Reklama

Reklama

Zlý vladař Vladan (M. Slaný) svými dobyvačnými válkami sužoval celou zemi, zatímco král Dobromil (J. Abrhám), který panoval za velikým jezerem, byl dobrotivý a lidé se tu měli jako v pohádce. Ostatně nedotknutelnost tohoto království prý zaručovalo kouzlo skryté ve vzácném šperku, rubínovém srdci. A právě o ně začne usilovat královna ohně (J. Schneiderová), která touží zvítězit ve věčném sporu se svou sestrou, královnou vod (S. Postlerová). Aby přinutila krále vzdát se srdce, začaruje jeho dceru Marianu (P. Tenorová) do ohnivého plamene. Žádný z mladíků Dobromilova království nemá dost odvahy, aby Marianu vysvobodil. Král se tedy pomocí kouzelného prstenu přenese do Vladanovy říše, kde jednoho dne objeví statečného mládence (M. Kraus). Jmenuje se Tadeáš, má pro strach uděláno, a navíc ho nikdy neopouští dobrá nálada. Zdá se, že princeznině vysvobození nic nebrání. Jenže královna ohně a král Vladan se svých zlých úmyslů jen tak nevzdají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (380)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pohádky jsou hlavně pro děti a těm většinou stačí ke štěstí málo. A tady navíc dostanou i písničky. Takže byť mi byl Kraus ultraprotivný a ostatní herci působili jako z amatérského filmu, tak Kouzla králů nijak výrazně nevybočují z řady hnusných pohádek, kterými české daňové poplatníky už nějaký ten rok trestá ČT. Takže nepřekvapivě 2* ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Při troše snahy by to mohla být výborná pohádka. Rušilo mě, že princezně končí čelo zhruba tam, kam si dívám čelenku, aby mi vlasy nepadaly do obličeje, rušilo mě, že nebyly jasné vztahy vedlejších postav. Vadilo mi, že princezna, která měla být jemná a hodná, se projevila jako hysterická kačena, které člověk to zakletí vcelku přál. O tom, co si myslím o někom, kdo objímá hořící lidi, se nebudu rozepisovat. Ale ta ohnivá potvora byla povedená, královna in memoriam také (mluvím o nápadu i představitelce). Byla tam hezká písnička a pro ty makové koláče na konci jsem ochotná odpustit i to, že si příběh v posunu pomáhal berličkami zbytečných hloupých (nebo zbytečně hloupých?) kouzel. ()

Reklama

Stegr 

všechny recenze uživatele

25% - Ach jo, těšil jsem se na hezkou pohádku a dostal jsem naprostou... škoda slov. Herci nuloví, trapnost ukapávala z téměř každého záběru jako sliz a jediné, co stálo za pozornost, byly celkem povedené kostýmy. Proč je to sakra to jediné, co mě na pohádkách posledních let zaujme? ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Je těžké říci, co drhne více: zda scénář nebo topornost hlavních mladých představitelů, která hraničí s pokleslým ochotničením. Režie i špičkoví herci situaci hasí, co mohou, ale proti takto rozpoutanému požáru jsou opravdu bezmocní. Občasná zajiskření v dialozích Abrhám-Šafránková ani závěrečná píseň mnoho nezmohou. Zelenka jako scénárista nachystal sobě jako režisérovi takřka neskousatelnou potravu. Paradoxně nejlépe dopadly obě sesterské královny: jak ta přes žár, tak ta s tím nepotlačitelným sklonem k hašení a vůbec zachraňování. Klenotů pomálu, zato šuntu všeho druhu hromada! Vánoce jako posilvestrovská kocovina! Bože, bože! ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

No to zase byla jednou pěkná blbost. Nechápu kam Zelenka dal oči. Naprostá šílená změť dementních a stupidních dialogů, zpěvu a podivných vizuálních efektů. Herecké výkony všech jsou prakticky k ničemu. Abrhám hraje jak ponocný, Kraus je mi absolutně nesympatický a jediný kdo si hraní užívá je Libuška, která ale bohužel nedostala tolik prostoru se projevit. Tohle jste teda pane režisére moc nevychytal. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • V roce 2012 byla vydána knižní verze celého příběhu. (SONY_)
  • Ve scéně, kdy Tadeáš (Martin Kraus) u jezera narazí do neviditelné „stěny“ chránící sousední království, se neobjeví na stěně obtisk jeho těla. V ostatních záběrech, kdy na stěnu sahají Bruno (Martin Dejdar) a Rozárka (Anna Fialová), se obtisky jejich rukou objevují a dokonce se objeví i obtisk Brunova těla, když do stěny narazí. (Krocka)

Reklama

Reklama