Reklama

Reklama

Epizody(5)

Soutěž Big Brother je v plném proudu, zbývá posledních pár soutěžících. Tam venku, za zdmi studia, se ale začíná cosi dít...něco podivného, krvavého, nezvratného. Televizní štáb ani soutěžící ještě netuší, že už zanedlouho budou mít jiné starosti než jak si vzájemně nelézt na nervy. Zombie epidemie je tady, a je potřeba se jí postavit tváří v tvář. Nic jiného totiž ani nezbývá. (Trash)

(více)

Recenze (285)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Britové posbírali to nejlepší ze zombie filmů posledních let, přidali po vzoru otce zakladatele Romera kritiku konzumní společnosti (velice zdařile) a přimíchali pár svých nápadů. Dead Set rozhodně není špatnej (v té záplavě pičoidních zombie filmů), ale blbej na něm je ten fakt, že to jsou zombíci, kdo mi tu byl sympatičtější než ta přehlídka vygumovaných běhajících obědů pro jednu zombie party. A Patrickovi jsem přál jakože hoodně hnusnou smrt, asshole jeden :-) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

A vítězem se stává ..... Co může narušit živé vysílání Big Brothers? Pokousanej chlápek, kterej přestane dejchat, by mohl žít!!! A jak se zachovají duševní suteréni v soutěžní vile?? Standartní nuda, žádná zvláštnost. Největším utrpením je čumět na ty dementy z B.B. Zombíci jsou zabíjeni klasicky, bez špetky invence. Prostě jde jen o to, kdo přežije a já musím konstatovat, že tenkrát měl Mareš kliku. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chystám se přihlásit do Big Brothers. 2.) Nevím, jestli jsou Zombie chytřejší než soutěžící B.B. 3.) Chci vidět, jak sere tlustej producent po vopici. 4.) Nejsem si jistej, jestli tvůrci chtěli naznačit, že B.B. je pořad pro zombíky. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

"Dead Set" přináší nabízející se aktualizaci Romerova konceptu zombie apokalypsy coby reflexe soudobé společnosti. Paralela mezi zombiemi a diváky reality show typu "Big Brother" sice je zde zcela doslovná, ale současně adekvátně rozvedená. Jestliže se v původním "Úsvitu mrtvých" zombie mátožně ploužily chodbami nákupáku, tentokrát adekvátně době se agresivně ženou za masem a jako rozumu zbavená masa fanoušků se snaží uloupnout si kousek své celebrity. Navzdory své přímočarosti, ale "Dead Set" zombie žánru navrací důstojnost - v době, kdy se zombie filmy staly doménou nadšených samouků a zetkových producentů vyhlížejících zisky za mrzké investice, udržuje laťku vysoko svou jasně uchopenou vizí, dobře profilovanými postavami i formálním ztvárněním. Vyprávění v několika rovinách rozvádí rámec reality show a do pozice hlavní atrakce staví nikoli krvavé řádění zombíků, nýbrž ponorkové konflikty nenakažených postav. Nicméně přes televizní rodokmen projekt drží žánr a nebojí se obsáhnout explicitní či sugestivní scény násilí. Současně se ale při kvalitě produkce nabízí otázka, proč "Dead Set" nevznikl jako celovečerní film, který by měl mnohem větší šanci se uplatnit i v zahraniční distribuci. Bez ohledu na formát či distribuční platformu se jedná o jeden z nejkvalitnějších nehumorných zombie titulů posledních let (na rozdíl od plytké snůšky klišé a retardačních dialogů "Walking Dead"). ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Po delší době shlédnutý nějaký hororový seriál (v tomto případě mini série), která byla vážně peckovní a zaslouží si trochu pozornosti. Je to celé úžasnej nápad, Big Brother, proč ne, britům se to fakt povedlo a celé je to prostě bomba. Jak se zde píše podobné The Walking Dead je oproti tomu mrtvej zombík. Hlavní hrdinka seriálu, ach bože, to si nechám raději pro sebe a producent Patrick, k němu nemám co dodat, ten se na svou roli vzhledem hodil na 100% a byl to boží dement. Dead Set za těch 140 minut strávených u TV vážně stojí. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

No čakal som že to bude zlý zombie seriál, lebo briti toho moc predtým neponúkli, ale bol som príjemne prekvapený. Brilantné herectvo, vynikajúce postavy a možno až plíliš dobré gore efekty na tv produkciu. Dead Set splnil všetko čo si od neho hororový fanúšik môže priať. PS: Nesmiem zabudnúť na moju recenziu http://www.studna.net/reviews/1047/ ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Při premiéře na Channel 4 vidělo pilotní epizodu 1,5 milionu diváků. (Chatterer)

Reklama

Reklama