Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pražský Žižkov koncem třicátých let. Hubert Hrabě, zvaný Fešák, si v dobách nezaměstnanosti vydělává svým šarmem a chytrou hlavou. Šikovné obchůdky a podnikání provádí za hranicí zákona, ovšem tak, aby neuvízl v některé z rafinovaných pastí policejního inspektora Mourka. Ten si vzal do hlavy, že Huberta dostane za mříže. Fešákovi tak nezbývá nic jiného než se svého úhlavního nepřítele zbavit. Vymyslí proto skvělý „podraz"… Komedii s nostalgií starých dobrých časů natočil v roce 1984 režisér Ivo Novák podle námětu Pavla Hanuše. Příběh žižkovského frajera možná připomene Markovy a Sequensovy Hříšné lidi Města pražského či Vabank polského režiséra Machulského. Autorům se podařilo natočit zábavný film ze zajímavého prostředí s přitažlivými hrdiny. Mimořádně šťastné bylo obsazení titulní role Karlem Heřmánkem, který svého hrdinu obdařil nonšalancí žižkovského světáka. Také Petr Kostka výborně ztvárnil roli mazaného a zavilého policisty Mourka. Panoptikum starého Žižkova zalidňují další figurky – funebrák Eman v podání Pavla Zedníčka, majitel pokoutní zápasnické arény Pašek (J. Somr), hromotlucký povaleč Karel (P. Nový) a fízlové Skákal a Holendr, které hráli Otto Lackovič a Jan Teplý. Emanovu nastávající – vnadnou a energickou Madlenku – ztvárnila Laďka Kozderková, která zároveň nazpívala ústřední píseň Petra Hapky. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (183)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ivo Nováku a Karle Heřmánku, doživotní díky ! Kdo tu na Žižkově vyrůstal, tak na takový frajery narážel v místních hospodách dnes a denně a hodně a hodně ho ovlivňovali...."Stopy bot zná dláždění jen zřídka, smejvá je déšť i čas. Z otisků bot frajerů však kouká navždycky žižkovskej vzkaz"....... Néé to může bejt jak chce, ale žižkovskejm klukům nesahá nikdo ani po kotníky. Tohle je prostě oda na frajerství i dřívější žižkováctví, chlap co má v katích nasráno a sebevědomí v minusu zkrátka nepatří na Žižkov. Kolegyně Faidra, luxusní koment. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Kdo mě zná nebo třeba jen sleduje tady na databázi, tak moc dobře ví, že komedie je žánr, jemuž se věnuju jen zřídka. A těmi výjimkami bývají zejména staré české komedie, na něž nedám dopustit už jen pro starou školu našich úžasných hereckých umělců, ke kterým by měli všichni současní bezmezně vzhlížet. Semtam ale bohužel nechtěně narazím na komedii s nepříliš poutavým tématem, a tak se stane, že je největším a mnohdy bohužel i jediným pozitivem jen další odškrtnutá klasika. ()

Reklama

rt12 

všechny recenze uživatele

Komedie jak má být. Vtipné dialogy, charismatický hlavní hrdina ve skvělém podání Karla Heřmánka. Každá postava přiroste k srdci a herci zde přesvědčují, že není malých rolí . Všem za to děkuji od pana Kostky až po Václava Sloupa. Moje nejoblíbenější je dvojice Zedníček - Kozderková, kteří jsou roztomilí. To vše umocňuje atmosféra prvorepublikového Žižkova . Prostě tento film miluju. ()

Ex_Machina 

všechny recenze uživatele

" Spadla klec fešáku ". No nespadla, pretože žižkovský podvodníček z obdobia prvej republiky v tom vedel chodiť. Kája Heřmánek musí byť každému filmovému fanúšikovi zapísaný v povedomí v dvoch nezabudnuteľných roliach. Ako lucifer v S čerty nejsou žerty a ako žižkovský grand Hrabě vo Fešákovi Hubertovi. Ale za zmienku tu stoja aj Kostka ako vytrvalý komisár Mourek a "schizofrenik" Lipský. ()

Qasa 

všechny recenze uživatele

Obsah včetně závěru: Hubert Hrabě, žižkovský frajer, se živí sháněním falešných svědků, přiživováním se na svatbách, spolupracuje se soukromým detektivem na šmírování nevěrné manželky ... Zakládá si na tom, že má čistý rejstřík, marně ho honí detektiv, který mu chce něco přišít. Hubert na něj navlékne boudu, detektiv místo penězokazů zatkne ředitele banky a Hubert se směje. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Zora Ulla Keslerová (Růža Nejedlová) bola v čase natáčania tejto snímky manželkou autora hudby k filmu Petra Hapku. (Raccoon.city)
  • Eva Hudečková propůjčila svůj hlas kolegyni Zoře Ulle Keslerové. (pávek)
  • Automobil, kterým ve filmu jezdí ředitel Union banky Bohumil Kropas (Jiří Holý), je 12válec kabrio sedan Hispano Suiza J12 (Francie) s motorem o obsahu 9 500 ccm. Vmax = 185 Km/h. (PavelKral)

Související novinky

Zemřel herec Karel Heřmánek

Zemřel herec Karel Heřmánek

25.08.2024

Ve věku šestasedmdesáti let v sobotu 24. srpna tragicky zemřel oblíbený český herec Karel Heřmánek. Následujícího rána o tom informovala jeho rodina prostřednictvím facebookového profilu Divadla Bez… (více)

Reklama

Reklama