Reklama

Reklama

Televarieté

(pořad)
Komedie / Hudební
Československo, 1970, 74x75 min

Scénář:

Vladimír Dvořák

Účinkují:

Vladimír Dvořák, Jiřina Bohdalová, Vladimír Krška, Naďa Urbánková, Marie Rottrová, Jana Kratochvílová, Jiří Korn, Eva Pilarová, Petra Černocká (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Recenze (126)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nezažil jsem tu dobu, proto nemohu soudit, jak tento pořad působí na ty, jejichž životy se utvářely právě v tomto období. Mně osobně se dělá šoufl z tehdejší módy, i ke kultuře bych měl jisté výhrady. Ovšem z elegantního humoru především pana Vladimíra Dvořáka by si měl vzít příklad nejeden dnešní Geňa... ()

ronaldmekdon 

všechny recenze uživatele

Největším plusem této estrády byly bezesporu scénky Bohdalové a Dvořáka, které mi i teď připadají vtipnější než veškerá dnešní produkce podobného ražení. A to v tom dámy a pánové není ani krapet nostalgie! Mezi historkami a vtípky pak tradičně následoval nezáživný balet České televize, který už tenkrát nikoho nezajímal, kníratý umělci z NDR, které kolikrát ani Google nenašel a chudáci cvičení pudlíci. Dojmy z hlavního dua ale tuhle podivnou retro normalizační řachandu stejně vždycky přebijou. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Tradičně protivná Bohdalová a do toho prkenně stojící a zcela nezúčastněně se tvářící Dvořák, který však ze sebe souká jednu hlášku za druhou. A také perfektní muzika (nemám namysli výkvět československého, bulharského či kubánského popu, nýbrž výborně šlapající orchestr). Humor se držel při zdi, aby nebyl problém, ale přesto byly scénky vtipné. Mimochodem, perfektně se vydařil i poslední díl, který se natočil až dlouhá léta po těch předchozích. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Zoufale nevtipná snaha založit show na nerytmické a už tehdy nemoderní hudbě, při které poskakuje nějáká podivná ochlupená ženská v koupelnovém závěsu ozdobeném flitry a tlemí se jako lečo. Není to jen zrovna tento příklad třeba duchnami (důchodci) milovaná moravanka či "mistři" z východu s příšernými módními kreacemi. Stačí se jen podívat na publikum stoprocentně alespoň polovička z nich leží pod drnem - panoptikum města pražského na hřbitově.Madam Bohdalová mi takříkajíc leze krkem, jelikož tehdy opravdu neměli a pořád asi nemají jinou figurku a zoufale mi připomíná moji "oblíbenou" babičku...Nejen přehlídka ze zahraničí i naše "úžasná" popová scéna. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Inteligentní humor? S odstupem času (a reprízováním) si říkám, jak jsme se tomuhle mohli smát. Humor je suchý až trapný (i když nutno přiznat - v porovnání s dnešními "zábavnými" show je to humor alespoň nevulgární), celkově výstupy hlavní dvojice nudné. Oživení jsou umělecké vložky, jinak bych tomu asi musel dát o hvězdičku míň. Podobně pojatý "Kouzelník" byl oproti tomu úplně zlatý. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (11)

  • V pořadu účinkovala i skupina UNO, kde vystupoval také Richard Genzer. (ČSFD)
  • Prvých 25 dielov bolo vysielaných naživo a Vladimír Dvořák ich uvádzal sám. (Raccoon.city)
  • Původní název pořadu měl být TV Varieté, normalizační vedení ČST ale tento "anglický" termín zamítlo. (Olík)

Reklama

Reklama