Reklama

Reklama

Roland Sallinger je policista z L.A., který poté, co ho postřelil a málem zabil jeho zkorumpovaný partner, byl nucen odejít ze zdravotních důvodů do důchodu. Po uzdravení ho starý přítel Connor Wells (Steph DuVall) najme jako bodyguarda pro jeho dceru Nikitu (Liezl Carstens). Roland tedy odjede do San Antonia v Texasu. Connor je bohatý podnikatel, kdysi byl také policistou a Rolandovým kolegou. Když Roland odvede Nikitu do nočního klubu, kde se má setkat se svým přítelem Masonem, všimne si podezřelého muže. Věci se seběhnou tak, že Mason Nikitu zavede do léčky a unesou ji. Roland sice několik únosců zabije, ale Nikita je i tak pryč. Dá se do jejich pronásledování, aby Connorovu dceru zachránil a ochránil. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (127)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda. Vůbec nevím za co jsem dal ty původní 2* Možná mi to přišlo profesionálně zpracované, což o to on Waxman není úplný fušer a jakýsi punc profesionality jeho filmy mají, ale jsou strašně nudné a bezkrevné, úplně bez života. Možná bych se měl na to znova sjíždění Segalovek vysrat, protože budu muset jít za chvíli do mínusu (u těch původně odpadových) objevuji totiž, že někdy po tom roce 2005 už Stevo točí jenom dvě kategorie filmů, buďto filmy nacpané akcí které jsou ovšem na naprosto amatérské úrovni a to nikoliv tím zábavným způsobem, ale tím, že jsou regulérně nekoukatelné a nebo profesionálně odvedenou nudu a Hlídač je ten druhý případ no a já pozoruji, že za 5 let se Waxman nikam neposunul a točí furt to samý, což není pro Stevena dobrý pokud se chce ještě někdy vyhrabat z té bažiny do které zabřednul, ale on už patrně nechce...15% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších seagalovek. Steven už je v letech,takže zběsilou akci člověk ani očekávat nemůže, ale mile mě překvapilo, že Steven od posledního filmu co jsem viděl, něco zhubnul,dýchá už normálně a co mě zarazilo nejvíc, souboje už nejsou dělaný ve stínu,takže skutečně vídíte Seagala jak rozdává rány a kupodivu i kope. Není to sice žádný výkvět kinematografie,ale příjemný nenáročný pokoukání. ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Scénář je krásnou ukázkou debility-uboze slepené slova, bez souvislosti a logiky, bez špetky invence, či čehokoliv něčeho. Režie je cool-Waxman často zezačátku používá detail na cokoliv, od injekční stříkačky po kolečko vrzající kryplkáry. Ale jakmile přijde na budování napětí, či režii akčních scén je upocenej jak cikán při spintu s flaškou Jacka Danielse pod kapucou z Tesca s ochrankou za prdelí. No a co herci? Nalijme si čistého vína, v Segalovkách nikdy nešlo o charakterní herectví-co by tam taky hráli, že? Segal je sice už dědek, ale stále má onu auru bíjce a ikdyž mu v bitkách hodně pomáhá střih, své fanoušky dokáže potěšit. Hlídač je lehce podprůměrným akčním kouskem, co sobotní večer dokáže naplnit a trošku zahnat nudu. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

** Dneska večer dávali na Nova HD tenhle film a jelikož jsem ho sice před dvěma roky viděl, ale moc si ho nepamatoval, tak jsem si řekl, jdu do toho. Po pár minutách jsem však pochopil, proč jsem na něj docela zapomněl. Tenhle kousek se Seagalovi nepovedl. Má lepší filmy, i když uznávám, že Seagalovy filmy jsou opravdu jen pro skalní fandy a já se k nim v podstatě také řadím. Zkrátka toto bylo nic moc. Po druhém shlédnutí sice ponechávám 3 hvězdičky, ale po třetí se už na film fakt nepodívám. 50% // (14.9.2012) NOVA - Náhodou jsem zapnul TV a náhodou to opět vysílali. Jelikož nic lepšího nedávali, šel jsem do toho. Tentokrát jsem si říkal, že to vůbec špatné nebylo. Na Seagala určitě hodně dobrý nadprůměr. 50% z minula měním a přiznám se, že se nebudu bránit v budoucnu dalšímu shlédnutí. Prostě mi dneska film sedl. 65% (with J.) ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Ponechme stranou Steveho otylou postavu. Aikido mu jde pořád na jedničku a dokazuje, že i bez dubléra na to pořád ještě má. Škoda jen,že se obklopuje režisérky slabšími povahami, scénaristicky nezajímavými autory a bez-myšlenkovitými náměty. Hlídač patří rozhodně k tomu nejlepšímu ze současné Steveho tvorby! Kvalitně zpracované bojové scény, kterých nění málo a místy překvapivé dějové zvraty. Obzvlášť chválím úvod,který je na Steveho tvorbu hodně netradiční! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v létě 2009 ve městě Santa Fe v Novém Mexiku v USA. (ssfan)
  • V scéne, kedy Nikita (Liezl Carstens) hádže do seba miešané drinky je oblečená v čiernych šatách. Lenže počas zvracania pri limuzíne ich má už ružové. (johnsnow)

Reklama

Reklama