Reklama

Reklama

Televarieté

(pořad)
Komedie / Hudební
Československo, 1970, 74x75 min

Scénář:

Vladimír Dvořák

Účinkují:

Vladimír Dvořák, Jiřina Bohdalová, Vladimír Krška, Naďa Urbánková, Marie Rottrová, Jana Kratochvílová, Jiří Korn, Eva Pilarová, Petra Černocká (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Recenze (126)

ronaldmekdon 

všechny recenze uživatele

Největším plusem této estrády byly bezesporu scénky Bohdalové a Dvořáka, které mi i teď připadají vtipnější než veškerá dnešní produkce podobného ražení. A to v tom dámy a pánové není ani krapet nostalgie! Mezi historkami a vtípky pak tradičně následoval nezáživný balet České televize, který už tenkrát nikoho nezajímal, kníratý umělci z NDR, které kolikrát ani Google nenašel a chudáci cvičení pudlíci. Dojmy z hlavního dua ale tuhle podivnou retro normalizační řachandu stejně vždycky přebijou. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Když pominu varietní umělce ze socialistických států (některá čísla ovšem nebyla špatná) a budu hodnotit pouze zábavnost, nelze než dát ****. Inteligentní humor dvojice Bohdalová-Dvořák mi chybí i dnes. Vždy mě pobavily především jejich scénky a jevištní dialogy. Současní "baviči" by se od tohoto dua rozhodně měli co přiučit. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příšerná taneční čísla prokládaná varietními výstupy okresního formátu. 1) Do toho je opatrně vložen jeden až dva účinkující ze Západu (třetí kategorie) a, aby se neřeklo, i něco málo z československé pop music (což je dnes občas to jediné, na co se dá koukat)._____ 2) Průvodní slovo držely televizní hlasatelky či jiné další nevýrazné postavy. To se změnilo příchodem Dvořáka s Bohdalovou. Místo nanicovatého konferenciérství na scénu vtrhly zábavné scénky a humorné špilce povolené komunální satiry, jejímž mistrem se Vladimír Dvořák stal. Za moc to nestálo, ale zaplaťbůh za ty dary. Některé scénky se navíc Dvořákovi opravdu povedly a zařadily se do zlatého fondu televizní zábavy. Navíc zřejmě pod Dvořákovým vlivem se trochu (ne moc) začala zlepšovat i dramaturgie pořadu a objevovat se zajímavější hosté. Česká verze Ein Kessel Buntes byla na světě._____ 3) Je zajímavé, že na většinu hostů ze zahraničí (a že jich bylo) si dnes nikdo ani nevzpomene. Balet Československé televize odpočívá někde v uměleckém pekle. Občasnou vzpomínku věnujeme československým performerům. Ale Dvořáka s Bohdalovou si připomínáme stále (i když, pravda, ne všechna jejich čísla)._____ 4) Občas (zřídkakdy) se objevily i doslova skryté poklady. Minirecitál Hany Hegerová v roce 1975 nebo vystoupení Ljuby Hermanové budiž příkladem._____ 5) Hodnocení je velmi obtížné. Za období před D+B odpad - 1*, estrádní čísla a zahraniční hosté (až na vyjímky) 1*. Zbytek 2 - 3*. Dvořák a Bohdalová 3 - 5* (jak kdy). Takže jak to udělat? ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Mně se televarieté nikdy moc nelíbilo, estrády podle německého vzoru mě netáhly. Přicházel jsem vždy jen na scénky mých oblíbených komiků a po nich opět odcházel. Tři hvězdičky dávám proto, že jsem zahlédl kousek "Mejdanu roku...". Zlatí komunisti, to bývaly estrády! Samozřejmě to myslím ironicky, ale ubohost dnešních zábavných pořadů je...ubohá. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Přehlídka excelentních a nadčasových autorských scének mistra Dvořáka, které jsou v jeho souhře s Bohdalkou dodnes příliš vysoko nastavenou laťkou. Navíc pestrá nabídka standardů vyššího populáru socialistických zemí. Přestože polistopadová zábava se ubírala jinými směry, stojí právě v polistopadových dílech jeho nenásilná satira na poměry v politické i úplně civilní sféře dodnes za pozornost. Nakonec i pohledy do publika v průběhu let jsou úžasnou výpovědí o době. 3-4* ()

Galerie (5)

Zajímavosti (11)

  • Ač by se zdálo, že vystupování V. Dvořáka a J. Bohdalové je improvizace, není tomu tak. Scénář byl přesně napsaný a i ty nejhumornější situace, které se mohou zdát, právě jako improvizované, byly dlouho zkoušeny. (Elisebah)
  • 46. a 56. vydanie Televarieté boli vysielané ako hlavné silvestrovské programy. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama