Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 059)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, ale čekal jsem od filmu jako celku daleko víc. Pod názvem Season of the Witch si představím to co každý člověk a ten závěr mi přišel přehnaný, i když byl hodně překvapivý. Začátek se vyvíjel slibně, ale zhruba v polovině se to celé zastavilo a nic nového se nepředvedlo. Nebýt velmi výrazného Nicolase Cage, šel by celý snímek hodně nízko... 6/10 = 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Snad přes rozporuplné komentáře mne film potěšil. Pravda, extrémně strašidelný příběh se nekoná, ale dobře se na něj dívá. Hlavním motivem je cesta, měnící se v jakousi zkoušku odvahy, na jejímž konci se nachází tajemství nijak originální, ale trochu očekávané. Potěšilo mě: kamera, exteriéry, hory, nádherný temný les Pelyněk plný pokroucených stromů vynořujících se z mlhy, napínavý přechod rozpadajícího se mostu, vlci, klášter a potvrzení mého přání, zda dívka bude čarodějnicí či nikoliv. Odpudivost dávných věků představovali umírající na mor, špína měst a vesnic i jáma s mrtvými... Nepotěšilo mě nasnímání úvodních bitev . Je stejné, jako např. u Scottova Gladiátora - trhané záběry sestřihané v chaotickém sledu působí jako rachejtle hozená do obličeje. Jo, zlaté časy bojových scén ze Statečného srdce! Když se Cage a Perlman špičkují, kdo sejme více neznabohů, vzpomněl jsem si okamžitě na podobné soutěžení Legolase a Gimmliho z LOTRa. Celkově se ale film líbil. ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

Nejen, že by lepší scénář zvládl i mentálně postižený prvňák, ale zejména Cageův "výkon" tady bije do očí ve smyslu naprostého hereckého failu, kdy sám sebe zesměšňuje, místo aby si zachoval zbytky jakéstakés důstojnosti (nabyté zejména v 90s). Za pozitivní zmínku bohužel stojí jen slušná triková a naprůměrná atmosférická stránka. Když k tomu všemu kromě výše zmíněného připočítám tupé dialogy a stokrát viděné zvraty, vyjde mi velmi slabý a průhledný pokus svést se na populární vlně středověké fantasy. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

S čerty nejsou žerty! Dokonca ani s tými digitálnymi. Ale, pravdu povediac, nevadili mi. Tak ako celý film. Vysoko pozerateľná béčková dark fantasy s obstojnou stredovekou atmosférou, hláškujúcim Perlmanom a Cageom, ktorý tentoraz nepredviedol nič zo svojho seriálu "loosing his shit". Prirovnanie k Solomonovi Kaneovi celkom sedí, hoci ten mal omnoho lepšiu hlavnú postavu a podstatne viac krvi. V rámci cageovskej mizérie naozaj jeden z tých lepších filmov. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|Scenár: Bragi F. Schut | Hudba: Atli Örvarsson | Produkcia: Roven&Gartner/Relativity Media | Rozpočet: 40 miliónov $ | Už zo začiatku bolo cítiť, že sa bude jednať o jednoduchší scenár, s menším rozpočtom a z toho vyplývajúc aj s chudšiou výpravou. Lenže: Stredná pasáž filmu, tojest hlavne preprava "čarodejnice" je neskutočne atmosferická, miestami až kvalitne hororová, a to aj vďaka exteriérom tajupných Transylvánskych destinácií. Viac než pólka tvoriaceho tímu filmu je maďarsko-rakúsko-česko-slovensko-švédska, čo znamená že okrem kostímov, digitálnych efektov a hlavných predstaviteľov je to rídze európska produkcia. Oddychovka na jedno videnie s pekným sountrackom. |Videno v Palace Cinemas Praha, 13.1.2011| ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • DVD verzia obsahuje aj alternatívny koniec. (matkoulko)
  • Necelou tisícovku trikových záběrů, tedy bezmála půlku ze všech ve filmu, měli na starosti trikaři z pražského studia Universal Production Partners (UPP). Osmdesátka odborníků v čele s Viktorem Müllerem pracovala rok na vytváření digitálních herců pro bojové sekvence, 3D modelech šelem a na dalších vizuálních efektech, díky nimž se hrdinové brání vlkům, bojují s démony či přebíhají provazový most nad propastí. (ČSFD)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama