. Příjemné pokoukání, ale nic geniálního. 65% ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet na horor, škoda, že ako horor sa to začne tváriť až v druhej polovici. Film má pomalý rozjazd a nebyť Colina Firtha v jednej zo svojich najlepších rolí, tak neviem, neviem. Jeho sebavedomý muž má pohotovú odpoveď na všetky otázky. Je to on, kto drží film ako tak nad vodou. Hlavný hrdina bol dosť nevýrazný a jeho scény orgií, boli po chvíli dosť otravné. Vždy, keď Firth zmizol z plátna, ochabla i úroveň filmu. Nakoniec slabé tri. 50%. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Asi bych i tusil o co reziser usiloval, ac toho dosahl tak napul. 'Opijejici' atmosferu, fajn nedobovou hudbu, i jeden dva dobre herecke vykony do filmu dostal, osudovost a silne momenty temer vubec. Ke vsemu mu kameraman vsechno pokazil levnym tv-stylem, kdy i ta spina vypada navonene. Presto musim film ocenit. V mnoha smerech je krasne cynicky a podvratny. __ Knihu jsem necetl a v nahledu na film to dela asi jen plus. Budis trochu nepravem 4 hvezda za story, z ktere jsem znal jen nejzakladnejsi myslenku. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Sex drogy a málo záběrů na jeden obraz. Nevídaný nesoulad ve vhodnosti dvou obsazených herců, v hlavní roli je totiž dětská tvářička (jasně, záměr, ale odsud posud), která dokáže vypadat tajemně, nebo rozervaně jen dvakrát a ani jednou oboje najednou a to jen díky kameře a hudebnímu podkresu, zato zas Colin Firt exceluje do nebeských výšin a zcela upřímně by mě víc zajímal film o jeho postavě, kde by byl samotný Dorian pouze vedlejší rolí. Ale i takhle se povedlo vytvořit dobrej film, kterej se snadno sleduje, rozhodně nenudí a je dobrý (vzdejme hold fotogenickému Londýnu a dobré výpravě), v závěru z velké části i díky výborně Rebecce Hall. ()

Galerie (344)

Zajímavosti (10)

  • Dorian Gray (Ben Barnes) hrá v scéne s klavírom jazzovú pieseň "The Crave" od Jelly Roll Mortona, ktorá bola prvýkrát nahraná v roku 1939 aj napriek tomu, že dej filmu sa odohráva okolo roku 1880. (mips_)
  • Jedná sa o druhý film herečky Rachel Hurd-Wood (Sybil Vane), v ktorom má hlavná mužská postava večný život. Prvým bol Peter Pan (2003). (odmocnina)
  • Film financovala Národná lotéria prostredníctvom UK Film Council's Priemere Fund a to sumou 500 000 libier. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama