Reklama

Reklama

Epizody(3)

Znalec černé magie Ivan Trojan a policejní komisař Jiří Dvořák pátrají po pachateli série rituálních vražd. Napínavý kriminální příběh inspirovaný existencí tajemné Ďáblovy bible. (Česká televize)

Videa (3)

TV spot 3

Recenze (440)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tuzemská reakce na všechny ty šifry a tajemna, která se začala po vydání Brownova románu množit jak houby po dešti. Technicky to vůbec nebylo špatné a ani hercům není moc co vytknout, ale celé to půsoní tak nějak úsměvně a nemohl jsem se donutit k tomu, abych to začal brát vážně. 60% Strachovi za odvahu. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Chystal jsem se dát minimálně 4* této jinak dobré zábavné normálně probíhající detektivce odhalující divákovi něco z religionistiky a mystiky. Ale, co proboha znamená ten konec???!!! Autoři se pomátli, proto degraduji původní záměr pouze na 1*. Jedině, že by to byla pozdní signalizace, že šlo o jakousi komedi, ale každopádně předem měli avizovat, že jde o fantasy, to bych se nebyl díval. ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu zatím není možné hodnověrně ohodnotit, ale pár postřehů už mám. Tradiční herecké obsazení, tedy to nejlepší dostupné, nepředvádí vrcholné výkony, ale kvalita je patrná. Scénář je typicky Vašíčkovský, tedy lehce pomotaná mystika, střihnutá trochou detekvivky. Uvidíme, ale asi to vyleze maximálně na 3. Po druhém dílu už je možné hodnotit, ale ještě počkám, nicméně kvalita je špatná, zápletka překonstruovaná a výkony nevěrohodné. Nejhorší je snad mladý satanský pěvec Dyk a starý mníšek Zindulka. Chroptivá Tereza, zachmuřený Němec i vyhulená Áňa s vizáží špendlíku podávají takové tradiční, průměrné výkony. Suverénně zklamal Trojan, Hádek i Štěpánková Po třetím dílu zase hvězda dolů. Zápletka ztratila poslední špetky soudnosti a převraty v ději byly k nevydržení. Z hodného zlým, ze zlého hodným a zpět, to bylo něco. Odpad nedám jen proto, že...proč vlastně nedám odpad? Po debilním komentu schizofrenního PDcz jsem odpadu zase o kousek blíž, protože mu, žel Bohu, musím dát za pravdu:-( ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Teorie o 11. září mě ještě vcelku pobavila. Proč by nemohl kdosi kdysi prorokovat útočníka nezdravé barvy se špatnou manikúrou, ale ten zavěr? Paprsky přitele Lasera z očí dvanácti přesvatých učedlníků ... Náznak toho, kam a jak zmizel pergamen, čehž si policistka všimne a neřekne ani pumpička, je už jen poslední kapka v zabijáckém koktejlu, který se snaží zabít vše v prvních dvou dílech a první půlce třetího řečené. Bez té snahy o velké vizuálně působivé drama by to sice nebylo tak vizuálně dramatické, ale při většině životních dramat málokomu z nás hraje symfoňák. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

perfektní důkaz toho,že češí jsou televizní mistří.co českému tvůrci nejde v kině,to mu jde na televizní obrazovce.za malý rozpočet,velké překvapení.kriminální horor,se skvělými herci,parádní lokace okolo chrudimi a vynikající režie jiřího stracha,který je bez pochyb největší nadějí umírajícího českého filmu.víc takových filmů do kin a třeba se zvedne naše prestiž. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • SPZ pohřebního vozu, který odvážel rituální vražedkyni v závěru filmu ve třetím díle, byla SAT666AN. (DruidKarel)
  • V závěrečné scéně třetí části lze v čase 61:30 ve spodní části záběru spatřit část kolejí filmové jízdy. (Flexaret)
  • Vila, kde bydlí a pracuje hypnotizérka Eva Součková (Jana Štěpánková), je Kamenná vila v Pardubicích. (ČSFD)

Reklama

Reklama