Reklama

Reklama

Zlý vladař Vladan (M. Slaný) svými dobyvačnými válkami sužoval celou zemi, zatímco král Dobromil (J. Abrhám), který panoval za velikým jezerem, byl dobrotivý a lidé se tu měli jako v pohádce. Ostatně nedotknutelnost tohoto království prý zaručovalo kouzlo skryté ve vzácném šperku, rubínovém srdci. A právě o ně začne usilovat královna ohně (J. Schneiderová), která touží zvítězit ve věčném sporu se svou sestrou, královnou vod (S. Postlerová). Aby přinutila krále vzdát se srdce, začaruje jeho dceru Marianu (P. Tenorová) do ohnivého plamene. Žádný z mladíků Dobromilova království nemá dost odvahy, aby Marianu vysvobodil. Král se tedy pomocí kouzelného prstenu přenese do Vladanovy říše, kde jednoho dne objeví statečného mládence (M. Kraus). Jmenuje se Tadeáš, má pro strach uděláno, a navíc ho nikdy neopouští dobrá nálada. Zdá se, že princeznině vysvobození nic nebrání. Jenže královna ohně a král Vladan se svých zlých úmyslů jen tak nevzdají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (380)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pohádky jsou hlavně pro děti a těm většinou stačí ke štěstí málo. A tady navíc dostanou i písničky. Takže byť mi byl Kraus ultraprotivný a ostatní herci působili jako z amatérského filmu, tak Kouzla králů nijak výrazně nevybočují z řady hnusných pohádek, kterými české daňové poplatníky už nějaký ten rok trestá ČT. Takže nepřekvapivě 2* ()

SonGokussj odpad!

všechny recenze uživatele

Po 5 minutách mi to bylo jasné. Dal jsem příležitost dalších 20 minut a s radostí pak přepl na jiný program. Trapné scény, trapné efekty, trapné dialogy. Zdá se to jen mně, nebo všechny "nové super pohádky" mají asi 20 herců a tím to končí. Se radši podívám na Císařův Pekař - tam to aspoň žije. Tohle bych zařadil mezi nástroje pro mučení čarodějnic. ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Soumrak klasických pohádkových příběhů dochází svého hořkého konce v posledních letech zejména prostřednictvím zmetkové tvorby Zdeňka Zelenky, neurvale demolujícího snad všechny atributy dětské fantazie. Kouzla králů nejsou nic jiného, než další mizerný šunt, podléhající současnému konzumnímu diktátu, v němž se romantika a humor propadly kamsi do ztracena. Ztracený je tu ostatně i divák. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nová výpravná pohadka ČT. Nejdřív musím říct ,že je velká škoda ,že to neudělali filmově mohlo to být mnohem lepší. I tak to stálo spousta peněz ,tak že mohli ještě přidat a pustit to do kina. Příběh je celkem povedený ,někdy i vtipný. Velmi se mě líbí královna ohně jak , jí vždy segra zleje. Komediant v podání Dejdara je taky super. Triky jsou na televizi slušný. Přesto si člověk muže jen postesknout kde jsou ty klasické filmofé pohádky? Ted se jich točí jako šafránu.. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Světe div se, ale Kouzla králů jsou pro příjemného Krause, krásnou Tenorovou a dokonalou ústřední písničku mým guilty pleasure mezi všemi novodobými vánočními pohádkami, které každoročně ve velkém uvádí Česká televize. "Buchet je spousta, lahodná sousta..." si rád broukám v hlavě i tolik let po prvním zhlédnutí téhle povedené pohádky. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama