Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Hluboký vesmír

(seriál)
  • USA SGU Stargate Universe
Trailer
Kanada / USA, (2009–2011), 29 h 21 min (Minutáž: 44–45 min)

Hrají:

Robert Carlyle, Louis Ferreira, Brian J. Smith, Elyse Levesque, David Blue, Alaina Huffman, Jamil Walker Smith, Peter Kelamis, Patrick Gilmore (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Již třetí STARGATE seriál nás vezme na palubu antické lodi Destiny, o miliony let starší než Atlantis, kterou jako pýchu své civilizace vypustili Antici. Byl to jejich velký experiment uvedený do pohybu, ovšem nikdy nedokončen. Cílem tohoto experimentu bylo rozsévání hvězdných bran skrz galaxie. Lidé zjistí, že záhadný devátý chevron na bráně může sloužit právě ke spojení s touhle lodí a tak se vydávají na průzkumnou misi.

Záhy ale zjistí, že jsou na palubě Destiny uvězněni, jelikož je loď neschopna návratu na Zem. Pouhý průzkum se tak promění v nikdy nekončící misi. Posádka tak chtě nechtě naplňuje původní účel mise. Spojuje se s každou předešle vypuštěnou bránou a přichází do kontaktu s novými rasami, technologiemi, ale také s nepřáteli. Co jejich misi ztěžuje je neschopnost kontrolovat navigační program lodi. Když někdo zůstane pozadu, je navždy ztracen. (dresi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (538)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Dvě série, kde stále v podstatě vůbec o nic nešlo. Lidská dramata do sci-fi ze světa StarGate patří okrajově, ne na nich zakládat celý seriál. Absence nepřátel, spojenců nebo alespoň větší interakce se Zemí, nic. Seriálu chybí jakýkoliv náboj a poslední díl to vše akorát umocňuje "nečekanými" zvraty. Je škoda, že těchto 2x20 dílů možná na dlouhou dobu zabíjí jakékoliv znovuzrození světa Hvězdných bran. A za nějaký ten rok, kdo z cílové skupiny diváků 'štěkne' po nějakém StarGate...? ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Co bych k tomu ... SG1 v čele s O´Neillem je prostě nenapodobitelná. Každý díl seriálu z devadesátého sedmého je svým způsobem jiný, ale i zároveň na sebe navazující. Má to mnohem větší šťávu a více zábavy než tahle Růžová zahrada po kanadsko - americku. Nudné, nezáživné, často utíkám od sledování k jiným činnostem a pokud vynechám díl, tak jsem v prdeli, bo nevím, kdo koho zajal, jak se tam a tam dostal. Téměř žádné cestování bránou, jen samé řešení, kdo z koho a proti komu. Možná přijde doba, kdy změním názor, ale ta zatím nenastala. Snad jsem viděla dostatečný počet dílů na to, abych si mohla dovolit hodnotit. 2,5* ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Mám oproti jiným velkou výhodu, nikdy jsem nebyl fanatickým fanouškem Stargate a ještě se mi nepovedlo zhlédnout Battlestar Galacticu. Takže nebudu peskovat nad tím, jak je Universe úplně někde jinde než původní dvě televizní návštěvy do univerza Stargate. I když pravda, pár dílů jsem viděl, takže chápu, že plnou lidí nedokáže překousnout to, že se Stargate Universe ubírá naprosto jiným směrem. Místo odlehčené sci-fi obohacené od notnou dávku humoru se divákovi dostává hutná klaustrofobická návštěva na vesmírné lodi Destiny, na které se sešlo několik (anti)hrdinů, mezi nimiž to pěkně vře. Místo zběsilých akčních sekvencí se nám dostává psychologických her a zajímavě zpracovaných postav, které jsou mimochodem skvěle zahrány. Je odvážný krok zvolit jako hlavní charaktery osoby, které nejsou zrovna prvoplánovitě sympatické (některé naopak rychle vyvolají silné antipatie), ale v mém případě funguje. Je to dospělé, možná poněkud volně plynoucí, ale pro mě zajímavé. ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Stargate sg-1 je dnes už kultovní záležitost s velmi propracovaným vesmírem a mnoha zajímavými nápady, kde některé epizody byly celkem stupidní, ale seriál se nebral příliš vážně a jistě zůstane v nejednom dětském srdci. SGA byl místy téměř dementní převařoval motivy z původního seriálu. Stargate universe je jistě krokem v před. Fanoušci vyrostli a stejně tak přišlo mnoho seriálů, které přinesly dospělejší pojetí. A stejně tak i SGU se snaží být dospělou variací na příběhy stargate. Mnohdy lehce přeexponované záběry a téměř battlestarovská kamera. Pilot napovídá snahu o potlačení epizodnosti, vytvoření uceleného příběhu a hlubší postavy. Na druhou stranu jedna z hlavních postav je tlustý geek, což naznačuje, že tvůrci chtějí, aby se v seriálu našlo mnoho ošklivých děcek, které tráví veškerý svůj volný čas u počítače. Samotný pilot lecčím navnadil a přitáhnul, ale po chvíli začal trochu nudit. Proto nedávám vyšší hodnocení, pokud tvůrci v následujících epizodách předvedou něco pořádného (a já doufám, že na to mají), tak hodnocení půjde výš... EDIT: Po shlédnutí celé série odebírám hvězdu. Sledovat tenhle seriál je v podstatě utrpení.. Nastavuje tvář vážnosti a hlubšího zážitku ve stylu BSG, ale přitom diváka mučí nudou a trapností. Skutečně se stydám za SGU, když se snaží být něčím, na co nemá... Děj jednotlivých epizod je neuvěřitelně hloupý. Seriál si vzal to špatné z konceptů předchozí SG seriálů, oprostil to od sebeironie a humoru, a odebral pár dějových zvratů, aby to vypadalo reálněji. Vrchol byla poslední epizoda, která končila typickým cliffhangerem a já si skutečně nepamatuji, kdy mi naposledy bylo něco tak moc ukradený.. Emoční odezva naprosto nulová... Tvůrci by si možná mohli najít raději nějakou opravdovou práci.. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Je velká škoda, jak stále tvůrcům spin-offů ze světa StarGate nedochází, že O'Neillův tým je jenom jeden a ten už se zkrátka nikdy nedá překonat. Většina hlavních postav Universe postrádá jakékoliv charisma a hlavně úderné hlášky, které jsem na původní Hvězdné Bráně tak miloval, jsou nahrazeny těmi nejznámějšími klišé z televizní tvorby. Výprava je sice bombastická, ale s původním seriálem to má společného tak maximálně ten antický kotouč na cestování vesmírem. ()

Galerie (628)

Zajímavosti (29)

  • Jedná se o první sérii Hvězdné brány, kde se objevují sexuální scény. (ManOfPhoenix)
  • Hra, kterou hrál Eli v pilotním díle, se jmenuje Prometheus, což bylo jméno první lidské lodi třídy X-303. Level hry, který hrál Eli, se odehrává na Atlantisu - antickém městě ze seriálu Stargate: Atlantis. (Lindacp)
  • Seriálovou dominantou jsou vedle lodi Destiny hvězdné brány rozsvicející se na zámcích bíle. Barva přitom nebyla zvolena náhodně. Jedná se o poslední barvu americké vlajky, přičemž v předchozím seriálu Stargate: Atlantis (od r. 2004) se brány rozsvicejí modře a v prvním seriálu Stargate SG-1 (od r. 1997) červeně. (CANNIBAL)

Související novinky

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

30.05.2014

Jeden z nejlepších filmů Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Útok na Bílý dům) letos slaví 20 let od premiéry. Hvězdná brána sice zamířila na velké plátno jen jednou, víc než 10 let ale úřadovala na… (více)

Reklama

Reklama