Reklama

Reklama

Želví nindžové

  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodinný film o čtyřech želvách a jedné kryse, kteří v kanále přijdou do styku s neznámou chmeikálií a zmutují. Nepřirozeně rostou a zvyšuje se jim i inteligence. Krysa byla mazlíčkem japonského mistra bojových umění a v klícce se naučil nejrůznější pohyby, které želvy naučil. Sám si říkal Mistr Tříska a své "děti" pojmenoval Leonardo, Michelangelo, Donatello a Rafaelo. Želvyčky jsou hodné a svou znalostí bojových umění pomáhají lidem. Spřátelí se s žurnalistkou April a podivínským ochránce zákona Casey Jonesem, který používá jako zbraně sportovní pomůcky. Společně želvy způsobují nemalé problémy asijskému gangu, který vede tajemný Trháč a ten se rozhodně želvy odstranit. Když ovšem Trháč unese Mistra Třísku, naši nindžové to nenechají jen tak a rozhodnou se ho zachránit. (Sharlay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si tento film s tým, že ako 6 ročný som ho videl prvý raz a dosť som ho žral. V konkurencií s dnešnými filmami by nemal šancu, ale na dobu kedy bol natáčaný to bolo absolútne univerzum vo svojej kategórií. To, že trieska vypadá jak plyšák, ktorý bol poslaný na sociálny prídel do rómskej dediny a následne ho hodili do filmu, ale aj to že hlavný záporák má na hlave vedro, ktoré asi ukradol so Samarinej studne, to nevadí pretože na tú dobu to bola superakčná pecka a ja som ju miloval. 70% ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Jasná kultovní záležitost je tahle filmová želví variace. Přehnaně laciné efekty, mátonožná choreografie bojových scén, jednotvárné kostýmy, "aušusově plastykový" trhač a po radioaktivitě mluvící-myslící krysař Tříska jsou jasným filmovým krokem vedle.....když, ale jsou to přece Želvy....nostalgická vzpomínka = 60%! ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Klasika z mého dětství,která neodmyslitelně patřila k začátkům 90tých let.Z nostalgie bych dal 5* ale nedávno sem se nato díval a musim uznat,že je to samozřejmě strašně pitomé.Pár príma hlášek a bojové scény,které vás baví opravdu když je vám mezi 5 až 10 lety.Nejlepší je Casey kterého hraje Elias Coates,ten hláškuje o sto 6.Potěší príma záporák trhač alias Oroku Saki.Vyloženě pro zarité fans želváků a menší děti.Z úcty a nostalgie 3 * Jinak 40%. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Už v době, kdy to byla novinka, velké zklamání a nuda proložená nudou. Možná,, že to má na svědomí fakt, že jsem to viděl až po II a III, ale i tak. Pojetí temné (no, pokud by to bylo Rko tak prosím) ale většinu doby nic nevidíte a když ano, uzívete se nudou. Tohle nejsou želváci. Tohle jsou nuďáci. Ale aspoň dík, za ty tržby, páč jinak by nebyla kultovní II s Vanilla Icem a jeho nepřekonatelným Ninja Rap!!! P.s. a dovíte se aspoň, jaké bylo jejich první slovo. Ne, není to satanžel... go fuck yourself, you motherfucker! Ale...pííííízza. Výmluvné. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Vlna vlivu Ninja Želv odstartovala koncem 80. let, kdy se do amerických televizních obrazovek vrhnuli mutantí bojovníci ve svojí první a animované podobě.. Obrovská popularita seriálové značky zapříčinila, že děti devadesátek mají k želvím nindžům svůj specifický vztah, který dává zeleným postavičkám punc kultovnosti.. Přes svoji obrovskou popularitu a viditelný potenciál značky tak netrvalo dlouho a se seriálem šel ruku v ruce merchendising a nakonec i konečně celovečerní film... Osobně ke mě Leonardo, Michelangelo, Donatello a Rafaelo nikdy výrazně nepřirostli, ale vlastně se přiznám, že jsem jejich hrané filmové zpodobnění vlastně obdivoval více než původní animovaný seriál, který mě přišel jako slabší doplněk japonských akčních animovaných pořadů.. Když vynechám jejich filmový origin, který si tvrdohlavě zodpovídá na možné otázky ohledně toho proč tak vypadají a proč dělají právě tohle. Tak mě to přijde vlastně jako milá adaptace, které především upoutá povedenými kostýmy (s poněkud děsivým Třískou) a kadencí cooltovních hlášek plynoucí z jejich teenagerského situování.. Proto je taková škoda, že film nestíhá v tom nejdůležitějším, tedy ve scénáři, kde až příliš spoléhá na charizma a naivitu svých ústředních postav.. Tehdy dobře odvedená adaptace, dneska pomalu zapomenutá záležitost.. 55% ()

Galerie (100)

Zajímavosti (8)

  • Ve 38:20 minutě, kdy se Leonardo hádá s Rafaelem, je za stolem vidět jeden člen z filmového štábu. (Zek)
  • Danny Pennington (Michael Turnay) ve filmu vystřídá celkem šest triček, na kterých je zobrazen baskytarista skupiny Sex Pistols Sid Vicious. (Džejkop)
  • Film celých 9 let držel snímek první příčku nejvýdělečnějších nezávislých filmů. Z vrcholu ho sesadil až horor Záhada Blair Witch (1999). (ledzepfan)

Reklama

Reklama