Reklama

Reklama

Tím nejcennějším, čeho může kterákoliv země dosáhnout, je ovládání lidské mysli…  Čtyři dobrovolníci se s vidinou snadného získání peněz upsali k výzkumu na lidech. Má jít o test lidské výdrže a psychiky. Netuší, že studie je založena na drsných praktikách v nichž půjde o život. Smrtící soukolí se dává do pohybu a šance na únik je mizivá… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

Terva 

všechny recenze uživatele

Film o programu CIA z názvem MK - ULTRA. Jedná se o výzkum ovládání mysli v šedesátých letech. Karrií ( Clea Du Val ) to začalo a nakonec vše dostane smysl. Čtyřem dobrovolníkům jsou kladeny otázky a za špatné odpovědi je čeká smrt, je jasné, že půjde o nervy. CITÁT : Jak se jmenuješ ? Karri... Tato odpověď začne sérii událostí, které se stanou v místnosti nazvané Killig Room 13. Zajímavá myšlenka, trochu trikově odfláknutá, ale má to slušné napětí a zajímavý konec. MK - PATRIOT. Hudbu k filmu stvořil Brian Tyler. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jedna uzavřená místnost. 4 účastníci, nebo chcete-li kandidáti experimentu pro výzkum lidské psychiky a ovládání mysli a spousta záludných otázek, jejichž odpovědi nezná skoro nikdo To, že se v tomto projektu vedeném šíleným vědcem Peterem Stormarem, nebude jen vyplňovat úvodní testovací formulář s množstvím otázek, je jasné hned poté, co je jedna z účastnic střelena do hlavy. A to je teprve začátek solidní a napínavé psycho jízdy s neodhadnutelným koncem. S každou další špatně zodpovězenou otázkou zemře další účastník. Zajímavé a neotřelé téma nelze jednoznačně žánrově zařadit a má ode všeho trochu. Jeho síla spočívá ve výborném hereckém obsazení a také v manipulaci s divákovým přesvědčením s následným až šokujícím vyústěním, které si neustále klade otázku, zda je něco takového možné v reálném životě. To, co se děje v uzavřené místnosti, je velmi zajímavé, a asi by se nikdo nechtěl dostat do podobné bezvýchodné situace a být v kůži kandidátů, kteří pro pár dolarů nevěděli, do čeho jdou a jak to s nimi dopadne. Ve filmu zní působivá hudba Briana Tylera a režisér Jonathan Liebesman umožnil divákovi se v tom velmi dobře orientovat. Jednoznačně zajímavý film. ()

Reklama

Catella 

všechny recenze uživatele

Tenhle film tak nějak dojel na špatné zpracování. Nápad je to parádní - zavřít 4 dobrovolníky do místnosti a čekat co se stane s jejich psychikou. Začátek experimentu mě doslova nadchl a já čekala, že v podobném duchu to bude pokračovat i nadále. Bohužel se dál nic moc nedělo, nebo spíš dělo, ale už to nemělo takový kouzlo a wau efekt, a tak se z toho stal obyč thriller se třema chlapíkama zavřenýma v místnosti. ()

Eratashi 

všechny recenze uživatele

Dobře zpracované a pochopitelné. Myslím, že se to bude příčit mnoha divákům, a proto budou hodnotit menším počtem hvězdiček. Je to velmi dobrá studie psychiky člověka. Účel světí prostředky. Až pochopíte, k čemu slouží celý experiment, pochopíte všechno. Je ale s podivem, jak brzy se subjekty odprostily od reality okolního světa. Přišly tam za určitým cílem, peníze. Bylo jim jedno, co se bude dít, hlavně aby dostaly zaplaceno. Bály se sebepoškození léky. Myslely si, že to bude jenom výzkum. Přijaly úkoly subjektů. Vůbec se nezamyslely, pro subjekt č. 1 vypadl. Proč subjekt č. 2 vypadl - v tu chvíli jim to už mělo vrtat hlavou. Jak správně odpovídat na otázky? Ti inteligentnější by měli začít vždy u toho. Amerika se rozhodně neumístila mezi nejchytřejšími ;-))) ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu dávám pouze za to, že to byl film typu "lidé v místnosti". Jenže narozdíl od těchto filmů, které se specializují na psychologický teror (anebo jsou lidé ponecháni sobě navzájem napospas bojující s ponorkovou nemocí), toto je totální kravina. A ten nápad s vytvářením amerických sebevražedných atentátníků, to už musí být fakt super pako někdo, koho toto napadlo. A to vlastně ani nevím, proč tam vůbec účinkovala ta šestadvacetiletá pipina. No nic, myslím, že 53 % je velmi, velmi vysoké hodnocení. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Louisianě (USA). (griph)
  • Tony Mazzolla (Shea Whigham) ve filmu nosí tričko s nápisem Bayside Tigers, což byl název školního týmu v seriálu Saved by the Bell (od r. 1989). (FIBO)

Reklama

Reklama