Reklama

Reklama

Televarieté

(pořad)
Komedie / Hudební
Československo, 1970, 74x75 min

Scénář:

Vladimír Dvořák

Účinkují:

Vladimír Dvořák, Jiřina Bohdalová, Vladimír Krška, Naďa Urbánková, Marie Rottrová, Jana Kratochvílová, Jiří Korn, Eva Pilarová, Petra Černocká (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Recenze (126)

kocourMour

všechny recenze uživatele

Tohle patří spíš do diskuze, ale ta mi teď nějak nefunguje....Je třeba říct, že pořad nemoderovali jen Dvořák s Bohdalovou) . Rok 1977, zde dříve uvedený jako rok vzniku, asi vyplynul z toho, že teprve od tohoto roku ( a sice od dílu 26) začali pořad moderovat Dvořák s Bohdalovou. Od tohoto dílu se taky Televarieté po letech v televizi reprízuje. Ty starší díly asi taková zábava nebyla:-) Moderátoři byli různí, ale většinou Saskia Burešová. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nezažil jsem tu dobu, proto nemohu soudit, jak tento pořad působí na ty, jejichž životy se utvářely právě v tomto období. Mně osobně se dělá šoufl z tehdejší módy, i ke kultuře bych měl jisté výhrady. Ovšem z elegantního humoru především pana Vladimíra Dvořáka by si měl vzít příklad nejeden dnešní Geňa... ()

Reklama

lukano 

všechny recenze uživatele

V žádném případě nešlo o normalizační estrádu, jak tady někdo píše. Ba naopak byl tento pořad mnohdy velice kritický tehdejším poměrům podaný zábavnou formou. Člověk se až nestačil divit, jak to tenkrát Bohdalové a Dvořákovi procházelo. Pořad byl vysílán mezinárodně, tak že nikdo z tehdejší nomenklatury zřejmě nechtěl vyvolávat skandál. Kdo nežil za komančů, nepochopí. ()

ronaldmekdon 

všechny recenze uživatele

Největším plusem této estrády byly bezesporu scénky Bohdalové a Dvořáka, které mi i teď připadají vtipnější než veškerá dnešní produkce podobného ražení. A to v tom dámy a pánové není ani krapet nostalgie! Mezi historkami a vtípky pak tradičně následoval nezáživný balet České televize, který už tenkrát nikoho nezajímal, kníratý umělci z NDR, které kolikrát ani Google nenašel a chudáci cvičení pudlíci. Dojmy z hlavního dua ale tuhle podivnou retro normalizační řachandu stejně vždycky přebijou. ()

oskiii odpad!

všechny recenze uživatele

Bolšan Dvořák (nechápu, jak někdo může napsat, že se trefoval do režimu, když on sám byl kovaný soudruh a věrný slouha bolševika) v kombinaci s vlezlou Bohdalovou. K tomu přehršel uvedomělých soudruhů. Odpadní estrádní zábava, která by měla být vymazána z archivu. Hitparáda pokřivených posluhovačů každého režimu. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (11)

  • Jiřina Bohdalová a Vladimír Dvořák nemoderovali pořad od začátků, předtím byli moderátory tehdejší hlasatelé. (DavidHodan)
  • K nápadu na televizní varietní show inspirovala Vladimíra Dvořáka návštěva pařížského klubu Olympia, kde zhlédl program rozdělený na dvě poloviny - první sestával z výstupu různých aktérů a po přestávce následovala hodina věnovaná jedinému umělci. (Olík)
  • Ač by se zdálo, že vystupování V. Dvořáka a J. Bohdalové je improvizace, není tomu tak. Scénář byl přesně napsaný a i ty nejhumornější situace, které se mohou zdát, právě jako improvizované, byly dlouho zkoušeny. (Elisebah)

Reklama

Reklama