Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(21)

Svérázná komedie sleduje dovádění jednoho typického neurotika, který má příliš bujnou fantazii. Mladý muž se snaží zvládnout svůj život, ale nějak se mu to nedaří.  Přáli jste si někdy mít v životě tlačítko, které by vždy poradilo, co následně udělat nebo říct? Přesně tohle se stává Donovi, když stojí před velkým rozhodnutím. Don je mladý muž, který má velké ambice, muž v nejlepších letech a také muž, který dokáže zkazit i ty největší prkotiny.
V každé epizodě s ním prožijete několik dní jeho života – uvidíte jak se potácí vstříc dalším výzvám nebo jen prožívá každodenní události. Když se Don ocitne v nepříjemné situaci, jeho bohatá představivost aktivuje zařízení, které mu sdělí vše, co by v dané situaci neměl říct nebo udělat. Tento seznam jako diváci uvidíte též a možná nebudete věřit, co všechno může existovat.
Když se s ním setkáte poprvé, Don se bude muset poprat s rozpaky - jak nejlépe zmizet z bytu dívky, se kterou strávil noc a nepamatuje si její jméno. Don také zjistí, jak se rozhodně nezachovat, když ho vyhodí z práce nebo jak se poprat se svým žalem, poté co mu zemřela babička. A jak se vypořádá Don s radostí nad tím, že mu odkázala svůj dům? Nijak, radost se totiž brzy změní v šokující zjištění. Babiččin dům byl plný haraburdí a nesplacených dluhů. Zkrátka Donův život je jeden velký chaos. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (213)

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako u spousty britcomů to v prvních dílech hledá svůj styl, ale to čekání stojí za to. Druhá a třetí série mají nejeden geniální díl a celý koncept v nich šlape jako hodinky. Dan Clark sice nepřichází s ničím až tak osobitým, vlastně je docela patrné, odkud bere, ale nemám s tím problém, když to poctivě funguje. Takže za mě další fajn britcomový objev, i když jsem se do něj musel dostat a nezískal si mě hned jako třeba Peep Show, kde to oťukávání trvalo jen pilotní díl. 4* ()

maseer2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Don Danbury je učebnicový povaleč a budižkničemu, u něhož máte v každé situaci 90procentní jistotu (minimálně), že se zachová jako idiot.. přesto je od samého počátku jasné, že má tahle ztracená existence pod tou slupkou pitomce schované dobré srdce, a tak vám nakonec nezbude nic jiného, než si Dona oblíbit.. vytkl bych snad jen to, že se Don ke konci (ve třetí sérii) dle mého v glosách a "přehlídkách špatných variant řešení situace" místy už trochu opakuje.. samotná třetí série pak končí tak nějak všelijak, ale to naštěstí posléze napravuje vánoční speciál.. takže ve výsledku dost spokojené čtyři :) P.S.: kde rostou takovýhle božský spolubydlící? ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Don, i přestože je to takový vůl, mě dokázal rozesmál. Dostával se do takových situací, co by si normální člověk nedovedl představit a já u toho umírala smíchy. Ano, je to trochu úchylný, místy morbidní a trapný humor, ale holt občas potřebuju i takovýto typ, abych se mohla zasmát. Myslím, že pro většinu z vás byly nejoblíbenější část 5 či 7 apod. věci/situací, co by Don neměl udělat atd...:) Eddie se mi zdál být zas dost potrhlý, a proto se k Donovi do rovnováhy úchyláka hodil. A Mrs. Treacher byla třešničkou na dortu. Abych byla upřímná, druhá a třetí řada se mi zdála být daleko lepší než ta první. 4* s čistým svědomím, že jsem seriál ani nepodcenila ani nenadhodnotila. Holt ty britské seriály mají něco do sebe, jak neustále říkám. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

- "Nejsem typ chlapa, co říká laciné vtipy, takže .... kdo má rád sex? Chceš jít ke mě domů?!" -- Když poskok v seriálu vypadá trochu jako Váš bejvalej ředitel, je těžký si ten seriál neoblíbit. Rozhodně nic ve zlym, pane Trefil:D Seriál to je skvělej a pokud tohle čtete, vězte, že jako na ředitele na Vás vzpomínám jen v dobrém. Jo, a Samantha z 2. a 3. serie. je nejlepší kočka ze seriálů, ever... ()

Ragdoll 

všechny recenze uživatele

Tři klasické šestidílné série, plus hodinový Vánoční speciál, vše zhlédnuto během dvou dnů. O čem to vypovídá? No, tohle mě fakt dostalo, první díl nás představil netradičnímu stylu, jakým je seriál vyprávěn, jeho absurdita kolikrát balancuje na okraji vtipnosti, ale zase je ohromně originální a později se z těchto, někdo by řekl černých radikálností, stane hlavní opora a také zdroj všech výbuchů smíchu a nehynoucího hladu po dalších a dalších dílech. Pokud do toho skočíte po hlavě, za chvíli jste s tím hotovi a opravdu vám bude líto, že je po tak malém počtu sérií definitivní konec, budete si přát pokračování, ale lepší odejít s úsměvem na tváři, než otrávení nad tím, jak to ti tvůrci takhle nehorázně mohli posrat. Úvodní sezóna je perfektní, druhá božská, třetí ''jen'' dobrá. Miluju Brity, v téhle branži nemají konkurenci a nedokáži vyjmenovat jediný jejich seriál, který by byl vyloženě špatný. Každopádně tenhle opravdu doporučuji, lahůdka pro žánrové fajnšmekry. 100%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Tretia séria zaznamenala za týždeň sledovanosť 1,5 milióna a bola druhou najsledovanejšou reláciou na BBC iPlayer. Napriek úspechu však došlo na BBC 3 k zmene vedenia a to nové sa rozhodlo niekoľko komédií v roku 2011 zrušiť (Coming of Age, Lunch Monkeys), k čomu patril aj tento seriál s odôvodnením: "Pre kanál to bol dobrý seriál, ale jeho čas sa naplnil." (Arsenal83)
  • V britskom týždenníku pre filmy a divadlo o seriáli The Stage napísali: "Škoda úbohej Sinéad Moynihan. Dobre, netreba ju ľutovať až príliš, pretože je nádherná a jednoznačne žiadaná herečka. Ale dostať druhú hlavnú úlohu v sitcome Ako nežiť svoj život, len aby ste zistili, že celý rozsah vášho príspevku spočíva v tom, aby ste vyzerali pekne a poskytli rozumnú fóliu scenáristovi/hviezde šou Danovi Clarkovi, to môže trochu dvihnúť žlč." (Arsenal83)
  • V britskom internetovom denníku The Independent po odvysielaní prvej časti napísali: "Je na smrť isté, že seriál žiadne ceny nepritiahne. Veľká časť humoru je založená na sledovaní životov hlúpych mužov. Ale Don Danbury nie je žiadny David Brent a tento nový sitkom neponúka nič okrem zvukových dôkazov o tom, že BBC má teraz viac vysielacieho času, než dokáže naplniť. Táto relácia je urážkou inteligencie hlúpych mužov na celom svete."  (Arsenal83)

Reklama

Reklama