Reklama

Reklama

Harry Brown (Sir Michael Caine) je řádný občan a bývalý mariňák. Po smrti manželky žije sám v jednom ze stovek bytů na předměstí. Společnost mu dělá jen jeho nejlepší přítel Leonardo (David Bradley). Právě toho ale jednoho dne zavraždí parta místních výtržníků. Harry se rozhodne jednat a naplnit sám svou vlastní představu o spravedlnosti.... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (722)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Michael Caine podává vynikající výkon v roli starce, jenž nehodlá pouze mlčky přihlížet násilí, které jej obklopuje. Jen nerad bych se dožil toho, že by to třeba v našem městě vypadalo podobně, jako tam, kde žije jím ztvárněná postava Harryho Browna. Film je to do jisté míry syrový, ale o to opravdověji vyznívá. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Spohodlnelá sociálna atrakcia, zámerne voliaca hrdinu z radov bežných občanov a so sympatickou tvárou Michaela Caina, inšpirovaného staršími úlohami. Našťastie režijne i scenáristicky tento kompaktný celok, i napriek naivnému a atraktívne zidealizovanému zľahčovaniu a logike, funguje na výbornú. Možno nie som celkom objektívny, ale Harry Brown dokáže spoľahlivo zahnať hlad po nadpriemernej žánrovke. 75% ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Gary Young .. Dirty Harry Brown. _ Drsná britská odpověď na americké Gran Torino a především poukázání na místní problémy příměstských gangů, terorizujících pro zábavu své okolí. Se slabším scénářem, který nemá žánrově povyšující perličku a výrazným tahem ke krvavé mstě, přesto se spoustou poloh - vsuvky sentimentální, (proti)policejní, akční, .. Technicky i vizuálně precizní režijní práce debutanta Daniel Barber s jednou úchvatnou kamerovou scénou a především vynikající herec Michael Caine (bez sporťáku v garáži). 75%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Plakát jak z Maxe Paynea, ale žádná enormní střílečka se nekoná, v podstatě se jedná o drsný drama, který se s postupem času přesouvá k thrilleru a oživuje vzpomínky na pomstu, kterou kdysi dávno začal Charles Bronson v Touze smrti a tady na ní navazuje excelentní Michael Caine. Sice se to šílený řádění chuligánu ke konci zdá už trošku přitažený z vlasy, ale zároveň to je rozhodně působivý a když se vysloužilej mariňák Caine ozbrojí a vyrazí za odplatou, tak neni co řešit. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Na zkazenú mládež jedine vyslúžilých dôchodcov s kvérom v ruke a zubatou na krku. Jednoduchá žánrová jednohubka, ktorej k dokonalosti chýba veľa (menej truchliaceho starčeka, viac viac záporáka, silnejšie motivácie - príbeh - drajv - záver), ale nenáročnému divákovi naservíruje tučnú porciu špinavého Londýnskych (?) ulíc, na ktorých by to mal ťažké aj Fredy Kruger. Spokojnosť. 70% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Dýka, kterou ve filmu používal Harry Brown (Michael Caine), je Fairbairn-Sykes britských Commandos. (kwaicheng)
  • Jednu z postáv mala pôvodne stvárniť Katie Jarvis, kvôli tehotenstvu sa však vo filme neobjavila. (vander19)
  • Žena v hospodě, která zpívala píseň "Gold", byla zdravotní sestrou štábu. (Frankooo)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama