Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 1

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (879)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tomu teda říkám ujetost. Pokud si odmyslíte pár nedostatků, je to celkem zábava. Co kdyby na odvrácené straně Měsíce žili Náckové? Docela děsivé. Určitě by jim nic nebránilo v invazi na Zemi. Film obsahuje spoustu humoru a narážek. Například je tu dobře parodovaná známá scéna z Pádu Třetí říše. Taky je tu dost rasových narážek. Asi to nemá cenu moc rozebírat, člověk to musí vidět. Je poznat, že to není hollywoodská tvorba. "Ten musí mít nejmenší péro ve vesmíru." :D ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Nebýt Julie a její naci deutsche dialektu, který mně dostával do židle taáak asi jen Iron Sky Abfall. Mně tyhle pičoviny prostě nesedí, já na to nemoch kukat. Ono to je tak dementní, že "B-éčko" tu nabírá zcela nový vyznám a vyšší formu bytí. Politická „agitace“, sračka, slepenina pičovin, která se zdá být nekonečná (93 min = věčnost). A k danému hodnocení, kde vidím lidi buchat 5*? toš kurva nevím, viděli jsme to samé?! 1/10 za Julku ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po trailery som bol milo prekvapený čo sa nám valí s fínskej produkcie, no po filme som bol sklamaný. Úvod filmu bol ešte ten lepší prípad. Má svižne tempo, je to zaujímavé ako príbehom, tak aj vizuálnou stránkou, kde pobaví aj humor. Ale ako sa to dostane preč s mesiaca, tak je s toho len nuda a len sem tam sa stane niečo zaujímavé, alebo sa na niečom zasmejeme. Vizuálna stránka je dobrá, nápady to tiež rozhodne má a Timo Vuorensola pravdepodobne nie je zlý režisér, ale možno keby skúsil iný žáner. 50% - 2* ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení pro ty co čekali ryzí odpad, již dlouho si takhle nikdo z ocasoidních Amíků nevystřelil. Scénaristé pojali svou satiru docela vtipně a v rámci možností chytře. Nemají tendenci cpát fekální vtípky tam kam nepatří. Spíše se zaměřují na takové ty sály, ze kterých se vždy zachraňuje svět, na to jak si všichni v otázce zbrojení navzájem lžou a pak se vždy vytasí s něčím převratným. Kdyby šlo jen o nějakou megasračku kde přiletí tupí náckové na Zemi a dostanou po držce tak ani nepípnu a pošlu tento náklad do horoucích pekel. Upřímně začátek mě kdovíjak nechytil, ale postupem času jsem přišel stylu docela na chuť. A závěrečné minutky již šlapaly jako dobře seřízený německý automobil. Ano, souhlasím s názorem, že z tohohle se stane kult. Sem s druhým dílem, případně s prequelem......45% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Originální, geniální, parádní parodie, ale postupně upadající. Ale 4* za nápad, těch se v dnešní době moc nevidí, za neznámé herce, kteří film dokázali utáhnout, a za vizuál, kterým by pokořil mnoho několikanásobně dražších projektů. # příběh 6 | hudba 7 | humor 4 | akce 6 | napětí 1 | pustil bych si znovu 7 ()

Galerie (116)

Zajímavosti (24)

  • Herec Götz Otto (Klaus Adler) si strihol nacistu po druhýkrát. Premiéru si odkrútil v Hitlerovom bunkri, čoby dôstojník, vo filme Pád Tretej ríše (2004). Jedna zo scén na túto nemeckú drámu priamo odkazuje. (Jumar)
  • Během nacistické invaze do New Yorku můžeme vidět komplex budov Světového obchodního centra s dodatečnou třetí výškovou budovou. (Conspi)
  • „Dúfam, že diváci sa budú smiať, zatiaľ čo si budú hovoriť: Môžem sa tomuto vôbec smiať? Chcem, aby opúšťali kino s pocitom, že získali viac, než očakávali, a niečo ich bude nútiť sadnúť si a premýšľať o posolstve filmu. Dúfam, že to rozprúdi diskusie,“ povedal o svojej snímke Timo Vuorensola. (Sufferer)

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama