Reklama

Reklama

Královská hra

  • Španělsko El rey de la montaña (více)
Trailer

Teď se musí snažit o jediné: zůstat naživu. Na cestě za přítelkyní potkává Quim u benzinové pumpy atraktivní, vyzývavou Beu, a neodolá jejím svodům. Po kratičkém sexu však dívka využije jeho nepozornosti a zcizí mu peněženku i s doklady. Quim ji pronásleduje opuštěnou horskou krajinou. Jeho cestu náhle přeruší kulka vypálená z hlavně neznámého odstřelovače, který si ho znovu a znovu bere na mušku. Během útěku lesem narazí na Beu, která se rovněž stala cílem šíleného střelce. Oba teď musejí společně čelit nepochopitelnému nebezpečí a snažit se o jediné: zůstat naživu. Před smrtí je může zachránit pouze zběsilý útěk bez odpočinku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

honajz 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru nadprůměrná věc. V minimalismu a realističnosti může být síla, pokud víte, jak na to a umíte to. Navíc scénář je sice jednoduchý, ale má i nějakou myšlenku (k níž ostatně odkazuje i název filmu). Hodně mi to ze začátku připomnělo výstavbu příběhu u Spielbergova Duelu. Taky jednoduchý nápad pečlivě sestavený. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Film celý čas napína a ukazuje lov na mačku a na myš. Prvé dve tretiny vidíme iba tie myši čo sa snažia utiecť no mačky nevidíme, tie sú "odhalené" až asi v tretej tretine filmu. Oceňujem krásnu prírodu i to že dokázali zo siedmimi hercami a obmedzením rozpočtom spraviť pekný film. Mariá Valverde je tu opäť kočka a takýto film jej sadne ako obtiahnuté rifle :) ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Když večer cvičíte z nudy na gauči prostná a váháte, zda si raději čichat k podpaží nebo se drápat v zadku, nadešel vhodný čas na španělský film o myslivosti. Jak říkal už nejsériovější ze sériových vrahů, strýček Zodiak, člověk je ta nejnebezpečnější lovná zvěř. To by mohlo sloužit jako vztyčený, varovný prostředníček pro každého gringa, který ošuká na benzínce kleptomanskou cigošku, nechá si ukrást šrajtofli a vypraví se ji zuřivě hledat do nevlídných hor. Zde na něj už čeká natěšená muška omylného střelce a odstřelování je to zprvu záživné a napínavé, počet cílů se flexibilně mění z jednoho na dva, čtyři, tři, dva, atd. v závislosti na jistotě prstu na spoušti. Ale někde uprostřed jsem začal zívat, protože nadějné lesní kličkování upadlo do hlubokého stereotypu, ve kterém mě nezaujalo ani to, že ten černovlasý typ má při běhu v mlází vždycky jednu nohu vzadu. Až při vyvrcholení ve španělské, turecky hospodařící vesnici jsem kroutit hlavou jako zátkou od Luis Felipe celý užaslý, komu všemu klidně vystaví na policejním ředitelství zbrojní pas. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POKUSILI SE NÁS ZABÍT“....... /// Rychlej sex na špinavejch hajzlech benzinky nevěstí dobrého ducha, ale problémy. AIDS? Tak zlý to neštěstí není. Quim místo léz nenalezne peněženku a prachy, aby později zase nalezl díru v autě. Po kulce z pušky. Trochu propadá panice a neuklidní ho ani díra v noze. Taky po výstřelu. MUSÍME ODTUD! Komorní lesní telenovela. Úvodní půlhoďka bídná, pak se to kapku zvedne, ale když zjistím, že mě to nemá čím překvapit ani okouzlit (nezabere ani pohled přes mířidlo zbraně...), mám chuť to zabalit. Skandální odhalení už nejsou co bejvávala. Snad jedině to, že pes dokáže bejt svině nevěrná...? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že až budu v průseru, tak nemám spoléhat na Quima. 2.) Přál bych si, aby se Esmeralda přeměnila v horor. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Och, tak španiely zase zabodovali! A tentoraz nečkajte žiaden mysteriózny film. Ide o poriadny exploiťák. Aj keď to, že je film inšpirovaný kultovým snímkom Deliverance (1972) je zjavné, nekazí to vôbec dojem a dej ide viac menej svojou cestou. Zo začiatku cítime hlavne thrillerové mrazenie, doprevádzané výstrelmi, pri ktorých sa vám môže stať, že s vami trhne. Sú fakt hlasné a dobre urobené a hlavne prekvapivé. Potom tu máme veľmi peknú ukážku survival horru, behanie po horách, beznádej, špina... Úplne ma položil dejový zvrat, no rovno boli odhalený aj útočníci a to ma fakt vyvalilo z kresla. Pár krát som to už v exploiťákoch videl, ale v tomto filme to zapôsobilo. Neviem či som mal halušky, ale zdalo sa mi, že v záberoch z prvej osoby sa postavy pohybovali presne ako v hre Counter Strike (asi tým chcel autor na niečo poukázať). Treba pochváliť aj výber hercov a ich výkony, absolútna špička! K tomu nádherné prostredie prírody, krásne scenérie hra so svetlom, pastva pre oči. Španiely by mali natočiť viac exploitationov, ja som sa zatiaľ stretol len s Films to Keep You Awake: To Let (2006) (tiež pecka), ale King of the Hill je neskutočná pecka, aj keď nie je extrémne brutálna. A koniec... Neviete či máte plakať, alebo sa smiať... 100%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V celom filme, ktorý sa odohráva v španielskej divočine, sa objaví iba 7 hercov, resp. postáv. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama