Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Výlet je vlastně deníkem jedné zvláštní rodinné výpravy. Ovdovělá matka, dvě dospělé, tápající dcery, snad až příliš hodný zeť, temperamentní babička a malý vnuk - tihle všichni se nasoukají do dvou aut a vyrazí z Rakovníka směrem na Slovensko, aby vyhověli otcovu poslednímu přání. Fádní rodinná povinnost se ovšem brzy začne měnit v putování, které má změnit vše, co následuje. A tak zatímco do stařičkého Wartburgu a nablýskaného Renaulta nasedá nesourodá skupina lidí, z nichž každý má už svůj život a svoje problémy, samotná cesta se stává důkazem toho, že pokud se její účastníci neotevřou a nevyřeší minulost, nepohnou se z místa ani jejich osobní životy. (Česká televize)

(více)

Recenze (234)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Teto? Co je to houmlesák?--No, to je takový zvířátko, který se hrabe v popelnicích za poliklinikou..... Nádhera, vážně nádhera. Dlouho se mi nestalo, abych dal plné hodnocení českému filmu. Alice Nells je v psaní "obyčejných" scénářů dokonalá a ve Výletu prakticky není hluchého místa. Je tak improvizačně zahraný a neuvěřitelně lidský, reálný, že i moje mamka řekla: "Bože, to jako by dali kameru do našeho života!" Což je pravda, protože pokud jste podobnou situaci zažili, tak vám budou postavy ještě více blízké.__Projížďka stařičkým varburgem po českých luzích a hájích k tomu famózní songy a Iva Janžurová (po Morgianě její životní role) se svými dcerami, no co víc si přát. Tenhle výlet bych si ještě rád zopáknul. Prostě, Nellis je pro mě nejlepší českou režisérkou a Hřebejk se Svěrákem si můžou jít rvát vlasy!! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Keď hraje matka s dvomi dcérami vo filme matku s dcérami, tak to môže byť veľmi autentické. Bohužiaľ autentické sú aj hádky o všetkom možnom aj nemožnom, ktorých je príliš aj na takúto road-movie. Alice Nellis sa svojimi filmami často triafa do môjho vkusu, ale tu to bolo mierne vedľa. Niekoľko záverečných obratov bolo zaujímavých, tie pozdvihli film o jednu hviezdu. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Civilně upřímná road movie, kterou si kočíruje Iva Janžurová. Lehce ji kazí výkon starší z jejich dcer, ale ta si evidentně po Výletě uvědomila, že herectví není úplně její parketa. Nellis tradičně nic nehrotí, ale závěr s pravdou o Orthosanu se jí teda fakt povedl. Jel jsem na Slovensko trojkou a vracím se čtyřkou.  Doznívající pomlčka mezi již neexistujícím Česko-Slovenskem v podobě celní kontroly urny  je pak asi nejvtipnější. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle dílo je pro mě osobně docela zklamáním. Paní Janžurová (která podle mě patří k našim nejlepším současným herečkám) mě svým hraním zaujala až zhruba posledních 10 minut filmu, což mi nepřipadá jako moc vyrovnaný herecký výkon; zbytek filmu jsem si jí skoro nevšiml. Ostatní protagonisté, vyjma Kotršové jako babky, taky nic moc a zápletka s popelem mě téměř minula. Na filmu mě nejvíc zaujala ta partnerská krize, ta byla opravdu jako z reálného života. Docela zvláštní byla hudba; sice se mi docela líbila, ale chvílemi se sem vůbec nehodila. Nezlob te se na mě, ale ač se mi většina českejch filmů natočenejch po roce 1989 líbí a dokážu některé ohodnotit i 4 či 5*, tenhle mě prostě nějak nenadchnul a neoslovil, takže hodnotím jen průměrem. ()

Violeta 

všechny recenze uživatele

Některý český filmy se fakt vyplatí, i mně, letitýmu odpůrci - třeba zrovna Výlet. Nevim, jestli je to Alicí Nellis nebo tím, že roadmovie mě prostě berou. Já bych na tenhle výlet strašně ráda vyrazila s nima, jako zúčastněnej pozorovatel bych se za nima táhla jak smrad a spokojeně se pásla na jejich radostech i starostech. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • V rámci propagační jízdy ve dnech 16. a 17. 3. 2002 proběhla „Výletová road-show“, promoakce a pozvání na film za účasti režisérky a hlavních představitelek snímku po městech kopírujících pomyslnou trasu „Výletu" - Beroun, Žebrák, Hořovice, Příbram, Milevsko, Tábor, Jindřichův Hradec, Telč, Třebíč, Kyjov, Veselí nad Moravou, Uherské Hradiště a Uherský Brod. (hippyman)
  • Natáčelo se v okolí Prahy, v Telči, Rakovníku i na Slovensku v Novém Mestě nad Váhom. (hippyman)
  • Z filmového festivalu v Paříži (2003) si Výlet odvezl tzv. Velkou cenu, jež je spojena s odměnou v podobě propagační kampaně pro vítězný film v hodnotě 100 000 eur. (hippyman)

Reklama

Reklama