Reklama

Reklama

Osamělý jezdec

  • USA The Lone Ranger (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Starý indiánský válečník Tonto vypravuje malému Willovi příběh o tom, jak se z muže zákona Johna Reida stala legenda spravedlnosti. John se vrací po letech na právnické škole vlakem do svého rodného města Colby v Texasu. Netuší, že ve vlaku jsou převáženi dva vězni - indián Tonto a násilný vrah a lupič Butch Cavendish, kterého chytil Reidův bratr Dan, místní šerif. Jenže vlak je napaden desperáty, ti Butche vysvobodí a vlak pak vykolejí. Tonto i John se z trosek zachrání a John trvá na tom, že indián musí být postaven před řádný soud. John se proto rozhodne pomoci svému bratrovi. Se šesti pomocníky šerifa vyrážejí po Butchově stopě. Parta pronásledovatelů je vlákána v průsmyku do pasti a všichni až na Johna jsou zabiti. Zachrání ho indián Tonto, který za pomoci magie muže na pokraji smrti promění v Osamělého jezdce. (TV Nova)

(více)

Videa (60)

Trailer 3

Recenze (1 245)

juta 

všechny recenze uživatele

Prodělečný film? Proč? Náhodou velmi vydařený snímek, kde září opět Johnny, který hraje praštěnýho indiána, který nemá daleko od charakteru Sparrowa, i když tyto dvě postavy by se rozhodně srovnávat neměly, ale nabízí úsměvné okamžiky, které měly zřejmě přenést slávu a obdiv i na Tonta. U mě to fungovalo, skvěle jsem se bavil, jen je tu opět zarážka v podobě dlouhé stopáži, které nemám moc v lásce. Jinak příběh byl na western velice příjemný a koníka chci domů! :D ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kde cítim indiánske tradície, tam som doma. Či v piesni "Sídliskový Indián" normalizačných hitmakerov - poprockovej skupiny Elán alebo v popovom digitálnom westerne "Osamelý jazdec" (tým len naznačujem, že niekedy aj plnokrvne sa tváriace skoršie indiánky s vypiplanými reáliami vyžarujú len benzínovo- asfaltový pach veľkomesta). Tu sú digitálne hlúposti skvele vyvážené dozvukmi konania a rozprávania hen Tontoho pomaľovaného červenokožca. Šibnuté táranie duševne chorého člena kmeňa, ktorého jeho súkmeňovci neberú vážne vyvažujú reálne dôsledky jeho predpovedí a skutkov. Miestami sa siaha k základom indiánskej mytológie, ktorá je zase na druhom mieste spochybnená. Ja viem, že je to tak preto, aby sa vyhovelo všetkým, no moja príklonnosť k rozprávaniu starých právd tých, ktorých orol už zrejme odletel je silná. No a ďalším plusom je samotný hrdina - osamelý, z väčšinovej komunity vyvrhnutý jedinec, ktorý už v útlom veku dobre pochopil, že obchod rovná sa vždy len podvod. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"ČÍM SES PROVINIL?" - "JSEM INDIÁN." Očekával jsem klasickou blockbusterovou nudu a nakonec jsem byl příjemně překvapen. Místo disneyovské rodinné řachandy poměrně vážný a temný příběh (vyřezávání srdce, masakrování indiánů) s poněkud děravým scénářem (záporáci vyvraždí celou vesnici, aby se od ní nikdo nedozvěděl o stříbrné žíle, ale chlapce, který je k žíle dovedl, nechají klidně běžet), stopáž sice přehrocená, ale nebyl jsem jí umořen jako třeba u třetích PIRÁTů, dvojka Hammer-Depp docela v pohodě, záporáci taky, ale vláčkové finále EPICKÉ, nabité úžasnou energií a nápady. Dvojce bych se nebránil, dokonce po tomhle možná dám šanci i JOHNU CARTEROVI. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Bruckheimerovské filtry trochu rozesírají jinak povedenou westernovou atmosféru, kterou Verbinsky bez problémů předkládá. Boj s příliš dětským, místy až infantilním a senilním (vypravěč nám některé věci zapomíná sdělit celé, protože je to starý bláznivý dědek) příběhem je nerovný. Sem tam dobrý nápad a naprosto špičková vlaková honička snímku zachraňují reputaci. Hammer nevýrazný, Depp neurážející a jedinný opravdu zapamatováníhodný výkon předvedl William Fichtner jako bezskrupulózní záporák, který se dokáže smát zubem. Zimmerova hudba je zase jednou naprostá špica a je vidět, že tenhle kousek dělal pro radost. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Malý velký muž kouří halucinogenní dýmku míru s Piráty z Karibiku a němou groteskou. Film, který vypadá, jako by ho vyprávěl senilní bláznivý indián... protože ho vypráví senilní bláznivý indián, který se navíc rád poslouchá. Střední pasáž trochu hluchá, ale jinak jsem se výborně bavil. Verbinski se občas utápí v milovaných odkazech, ale jeho "meta-westerny" jsou chytřejší než většina žánrové konkurence. Ten chlap není tonto. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (48)

  • Počas natáčania sa u niektorých členoch štábu vyskytli ovčie kiahne. (milealelia)
  • Parní lokomotivy v průběhu celého filmu nikdo neobsluhuje. Ve skutečnosti by bez neustálého přihazování uhlí do kotle nedojely téměř nikam. (Kumy)
  • Kostým a make-up postavy Johnnyho Deppa (Tonto) byl inspirován obrazem amerického umělce Kirbyho Sattlera s názvem "I'm a crow" ("Jsem vrána"). Vrána na hlavě indiána je však chybným výkladem obrazu. Vrána na obraze totiž nesedí indiánovi na hlavě, ale letí za ní. (Dr Lizal)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Reklama

Reklama