Reklama

Reklama

Harry Brown (Sir Michael Caine) je řádný občan a bývalý mariňák. Po smrti manželky žije sám v jednom ze stovek bytů na předměstí. Společnost mu dělá jen jeho nejlepší přítel Leonardo (David Bradley). Právě toho ale jednoho dne zavraždí parta místních výtržníků. Harry se rozhodne jednat a naplnit sám svou vlastní představu o spravedlnosti.... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (722)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.8/10] | me: Michael Caine je drsnej Harry (Brown). Výborne zahraté a tým veľmi presvedčivo zobrazená brutalita britskej mladej nevychovanej špiny. Michael Caine je opäť vynikajúci. Odhliadnuc od menších (prehnaných) detailov v závere (kvôli ktorým nedávam 5*) sa jedná o výborný film, ktorý má neuveriteľne veľa silných momentov a scén a stojí za povšimnutie. Je to tvrdé - reálne až autentické ... britské Gran Torino bez Gran Torina. Good one ! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pouliční šarvátky trochu moc divoké a mimo realitu, ale ty britské gangy a neurvalá mládež jsou zlo a Barberovi se to v menších pasážích podařilo zachytit vcelku atmosfericky a věrohodně. Neselhává ani Michael Caine, který působí na první pohled přívětivěji, než morous Eastwood, ale buď divákovi sedne jeden, nebo druhý. Ani jedno není špatně. Explicitní a nekompromisní násilí na tom ale baví nejvíc. Kraluje tomu suverénně nejlepší scéna v drogovém doupěti, která je vyloženě mrazivá, dobře nasnímaná a odehraná. Škoda přehnaně charakterní policistky a sentimentu bych dal ještě mín, ale snést se to dalo. Určitě to řeklo to, co to říct chtělo. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Gary Young | Hudba: Martin Phipps, Ruth Barrett, Pete Tong, Paul Rogers | Produkcia: Matthew Vaughn, Kris Thykier, Matthew Brown, Keith Bell | Distribúcia: Lionsgate UK | Štúdio: Marv Partners, UK Film Council, HanWay Films, Prescience, Framestore Features | Rozpočet: 7,3 miliónov $ | Tržby: 10,309,370 $ || Effekt Man on fire, respektíve veľmi podobná štruktúra príbehovej linky, a charakterového vykreslenia a cez ňu aj osobnostný vývoj hlavného hrdinu od mierumilovníka až k neľútostnému zabijáckemu mágovi. Michael Caine je jednoducho už tým najvybrúsenejším hereckým klenotom na trhu - nie nadarmo hraje opakovane v elitných záležitostiach z dielne Ch. Nolana... Podobne ako D. Washington v Muž v ohni, aj Caine tu zápasí s nedotiahnutou motivovanosťou stať sa vraždiacou mašinériou. Gary Young je síce dobrý scenárista, ale odvôvodňovať konanie postáv v takto závažných tématach je najtvrdším orieškom aj pre tých najskúsenejších - najčastejšie práve na tomto faktore zlihávajú aj inak potenciálom nabušené "širokospektrálne" letné kusy... Len preto nie za 4, inak lahoda. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledních výstřelů slavného britského "agenta", jehož jednu tvář a mnoho postav jsme na obrazovkách tv shlédli nesčetněkrát. Pan Caine opět skvostný a ve "své" roli... :-) Velmi duchaplný snímeček, v "Zámoří" natočili obdobný film s dalším bravurním hercem Clintem Eastwoodem s názvem Gran Torino, dost se podobají co do vyznění.. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Plakát jak z Maxe Paynea, ale žádná enormní střílečka se nekoná, v podstatě se jedná o drsný drama, který se s postupem času přesouvá k thrilleru a oživuje vzpomínky na pomstu, kterou kdysi dávno začal Charles Bronson v Touze smrti a tady na ní navazuje excelentní Michael Caine. Sice se to šílený řádění chuligánu ke konci zdá už trošku přitažený z vlasy, ale zároveň to je rozhodně působivý a když se vysloužilej mariňák Caine ozbrojí a vyrazí za odplatou, tak neni co řešit. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Noela Winterse si zahrál britský rapper a skladatel Ben Drew, známý pod pseudonymem Plan B. Často spolupracuje s duem Chase & Status, se kterým se podílel i na soundtracku k tomuto filmu. (bradl3y)
  • Natáčení probíhalo převážně na londýnském sídlišti Heygate Estate ve čtvrti Walworth, které se přibližně 3 roky po uvedení filmu dočkalo demolice. (Lumberjack)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama