Reklama

Reklama

Epizody(3)

Znalec černé magie Ivan Trojan a policejní komisař Jiří Dvořák pátrají po pachateli série rituálních vražd. Napínavý kriminální příběh inspirovaný existencí tajemné Ďáblovy bible. (Česká televize)

Videa (3)

TV spot 1

Recenze (440)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlasím, že jde o docela povedený krimi miniseriál. Na české poměry určitě. Jiří Strach dokázal natočit poživatelnou podívanou, která měla dobrou atmosféru, zajímavý příběh i solidní herecké obsazení. Zázraky se sice nekonali (jak tady slibovalo enormní množství uživatelů dle svých hodnocení i komentářů), ale jde prostě o lepší průměrnou podívanou. Trojak i Dvořák odvedli docela slušné herecké výkony, Aňa Geislerová mi už tak sympatická nebyla (nevím, ale poslední roky mi leze celkem na nervy). Dyk je perfektní zpěvák – jako herec už je to horší – jeho postava byla spíš k smíchu. No nic, Satan byl zase zahnán do temnot, tak hurá na další případ…60% ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Teorie o 11. září mě ještě vcelku pobavila. Proč by nemohl kdosi kdysi prorokovat útočníka nezdravé barvy se špatnou manikúrou, ale ten zavěr? Paprsky přitele Lasera z očí dvanácti přesvatých učedlníků ... Náznak toho, kam a jak zmizel pergamen, čehž si policistka všimne a neřekne ani pumpička, je už jen poslední kapka v zabijáckém koktejlu, který se snaží zabít vše v prvních dvou dílech a první půlce třetího řečené. Bez té snahy o velké vizuálně působivé drama by to sice nebylo tak vizuálně dramatické, ale při většině životních dramat málokomu z nás hraje symfoňák. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mě docela mrzí, že to nešlo na jeden zátah byť přiznávám, že by to bylo asi jenom pro vostrý diváky. První díl byl vynikající, nepovedená vražda, povedená vražda, poměrně širokej okruh podezřelejch, celkem slušně navozená mystická atmosféra a naprosto vynikajícím způsobem napsaná postava policajta. Z mého pohledu nejlepší policajt od dob rady Vacátka, možná by stálo za hřích nechat policejního komisaře Jirku Dvořáka stopořit a hodit mu na krk na další případy, navíc v tandemu s Aňou jim to tady šlo fakt dobře. Druhý díl se mě až tak nelíbil, příliš mnoho nábožensko-satanistických keců ve kterých se nevyznám a který mě vždycky unavujou. Závěrečný finále jsem si užil, protože (mírný spoiler) tam jde o kejhák Terezce Voříškový a jako její fans jsme trnul a měl jsme sto chutí vrahounovi přerazit vejpůl, že si vůbec na Terezku dovolil. Celkově se jedná o povedenou poměrně napínavou záležitost, kde pár minelek člověk snadno a rád odpustí. ()

Baxt 

všechny recenze uživatele

Téměř se shoduji s většinovými názory. První část (80%) byla v českých televizních vodách (nebo spíš kalužích) jako zjevení z cizího světa, zkrátka to byla výborná detektivka s chytrými dialogy, skvěle obsazenými herci a pohyblivou (!) kamerou, za kterou by se Strach nemusel stydět za hranicemi. Okamžitě jsem si zamiloval záměrně brakovou satanskou tématiku a postavy (obzvlášť Jiří Dvořák se našel), málem jsem sem nasázel 5*. Druhý díl (60%) trpí neduhem, jaký postihuje mnoho druhých dílů z trilogií, mnoho linek zůstává otevřených a navíc se vynořují nové otázky. A ten Třetí díl (70%) je rozporuplný. Ještě před půlkou rozplete neujasněný děj a servíruje hotovou věc, která jakoby vypadla z nějakého béčkového hororu. Ještěže ani zde neztrácí Strach a herci hlavu, dynamicky řeší neřešitelné, a i když to všechno dost smrdí, bavil jsem se vrchovatě. Ale ten konec... z mé strany se to "dalo", "nedalo" se to jako racionální zakončení slibného projektu. Takže verdikt zaokrouhluji nahoru. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu zatím není možné hodnověrně ohodnotit, ale pár postřehů už mám. Tradiční herecké obsazení, tedy to nejlepší dostupné, nepředvádí vrcholné výkony, ale kvalita je patrná. Scénář je typicky Vašíčkovský, tedy lehce pomotaná mystika, střihnutá trochou detekvivky. Uvidíme, ale asi to vyleze maximálně na 3. Po druhém dílu už je možné hodnotit, ale ještě počkám, nicméně kvalita je špatná, zápletka překonstruovaná a výkony nevěrohodné. Nejhorší je snad mladý satanský pěvec Dyk a starý mníšek Zindulka. Chroptivá Tereza, zachmuřený Němec i vyhulená Áňa s vizáží špendlíku podávají takové tradiční, průměrné výkony. Suverénně zklamal Trojan, Hádek i Štěpánková Po třetím dílu zase hvězda dolů. Zápletka ztratila poslední špetky soudnosti a převraty v ději byly k nevydržení. Z hodného zlým, ze zlého hodným a zpět, to bylo něco. Odpad nedám jen proto, že...proč vlastně nedám odpad? Po debilním komentu schizofrenního PDcz jsem odpadu zase o kousek blíž, protože mu, žel Bohu, musím dát za pravdu:-( ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Když scénárista Arnošt Vašíček napsal před 4 lety námět, ještě se v okolí Podlažic žádný průzkum nekonal. Když pak ale začal, našli tam stejně zajímavé vykopávky jako v seriálu. (jochanan)
  • Vila, kde bydlí a pracuje hypnotizérka Eva Součková (Jana Štěpánková), je Kamenná vila v Pardubicích. (ČSFD)

Reklama

Reklama