Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Deloris se vrací do role sestry Mary Clarence na prosbu jeptišek, které potřebují pomoci s nezvladatelnými žáky na střední církevní škole. Ani pro ni však první setkání nedopadne nejlépe. Přesto se rozhodne vytrvat, zejména když náhodou zjistí, že škola má být uzavřena, protože chybí peníze na její provoz. A protože jediné, co Deloris alias Mary Clarence umí, je zpívat, rozhodne se školu zachránit zpěvem. Zaveze žáky na vystoupení jeptišek ve starobinci a pak využije jejich nadšení z úspěšného vystoupení k tomu, aby z nich udělala školní sbor. A po úspěchu jeho prvního vystoupení přihlásí sbor do celostátní soutěže v Hollywoodu. Nepříliš ochotný otec Maurice sice akci povolí, ale pouze s podmínkou, že si na ni studenti sami vydělají. Těm se to sice podaří, ale ještě je tu proradný správce Crisp, který odhalí pravou totožnost sestry Mary Clerence a vydá se do Hollywoodu, aby na poslední chvíli vystoupení sboru zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (175)

Qer 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce, která je takový můj gylty pležr, je tohle totální americkej patos. Stokrát vyprávěný příběh o napravených spratkách z ghetta, kteří po dostříkání graffity a lelkování s trávou na basketbalovém hřišti začnou poslouchat hlas svého srdce, je bohužel krok stranou od poměrně originálního námětu zpívajících jeptišek. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Ani film Sestra v akci se nevyhnul zákonitosti filmové produkce… když je nějaký film úspěšný, rychle uděláme druhý díl. Ten potvrdil i další zákonitost, je slabší než jednička. Především je to stále to stejné a nemá to již ten překvapivý efekt. Whoopi Goldbergová je pořád skvělá, ale příběh už je slabší a následuje nejprovařenější šablonu hudebních filmů od začátku až do konce. Ničím nepřekvapí a pobaví už jen občas. Nechávám dvě hvězdy a doporučení nebude… teda bude, pusťte si raději první díl. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Sestra v akci II je nuda. Tatam je chemie mezi hubatou Deloris a stydlivýma jeptiškama. Místo toho je nám předkládána jakási variase na Džungli před tabulí, Nebezpečné myšlenky... Třídu plnou budoucích kriminálních živlů dostane na starosti nový učitel... i přes počáteční nesympatie se mu podaří se s třídou zpřátelit, a dokonce vyhrát pěveckou soutěž (s dost hrozivou show). Jediné, co stojí na téhle nemastné neslané nápodobě prvního dílu za zmínku je mladá Lauryn Hill, která sice neumí hrát, zato zpívá jako Bohyně! Takže jestli ji máte rádi, přetrpte ten film a poslechněte si těch pár minut kdy zpívá, stojí to za to... Jinak si radši sežeňte první díl a zapomeňte, že druhý existuje. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Zcela jistě si tenhle film nezaslouží 4*, ale také si zcela jistě nezaslouží jen pouhých 42%. Já bych to viděl alespoň na těch 55%. Vždyť takové oscarové hvězdy jako Whoopi Goldberg, James Coburn nebo Maggie Smith si takovou neúctu nezaslouží. Znáte snad podobnou hudební komedii s takovým hereckým obsazením? Já teda ne. Nevěřím tomu, kdo říká, že když viděl Sestru v akci 2 poprvé, tak se dobře nebavil. Samozřejmě, že k dokonalosti to má hodně daleko a k senzačnímu prvnímu dílu taky, ale přeci jen si to jako pokračování veleúspěšné komedie menší pozornost zaslouží. Záčatek se mi teda zdál docela obstojný a scéna kdy se Deloris setkává s Matkou představenou je nejdojemnější a nejlepší na celém filmu. Pak už začíná scénář trošku skřípat, ale Whoopi s jejím kolegyněmi v hábitu se to snaží zachránit. A mě připadá, že se to povedlo. Písničky jsou pořád stejně dobré, akorát jsou trochu modernější a vtipných scének a hlášek je tam taky dost. Já teda nevim, ale mě to na rok 1993 připadá pořád jako dobrá komedie a navíc když to srovnám s jinými pokračováními - není co řešit. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce určitý pokles dolů. Whoopi Goldberg opět předvedla dobrý herecký výkon, zbytek hereckého obszaení v pohodě. Příběh už mě tolik ale nezaujal. Vtipných scén je zde méně. Finální sborový zpěv žáků, které hlavní hrdinka nacvičila se opravdu povedl a byl lepší než v jedničce - asi tohle zachranuje film před horším hodnocením. Takže nakonec film hodnotím na 57% = *** ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Deedee Magno, jedna ze studentek hudební třídy sestry Mary Clarence (Whoopi Goldberg), je bývalá členka popové skupiny The Party, kterou na začátku 90. let vytvořil Disney (což je i producent tohoto filmu). (HappySmile)
  • Když jsou studenti na basketbalovém hřišti, postava Lauryn Hill Rita začne rapovat, což ale nebylo vůbec ve scénáři. (HappySmile)
  • Slavný německý televizní moderátor Thomas Gottschalk (otec Wolfgang) si ve filmu zahrál díky tomu, že se Woopi Goldberg kdysi zúčastnila jeho pořadu "Wetten, dass..?". (HappySmile)

Reklama

Reklama