Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 060)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Lobotomie, při které se možná otrlejší smějí, ale já odmítám hýkat v ‚guilty-pleasure‘ opojení, neboť mě to uráželo už od první digitální bitvy až ke konci z ranku herního průmyslu. Nevadí mi středověký rytíř Nicka Cage, neboť mu kryjí záda drsňáci Perlman s Thomsenem, ale vytáčí mě Senova snaha být cool za každou cenu, pričemž je vidět, že skromný rozpočet rozházel už na začátku, tudíž se hlavně žvaní, pak dojde na digitální vlky a vy chcete vrátit čas a ten most nechat spadnout o pár vteřin dříve. První letošní film, u kterého mi bylo stydno. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná historizující fantasy, díky které už víme, že hon na čarodějnice pořádaný inkvizicí byl naprosto v pořádku, protože ty potvory spolčené s ďáblem škodily, kde se dalo. Ďábel měl plné ruce práce zavléct mezi nebohé křesťany co nejvíce zla včetně ničivé epidemie a kdo jiný se může takové spoušti postavit než hrdinný Nicolas Cage doprovázený hromotluckým Ronem Perlmanem. Podobné produkce mají slušný rozpočet, a tudíž i výpravu, které v nejednom případě dokážou zakrýt, že scénář a příběh jsou jen splácaniny, které při hlubším pohledu neobstojí. Taky v tomhle případě leccos zachraňují, přinejmenším je pravda, že u téhle kategorie filmů se obvykle nenudíte - pořád se tam něco hýbá, šklebí, utíká nebo útočí, vybuchuje, hoří, zkrátka akce, triky a podívaná. Pokud ale chcete, aby film fungoval jako celek, nedokážete vypnout mozek a dokonce hnidopišsky hledáte logické zkraty, tak se Honu na čarodějnice raději vyhněte. Celkový dojem: 45 %. Hon na čarodějnice je přesně ten typ filmu, ze kterého by byl nadšený můj devítiletý syn. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|Scenár: Bragi F. Schut | Hudba: Atli Örvarsson | Produkcia: Roven&Gartner/Relativity Media | Rozpočet: 40 miliónov $ | Už zo začiatku bolo cítiť, že sa bude jednať o jednoduchší scenár, s menším rozpočtom a z toho vyplývajúc aj s chudšiou výpravou. Lenže: Stredná pasáž filmu, tojest hlavne preprava "čarodejnice" je neskutočne atmosferická, miestami až kvalitne hororová, a to aj vďaka exteriérom tajupných Transylvánskych destinácií. Viac než pólka tvoriaceho tímu filmu je maďarsko-rakúsko-česko-slovensko-švédska, čo znamená že okrem kostímov, digitálnych efektov a hlavných predstaviteľov je to rídze európska produkcia. Oddychovka na jedno videnie s pekným sountrackom. |Videno v Palace Cinemas Praha, 13.1.2011| ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Filmu nejde uprieť majstrovsky temná atmosféra v dokonalom súzvuku s morbídnym stredovekom a spolu s mrazivými scénami navodí príjemný hororový šmrnc. Neskutočne ma však irituje skutočnosť, že tvorcovia dokážu celkom sľubný dej (stredovek a upaľovanie čarodejníc ma vždy zaujímalo) pochovať behom pár minút, a to len vďaka najdebilnejšiemu, najhoršie predstaviteľnému záveru, úplne spadajúcim do béčkových filmov a skrz lacnú digitálnu príšeru, vyvolávajúci chabé posmešky. Nechápem, prečo z tohto nemohol vzniknúť slušný áčkový projekt, pretože potenciál rozhodne má. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Když zapomenu na tu opravdu nepovedenou bitvu na začátku, jsem ochotna nazvat tento film průměrným. Jsem spokojená s tím tajemnem a celkovou atmosférou. Jen scénář byl trošku mimo. Chvíli jsem se nudila. Pak jsem nestačila zírat nad tím, co je člověk schopen vymyslet, když neví jak dál. Konec se po tom představení nedal brát moc vážně. Mám pocit, že se tvůrci přecenili. Slabší 3*. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • V scéne vstupu do opátstva vidieť okná zasklené veľkými tabuľami skla. Takéto tabule sa v stredoveku nepoužívali. (Arsenal83)
  • Z historického hľadiska je film veľmi nepresný. Väčšina prilieb a mečov by mohla byť datovaná do 11. storočia, brnenia do 14.-15. storočia, hrady a zámky do 16. storočia a samotný skutočný "hon na čarodejnice", ako ho poznáme dnes, začal v 16. storočí, kedy už žiadny križiak nemohol žiť. (Scar)
  • Pro některé scény bylo zapotřebí také divokých zvířat. Proto filmaři najali Zoltana Horkaie, který v Maďarsku chová přes dvě stovky zvířat - vlků, medvědů, kanců... a trénuje je právě pro účely filmování. (Taninaca)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama