Reklama

Reklama

Královská hra

  • Španělsko El rey de la montaña (více)
Trailer

Teď se musí snažit o jediné: zůstat naživu. Na cestě za přítelkyní potkává Quim u benzinové pumpy atraktivní, vyzývavou Beu, a neodolá jejím svodům. Po kratičkém sexu však dívka využije jeho nepozornosti a zcizí mu peněženku i s doklady. Quim ji pronásleduje opuštěnou horskou krajinou. Jeho cestu náhle přeruší kulka vypálená z hlavně neznámého odstřelovače, který si ho znovu a znovu bere na mušku. Během útěku lesem narazí na Beu, která se rovněž stala cílem šíleného střelce. Oba teď musejí společně čelit nepochopitelnému nebezpečí a snažit se o jediné: zůstat naživu. Před smrtí je může zachránit pouze zběsilý útěk bez odpočinku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Realistický survival horor španělské provenience. A když píšu realistický, tak myslím realistický, protože v celém filmu není o moc víc než neustálý útěk k smrti vyděšeného chudáka, který se Bůh ví proč znelíbil neznámému vrahovi s odstřelovačskou puškou. Což je i jeden ze dvou největších nedostatků Královské hry. Film plyne prakticky bez scénáře, děj se postupně stává stereotypní a místo toho aby napětí gradovalo, tak upadá. To je ta druhá výtka. Nebýt krásné Marii Valverde, tak mě byly postavy v podstatě ukradené a jejich boj o život se mnou vůbec nehnul. Vše se trochu vylepšilo až ke konci, kde díky změně přístupu kvalita mírně vzrostla a můj zájem vzrostl též. Co si zaslouží pozornost je práce s kamerou, ta je doopravdy excelentní. ()

petero 

všechny recenze uživatele

EL REY DE LA MONTAÑA patrí k žánru „pokazilo sa mi auto v neznámych končinách a niekto sa ma snaží zabiť“ a opäť raz tu platí stará známa rovnica: Španielsko = kvalita. Väčšinu stopáže sledujeme a stotožňujeme sa s obeťou pričom vôbec nič netušíme o neznámom útočníkovi. Vo finále však film ponúkne pohľad z opačnej strany a to doslova pretože v niektorých pasážach sa kamera prepína do FPS lovca a je to fantastické. PS: Tesne pred týmto filmom som si pozrel Half Life kraťas WHATS IN THE BOX? http://www.youtube.com/watch?v=IU_reTt7Hj4, ktorý je celý točený „z vlastného pohľadu“ a funguje to výborne. ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Nenápadný španielsky hixploitation dokazuje, že aj s malým rozpočtom sa dajú robiť veľmi dobré filmy. El rey de la montaña je zasadený do nádherných horských exteriérov, kde vyčíňa spočiatku neznámy ostreľovač. V takmer celom filme vidíme tajomného strelca vždy iba na zlomok sekundy. V letmých záberoch kamery sa objavujú nič nehovoriace detaily na oblečenie alebo zbraň. Neistota v tomto filme predstavuje spoľahlivý spôsob ako vytvoriť desivú atmosféru. O čo viac bola identita neľútostného strelca vo filme zahmlievaná, o to prekvapivejšie je odhalenie jeho totožnosti v závere . „Kráľ hôr“ sa vyznačuje veľmi pozvoľným stupňovaním napätia a nie je v ňom núdza o dramatické zvraty. Takisto má zaujímavú kameru aj výtvarnú stránku. Ale žiadny uspokojivý happyend v podobe zadosťučinenia z likvidácie agresora neprichádza. Naopak, vinný sa cíti prenasledovaný a jeho pocit viny prerastá do zúfalstva. Situácia „vyslobodeného“ hrdinu je paradoxne viac bezvýchodisková ako v čase keď bol pod paľbou. Aj divák sa dočká otvoreného konca, ktorý uvoľňuje priestor na zamyslenie. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočťák, který si vystačí jen s šikovným kameramanem, jednoduchou hudbou, několika dobrými herci a famózním nápadem. Velká škoda, že tempo filmu je tak rozkolísané a že ta hudba je až příliš jednoduchá a vytváří tam dost hluchých míst. S dobře zvolenou hudbou by dostal tenhle thriller úplně jiný šmrnc i rychlost. Takhle nemůžu hodnotit výše než 70% - tedy slabší 4 hvězdičky. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Královská hra je podle mě taková malá nenápadná survival naháněčka, která si vystačí z pár hercema. L. Sbaraglia v roli Quima nebyl špatnej, ale podle mě film jednoznačně táhne Maria Valverde a navíc se na ni dobře kouká. Film se snaží o nějaký zvraty a překvapivej konec, ale na víc jak 3 hvězdy mi to nestačí. Neurazí, nenadchne. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V celom filme, ktorý sa odohráva v španielskej divočine, sa objaví iba 7 hercov, resp. postáv. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama