Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Deloris se vrací do role sestry Mary Clarence na prosbu jeptišek, které potřebují pomoci s nezvladatelnými žáky na střední církevní škole. Ani pro ni však první setkání nedopadne nejlépe. Přesto se rozhodne vytrvat, zejména když náhodou zjistí, že škola má být uzavřena, protože chybí peníze na její provoz. A protože jediné, co Deloris alias Mary Clarence umí, je zpívat, rozhodne se školu zachránit zpěvem. Zaveze žáky na vystoupení jeptišek ve starobinci a pak využije jejich nadšení z úspěšného vystoupení k tomu, aby z nich udělala školní sbor. A po úspěchu jeho prvního vystoupení přihlásí sbor do celostátní soutěže v Hollywoodu. Nepříliš ochotný otec Maurice sice akci povolí, ale pouze s podmínkou, že si na ni studenti sami vydělají. Těm se to sice podaří, ale ještě je tu proradný správce Crisp, který odhalí pravou totožnost sestry Mary Clerence a vydá se do Hollywoodu, aby na poslední chvíli vystoupení sboru zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (175)

baran 

všechny recenze uživatele

Myšlienka o hereckých výkonoch a o celkovom pocite z filmu sa v určitej miere dostávajú do rozporu, no pre tento film mám proste slabosť. Whoopi Goldberg pre mňa predstavuje herečku, ktorá dokázala zahrať aj rolu – na prvý pohľad vyzerajúcu zložitosť. Tak ako úžasne som sa cítil pri piesňach z prvej časti tohto formátu, tak isto ma dostáva školský zbor a zimomriavky pri Joyful, joyful. Film má rýchly spád, peknú myšlienky a aj keď niekedy neviem prečo, milujem ho! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jednička Sestry v akcii hýrila originalitou, ale dvojka už nie je nič moc. Dá sa vidieť, ale jednak je rovnako ako prvý diel neustále omieľaná nezmyslami a ani pri prvom zhliadnutí moc nezaujme. Pravda, tiež neurazí a chvíľami aj pobaví, avšak to je asi všetko. Ako komédia je to ale ozaj strašná nuda. Ako sociálna dráma o získavaní pedagogickej autority pred bandou študákov je to otrepané. Dajme tomu, že Whoopi Goldberg jej úloha sadne, ale nijako excelentný herecký výkon v tom nevidím. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Sestra v akci 2 bohužel nepřišla vůbec, ale vůbec s ničím novým. A dokonce nevidíme ani žádný dobrý vtip. Pár zlomyslností od žáků na Deloris za vtipy nepovažuji. A tak zase převládá snaha o lepší hudbu a velmi opracované klišé. Třída outsiderů v sobě objeví nečekaný talent a začnou zpívat. A světe div se, dokonce vyhrají soutěž, škola je zachráněna. Po prvním díle je dvojka veliké zklamání, neboť tvůrci vymysleli totální nic a docela zírám, že něco takového pustili do světa aniž by zapracovali minimálně na větší porci humoru. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Zcela jistě si tenhle film nezaslouží 4*, ale také si zcela jistě nezaslouží jen pouhých 42%. Já bych to viděl alespoň na těch 55%. Vždyť takové oscarové hvězdy jako Whoopi Goldberg, James Coburn nebo Maggie Smith si takovou neúctu nezaslouží. Znáte snad podobnou hudební komedii s takovým hereckým obsazením? Já teda ne. Nevěřím tomu, kdo říká, že když viděl Sestru v akci 2 poprvé, tak se dobře nebavil. Samozřejmě, že k dokonalosti to má hodně daleko a k senzačnímu prvnímu dílu taky, ale přeci jen si to jako pokračování veleúspěšné komedie menší pozornost zaslouží. Záčatek se mi teda zdál docela obstojný a scéna kdy se Deloris setkává s Matkou představenou je nejdojemnější a nejlepší na celém filmu. Pak už začíná scénář trošku skřípat, ale Whoopi s jejím kolegyněmi v hábitu se to snaží zachránit. A mě připadá, že se to povedlo. Písničky jsou pořád stejně dobré, akorát jsou trochu modernější a vtipných scének a hlášek je tam taky dost. Já teda nevim, ale mě to na rok 1993 připadá pořád jako dobrá komedie a navíc když to srovnám s jinými pokračováními - není co řešit. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že i když má Sestra v akci 2 horší hodnocení (a překvapuje mě to - jedná se prostě o nenáročnou komedii a tak to beru) než jednička, tak se mi líbila o něco málo víc. No a když se řekne Whoopi Goldberg, tak si jí prostě já osobně ihned vybavím v černém hábitu jeptišky! :) Nejvíc nádherný na celém filmu je písnička Happy Day - s tou mám snad spojený celý film... a velmi, velmi mě baví ten černošský projev, ty vejšky a jak to ten sbor rozjede... :) Dávejte si tomu klidně odpady, ale mně se to líbí! :) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Když jsou studenti na basketbalovém hřišti, postava Lauryn Hill Rita začne rapovat, což ale nebylo vůbec ve scénáři. (HappySmile)
  • V scéne, keď deti dajú Deloris na stoličku lepidlo a ona sa pozerá cez dvere, v dolnom rohu si môžete všimnúť nápis "ass" z názvu "music class", ktorý je prelepený. Keď však otvorí dvere, aby vošla dovnútra, nápis "music class" je úplne čistý a celý. (martin1m2)
  • Děti jsou ve scéně, kdy nastupují do autobusu směřujícím na soutěž, oblečeny v uniformách. Po příjezdu však vystupují v běžném oblečení. (Sydney008)

Reklama

Reklama