Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 059)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom som prekvapený, pretože to nedopadlo tak zle ako som si myslel. Príbeh je celkom jednoduchý, ale dobrý, hercom velí jednoznačne Nic Cage, ktorého skvelo dopĺňa Ron Perlman a aj Claire Foy zahrala celkom presvedčivo tu bosorku bez metly. Takže po hereckej stránke by to bolo fajn. Efekty sú trošku slabšie, ale moc ich tam nie je, takže to dojem vyložene nekazí a navyše ich prekrýva výborná dobová atmosféra, výprava, kostýmy a v závere aj hrad. Keby sa trošku pritvrdilo v tom napätí a bolo to aspoň trošku ako napr. film Black Death bolo to určite lepšie. Inak je to celkom slušná Dark Fantasy, ktorá ma pri kratkej stopáži nenudila. Jeden s tých lepších filmov Nica Cagea. 75% - 4* ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Film začíná poměrně povedeným hororovým prologem, který třebaže nijak neoslní, slibuje aspoň slušně zvládnuté hororové řemeslo. Probuzení z téhle utěšené iluze přichází však hned v další scéně, ve které se nestárnoucí (sic!) křižák Cage s Ronem Perlmanem před bitvou hádají o to, kdo z nich zabije víc nevěřících. Legolas-Gimli style. "Já si beru těch 300 napravo..." aneb křižácká morálka a la Hollywood. Cage samotný je spolu s obzvláště nemastným scénářem největším problémem filmu. Nejde o to, že by byl nějak zvlášť dřevěný nebo necharizmatický, můj problém s ním byl zkrátka v tom, že jsem v něm neviděl křižáka, ale zase jenom Cage navlečeného do středověkých hadrů. Naopak nejpříjemněji se mi tady dívalo na dosud relativně neznámou Claire Foy, která je nejenom opravdu rozkošná na pohled, ale taky udělala ze své čarodějnice suverénně nejzajímavější a nejživotnější postavu filmu. Digitální orgie na konci raději komentovat nebudu...Jen na vlastní nebezpečí - 40% ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Hon na čarodějnici se nekoná, protože ta byla chycena, ještě dřív než film začal.. A tak nám náš hlavní hrdina v trošku novém sestřihu a buclatých tvářičkách seznamuje se svým špatným svědomím, které touží po očištění.. A jak jinak mu ulevit, než pomoc krásné a mladé dívce, obviněné z čarodějnictví.. Spravedlivý soud, zadostiučinění, poznání pravdy, akce a napětí, šok, zneužití.. To všechno nezažili jen naši hrdinové, ale i já jako divák.. Celý tenhle fantasy thriller má jeden velký problém a to malý rozpočet, který při závěru filmu byl hodně znát.. Zvrhlo se to v nesmyslnou frašku, která ze soliního nášupu, udělal lehký propadák.. Ale já se nezlobím, protože jak Cage v jednom článku říkal, že pro něho nejsou žádné role špatné, hlavně že může hrát a to ho baví.. Mě se na to pak baví dívat! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Špatný, blbost, ale pro mě pořád záživnější než nějaký VAN HELSING nebo SOLOMON KANE. Je to středně zábavná oddychovka, bohužel s minimální participací čarodějnic (na které jsem se těšil hlavně), se suchým putováním a trapným digitálním monstrem v závěru (klasika…), snad skoro bez krve. Ale na druhou stranu jo, je tu Cage a Perlman, je to docela temný, má to mor a démonem posedlé zohyzděné mnichy. Tak já nevim, dejme tomu 6/10. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

S čerty nejsou žerty! Dokonca ani s tými digitálnymi. Ale, pravdu povediac, nevadili mi. Tak ako celý film. Vysoko pozerateľná béčková dark fantasy s obstojnou stredovekou atmosférou, hláškujúcim Perlmanom a Cageom, ktorý tentoraz nepredviedol nič zo svojho seriálu "loosing his shit". Prirovnanie k Solomonovi Kaneovi celkom sedí, hoci ten mal omnoho lepšiu hlavnú postavu a podstatne viac krvi. V rámci cageovskej mizérie naozaj jeden z tých lepších filmov. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • DVD verzia obsahuje aj alternatívny koniec. (matkoulko)
  • Necelou tisícovku trikových záběrů, tedy bezmála půlku ze všech ve filmu, měli na starosti trikaři z pražského studia Universal Production Partners (UPP). Osmdesátka odborníků v čele s Viktorem Müllerem pracovala rok na vytváření digitálních herců pro bojové sekvence, 3D modelech šelem a na dalších vizuálních efektech, díky nimž se hrdinové brání vlkům, bojují s démony či přebíhají provazový most nad propastí. (ČSFD)
  • Z historického hľadiska je film veľmi nepresný. Väčšina prilieb a mečov by mohla byť datovaná do 11. storočia, brnenia do 14.-15. storočia, hrady a zámky do 16. storočia a samotný skutočný "hon na čarodejnice", ako ho poznáme dnes, začal v 16. storočí, kedy už žiadny križiak nemohol žiť. (Scar)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama