Reklama

Reklama

Epizody(3)

Znalec černé magie Ivan Trojan a policejní komisař Jiří Dvořák pátrají po pachateli série rituálních vražd. Napínavý kriminální příběh inspirovaný existencí tajemné Ďáblovy bible. (Česká televize)

Videa (3)

TV spot 2

Recenze (436)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Že Strach je v současnosti nejlepší český televizní režisér, asi nemusíme vést spory. V ČT to naštěstí vědí a přiklepnuli mu dost peněz na to, aby jeho film nevypadal jako nízkorozpočtový škvár, který vídáme na "jedničce" každou neděli. Máme tu digitálního hada, kamerové filtry, poměrně dobrou hudbu a - světě, div se - kamera se hýbe, rotuje, najíždí na tváře, střídají se tu celky, polocelky a detaily. Když k tomu připočtu přesného Trojana, který v televizi prakticky nehraje, a televizními filmy naopak zoceleného Jiřího Dvořáka, vychází mi z toho televizní nadprůměr. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jiří Strach je velká naděje pro návrat důvěry v české filmy. Tam, kde uvidím jeho jméno v režisérské židli, tak je pro mě daný snímek zárukou kvalitního filmového zážitku, Ďáblovu lest nevyjímaje. Příběh je tajemně mystický, temný, přímo satanský a to detektivní pátrání jak v historii lidstva, potažmo církve mě opravdu baví. Stanislav Zindulka ve filmu vypadá jako těsně před skonem, je bledý jako list pergamenu z první poloviny 13. století a otce Toderika hraje skvěle, no ... vlastně on to možná ani hrát moc nemusí, vypadá už opravdu hodně sešle. ()

Reklama

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Chystal jsem se dát minimálně 4* této jinak dobré zábavné normálně probíhající detektivce odhalující divákovi něco z religionistiky a mystiky. Ale, co proboha znamená ten konec???!!! Autoři se pomátli, proto degraduji původní záměr pouze na 1*. Jedině, že by to byla pozdní signalizace, že šlo o jakousi komedi, ale každopádně předem měli avizovat, že jde o fantasy, to bych se nebyl díval. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Teorie o 11. září mě ještě vcelku pobavila. Proč by nemohl kdosi kdysi prorokovat útočníka nezdravé barvy se špatnou manikúrou, ale ten zavěr? Paprsky přitele Lasera z očí dvanácti přesvatých učedlníků ... Náznak toho, kam a jak zmizel pergamen, čehž si policistka všimne a neřekne ani pumpička, je už jen poslední kapka v zabijáckém koktejlu, který se snaží zabít vše v prvních dvou dílech a první půlce třetího řečené. Bez té snahy o velké vizuálně působivé drama by to sice nebylo tak vizuálně dramatické, ale při většině životních dramat málokomu z nás hraje symfoňák. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlasím, že jde o docela povedený krimi miniseriál. Na české poměry určitě. Jiří Strach dokázal natočit poživatelnou podívanou, která měla dobrou atmosféru, zajímavý příběh i solidní herecké obsazení. Zázraky se sice nekonali (jak tady slibovalo enormní množství uživatelů dle svých hodnocení i komentářů), ale jde prostě o lepší průměrnou podívanou. Trojak i Dvořák odvedli docela slušné herecké výkony, Aňa Geislerová mi už tak sympatická nebyla (nevím, ale poslední roky mi leze celkem na nervy). Dyk je perfektní zpěvák – jako herec už je to horší – jeho postava byla spíš k smíchu. No nic, Satan byl zase zahnán do temnot, tak hurá na další případ…60% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Úvodní gregoriánský chorál (Urbs Ierusalm Beata) je stejný jako ten, který zpívá Sean Connery ve filmu Jméno růže. Dalším odkazem je věta "v tom spočívá veškerý smysl trezoru" (MeaCulpa)
  • Diablova biblia (Codex Gigas) sa v českých zemiach nachádzala v rokoch 1227 až 1648. Pre Švédske kráľovstvo ju ukoristil generál Königsmark. Dnes je vystavovaná v Kráľovskej knižnici v Štokholme. (joske88)

Reklama

Reklama