Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Výlet je vlastně deníkem jedné zvláštní rodinné výpravy. Ovdovělá matka, dvě dospělé, tápající dcery, snad až příliš hodný zeť, temperamentní babička a malý vnuk - tihle všichni se nasoukají do dvou aut a vyrazí z Rakovníka směrem na Slovensko, aby vyhověli otcovu poslednímu přání. Fádní rodinná povinnost se ovšem brzy začne měnit v putování, které má změnit vše, co následuje. A tak zatímco do stařičkého Wartburgu a nablýskaného Renaulta nasedá nesourodá skupina lidí, z nichž každý má už svůj život a svoje problémy, samotná cesta se stává důkazem toho, že pokud se její účastníci neotevřou a nevyřeší minulost, nepohnou se z místa ani jejich osobní životy. (Česká televize)

(více)

Recenze (233)

sharky 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl ten skvělý opěvovaný český film Výlet!? Nenašel jsem jediny vtip kteremu bych se zasmal, zato jsem se u toho neuvěřitelně nudil a nejvíc mě štvala ta příšerná hudba v angličtině. Říkám to nerad, ale to i Kameňák, na který jsem to po hodině přepnul, byl zábavnější. Ale jsou ještě horší filmy. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Typický divný český film. Nekonečná, nudná výprava, podkreslená příšernou hudbou. Kdyby byla aspoň v češtině, ale opravdu mi nesedne kombinace filmu z rádoby staré školy a někdy až hardrockovými skladbami v angličtině. Zbytek, jak jsem už říkal, nudná výprava, nudné postavy, nudné příběhy. Snaha o humor ve formě nekonečného kecání na mě osobně nefungovala. Ne, film mě prostě nebavil. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Hlavná zápletka bola celkom fajn, ale všetko okolo bolo fádne až hrôza. Navyše sa film ku koncu preklopil do totálne uletenej a umelo vykonštruovanej zlátaniny s úmyslom byť čo najzaujímavejší. Dosiahlo sa však opaku. Nebyť dobrej réžie, prostredia, ktoré veľmi dobre poznám a hudby, tak by som ku koncu už od nudy asi upadol do kómatického stavu. 55/100 Videné v rámci projektu - Project 52 Films by Woman. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Na ceske pomery velmi povedene rodinne cernohumorne drama ve stylu starsiho Ene Bene, ale urcite vyzralejsi a divacky pritazlivejsi, protoze vylet z Rakovniku do Noveho Mesta nad Vahom nabizi spoustu nevyrceneho mezi rodinnymi prislusniky. Uvolnene a prirozene herectvi podtrhuje skvely dojem z filmu. 75% ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...vcelku nudné dielko,ktoré má v popise i komédia-ozaj neviem ako k tomu distribútor prišiel....také ako keď požiadate kamarátku režisérku,aby s vami (Iva Janžurová) a rodinkou natočil ...niečo...malo to len 100 minút,ale pocitovo 2,5 hodiny....po páde totality "janžurka" sa rozplynula a nič extra nenatočila...žiaľ ...podobne ako Jiři Menzel...a iní.... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Iva Janžurová dlouho odmítala hrát v tomto filmu spolu se svými dcerami (Theodora Remundová, Sabina Remundová), protože se bála toho, že by její dcery byly nařčený z toho, že si je jejich matka prosadila do filmu. S rolí souhlasila až poté, co ji režisérka Alice Nellis přemluvila s tím, že ve filmu potřebuje využít jejich reálného rodiného vztahu. (Chevees)
  • Film byl oceněn dvěma Českými lvy: Scénář (Alice Nellis) a Nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli (Iva Janžurová). (M.B)
  • Auta s poznávací značkou RAK v Rakovníku nikdy nejezdila. (rakovnik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno