Reklama

Reklama

Roland Sallinger je policista z L.A., který poté, co ho postřelil a málem zabil jeho zkorumpovaný partner, byl nucen odejít ze zdravotních důvodů do důchodu. Po uzdravení ho starý přítel Connor Wells (Steph DuVall) najme jako bodyguarda pro jeho dceru Nikitu (Liezl Carstens). Roland tedy odjede do San Antonia v Texasu. Connor je bohatý podnikatel, kdysi byl také policistou a Rolandovým kolegou. Když Roland odvede Nikitu do nočního klubu, kde se má setkat se svým přítelem Masonem, všimne si podezřelého muže. Věci se seběhnou tak, že Mason Nikitu zavede do léčky a unesou ji. Roland sice několik únosců zabije, ale Nikita je i tak pryč. Dá se do jejich pronásledování, aby Connorovu dceru zachránil a ochránil. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (127)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Moje pocity z filmu zhrniem v bodoch: Pribeh - dava zmysel, sceny na seba nadvazuju a hlavne film neobsahuje skoro ziadne sokujuce zmeny charakterov jednotlivych postav (tu jednu si film odbije nastastie na zaciatku ) - jednoznacne pokrok oproti niektorym nedavnym Seagalovkam. Namet je sice klisoidny (Osobny strazca, Man on Fire atd na x-tu), ale ja mam tento typ priamociarych pribehov rad, takze som bol zvedavy na jeho spracovanie, ktore bolo bohuzial velkym sklamanim. Tempo bolo vrazedne pomale. Tvorcovia sa asi kvoli nedostatku penazi prve 2/3 filmu sustredili na dramaticku cast plnu hroznych dialogov, ktore by nemali sancu uhrat ani kvalitni herci, nie to este Seagal. Herecke vykony - Seagal sa pocas filmu celkom dost casto usmieva, takze to moze niekoho zaujat. Potesilo ma, ze to dievca ktore Seagal strazil nebolo take rozmaznane a nesympaticke ako sa na prvy pohlad zdalo. Jej otec bol sice blbec, ale aspon sympatak. Filmu citelne chyba poriadny hlavny zaporak, alebo aspon nejaky jeho nabuchany poskok, aby sa divak mohol tesit na finalnu bitku. Niekolko krat pocas filmu proste nabehne na Seagala niekolko no name manikov, ktorych lavou zadnou Seagal bleskovo zmasakruje. Bitky - su sutredene do poslednej tretiny filmu a aj ked su natocene celkom prehladne a vacsinou fakt vidno Seagala, tak su zrychlovane aj zakladne chvaty ako svih rukou. Bohuzial su velmi kratke. O nieco dlhsie su dost zle natocene prestrelky. Kamera ma divne svenky, strih je dost chaoticky. Najvelkolepejsou akcnou scenou mala byt hrozna nahanacka dvoch aut, ktorej chyba poriadna dynamika. Dabing - plusom je, ze Seagala po dlhsej dobe dabuje Stepnicka, ktory mu dodava aspon trochu hereckeho talentu. Bohuzial dost velke postavy vo filme nadabovalo aj vsadepritomne neznesitelne daberske trio: Svarc, Mahdal, Tuma. Celkovo sa jedna asi uz o Seagalovsky klasicky hrozny standard a ja definitivne nad nim lamem palicu. Nadeje vkladam uz len do jeho cameo vystupu v Machete. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Scénář je krásnou ukázkou debility-uboze slepené slova, bez souvislosti a logiky, bez špetky invence, či čehokoliv něčeho. Režie je cool-Waxman často zezačátku používá detail na cokoliv, od injekční stříkačky po kolečko vrzající kryplkáry. Ale jakmile přijde na budování napětí, či režii akčních scén je upocenej jak cikán při spintu s flaškou Jacka Danielse pod kapucou z Tesca s ochrankou za prdelí. No a co herci? Nalijme si čistého vína, v Segalovkách nikdy nešlo o charakterní herectví-co by tam taky hráli, že? Segal je sice už dědek, ale stále má onu auru bíjce a ikdyž mu v bitkách hodně pomáhá střih, své fanoušky dokáže potěšit. Hlídač je lehce podprůměrným akčním kouskem, co sobotní večer dokáže naplnit a trošku zahnat nudu. ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Príchodom Brúsky Willisa a jeho Smrtonosnej pasce skončila éra hrdinu, ktorému počas celého filmu nikto nerozkope sandále a tuším začiatkom treťohôr sa prestala točiť automobilová naháňačka pred pozadím. Ak tieto skutočnosti pánko Števko, ktorého zrejme prikrmuje eMcé Donald, dodnes netuší, mohla by sa nájsť nejaká dobrá duša, ktorá mu to napíše na Facebook, inak aj naďalej budú z obézneho Seagala vypadávať hrubé bulšity určené akurát tak pre jeho skamenelých fanúšikov. 40 hamburgerov. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Prdím na to, že se Seagal pokouší o nějaké herectví, já ho chci vidět v pořádné akci a to mi opět nebylo dopřáno. Waxman v akčních scénách (je jich poskrovnu) přepne do módu "cholerická kamera" a já z těch fragmentů, které postřehnu, můžu konstatovat, že slůně Seagal se definitivně vysral na aikidó a používá snad jen filipínskou escrimu a kopance do koulí. Jinak tohle se natáčelo tak dva dny a opakuje se pořád a neustále dokola to samé. Mně by to snad ale ani nevadilo, kdyby tam byl opravdovej souboj. Jenže tady Seagal vykryje jeden úder a hned střih, asi aby se mohl na pět minut vydejchat, napít se, znovu se vydejchat a doplazit se na další záběr. Já nechápu, proč jsou fighty tak zmasakrovaný. Filmu chybí tempo, přehlednost v akčních scénách, skutečný záporák a bohužel i charizmatický hlavní hrdina. Seagal se jím chce stát, ale já mu to prostě už nežeru. U mě je to v současné době důchodce s obdivuhodnou minulostí. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

...všimli jste si, že se ve filmu mihnul Bolo Yeung???...je trošku mladší a má ještě větší prsa:))), uvidíte sami...Seagal se opět zlepšuje, píšu opět, protože jeho filmy se neustále houpou nahoru (...ke koukatelnosti ) a dolu, srovnání se nabízí s povedenou Smrtící zbraní...ale Keeper je přece jen o dvacet procent horší, protože je málo soubojů, více střílení ( nic extra, choreografie akčních scén opět mizerná ) a jedna trapná, špatně natočená automobilová honička!! Souboje jsou krátký, ale Seagal je vidět, tentokrát na 100%, konečně předvede mimiku obličeje, dokonce to vypadá, že i hraje, což je věc nevídaná, nečumí jen do země nebo do strany někam a občas uvidíme i úsměv:)!! Jako by si film i užíval...Bohužel ve filmu se neobjeví záporák, hlavní záporák, který by stál za zřezání do krve, opět máme bandu vidloňů se slámou za uchem, to je veliká chyba!! Máme lepší film, než je Kód smrti ( v tomto filmu byly hrozný souboje, ale jinak atmosféru měl výbornou ), Ruslan ( hodně přeceňovaný film po všech stránkách, ale lepší záporák ) a Poslední noc (...film, kde Steven hraje dohromady 3 minuty ). Jednou větou: Používání dvojníka jen v nepodstatných scénách, tj. řízení auta a asi ve třech scénách, kdy se točí dialog, ale neni záběr ze předu na Seagala, natáčení detailu jízdy v autě je opět před pozadím a je to opět do očí bijící:(...technické chyby opět pramenící z nedostatku peněz...a ještě si rýpnu, na konci filmu je nic neříkající výbuch, vůbec netušim proč tam byl...a prvních 45minut se mi líbilo mnohem víc než akčnější druhá polovina filmu!! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v létě 2009 ve městě Santa Fe v Novém Mexiku v USA. (ssfan)
  • V scéne, kedy Nikita (Liezl Carstens) hádže do seba miešané drinky je oblečená v čiernych šatách. Lenže počas zvracania pri limuzíne ich má už ružové. (johnsnow)

Reklama

Reklama