Reklama

Reklama

Magická posedlost

  • USA Practical Magic (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po několik generací rodinu Owensových provází kletba, kterou na ni uvalila čarodějnice Maria. A tak všichni muži, kteří se s ženami Owensovými zapletou, zemřou. Svérázné tety Jet a Frances vychovávají své neteře Sally a Gilly po svém. Samozřejmě je učí také čarovat. Dospělé dívky nemají v životě příliš štěstí. Gilly uteče z domova a zaplete se s vášnivým Jimmym Angelovem. Sally žije spokojeně v rodném městečku a zamiluje se do sympatického zelináře Michaela. O pár let později, kdy už se stará o dvě dcery, se kletba naplní a Michael tragicky zahyne. Z deprese jí pomůže Gilly, která se nakrátko vrátí domů, ale pak znovu zmizí. Sally o ní uslyší až ve chvíli, kdy ji zoufalá sestra prosí o pomoc. Jimmy ji surově týrá a když přijede, tak ho společně zabijí. Zmrtvýchvstalý zloduch je však obě začne ohrožovat. Do všeho se ještě zaplete detektiv Gary Hallet, který ho hledá pro podezření z vraždy. S pomocí kouzel a několika obyvatelek městečka se dívky a jejich tety nebezpečného muže ze záhrobí zbaví. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Harpy 

všechny recenze uživatele

na tento film mám jednoducho príjemné spomienky, videla som ho viac krát a prirástol mi k srdcu, navyše prostredie filmu s čarami a mágiou bolo pre mňa vždy lákavé, nie je na ňom vyslovene nič čo by mi vadilo...keď si na tento film spomeniem, tak sa mi vybaví aj nejaká ta malá etapa môjho života.... ()

cartwheel 

všechny recenze uživatele

Každý má film, který si pamatuje z dětství a má jej zafixovaný jako něco úžasného, takže mu i posté bude pipadat dokonalý, i když je to ve skutečnosti průměrná romantická slátanina. Pamatuju si, když jsem si film s rodiči poprvé půjčila z videopůjčovny. Pamatuju si, jak jsem moc chtěla mít dlouhé vlasy a sestru. Pamatuju si ohledně toho filmu všechno a A Case of You od Joni Mitchell je jedna z deseti mých all time favourite písní. Já vím, že je v tom jen to, že každá žena hledá svého vysněného muže a nic takového neexistuje a já jsem si nikdy ani něco takového neuměla vysnít, ale stejně. Sentiment je zapotřebí, hlavně když žijete v cizí zemi a celé týdny jíte těstoviny na sto způsobů. "And I could drink a case of you and still be on my feet." ()

Reklama

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna z největších slátanin roku 1998. Herecky výkony sou tak strašny (obzvlášť v kombinaci s českym dabingem), že aji tasemnice by to zahrála líp. Ono celkově ty filmy o čarodějnicích, takovejch těch klasickejch americkejch, většinou stojijou za velkou ruku v malé kundě. Kolikrát jsem vubec nechápal, co se to tam, kurva, děje, třeba co měl, u všech hoven, znamenat ten telefonní strom. Jediny co, tak krása Kidman, trochu aji Bullock. Jinak všechny žensky v tom filmu si nezasloužej žít. No, to bych byl moc tvrdej, spíš si nezasloužej hrát... Ale hlavně to je chyba režiséra, že vubec něco takovyho natočil, a producenta, že na to vubec dal prachy... ()

alambert 

všechny recenze uživatele

Vizuálně hodně povedný film, až na tetičky, které působí jako by utekly z nějaké stupidní americké pohádky. Líbila se mi kamera, exteriéry atd. Herci (kromě tetiček) hrají velmi slušně. Ve scéně, kdy Goran Visnjic přijde k Nicole Kidman a zaváže jí oči, je víc vášně, než v kdejakém rádoby erotickém filmu. To máme to, co se mi líbilo. Jenže pak je tu zdlouhavý děj a podle mého názoru zcela promarněný finish. Velká škoda... ()

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Opět mě tak napadá, že buďto mám na filmy tak trochu špatný vkus, nebo mám jednoduše jiný vkus než většina uživatelů tady. Tento film je herecky spojením nespojitelného - tmavovlasá kráska Sandra Bullock a rusovlasá divoška Nicol Kidman v rolích dvou sester - čarodějek. Vzpomínám si na to už z dětství, snad to dávali někdy pozdě večer v televizi a já byla tak napjatá, jak to celé dopadne! I kdybych chtěla, nikdy jsem u toho nemohla usnout. Je to pro mě možná malinko srdeční záležitost, ale jen tak okrajově, zkrátka a dobře se mi to vrylo do paměti natolik, že se mi v noci někdy zdá o tom magickém vzrůstu divokých růží, protože jsem někoho zabila, a to v různých variacích... Možná to není tak průměrné, jak se zdá. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Sallyin (Sandra Bullock) obchod se jmenuje Verbena. Verbena je rostlina (Sporýš lákařský), která byla dříve považována za magickou rostlinu s afrodisiakálními účinky. (Chevees)
  • Na konci filmu mají všechny čarodějky v černých pláštích červeno-bíle proužkované punčochy podobné těm, co nosí Zlá čarodějnice Západu v Čaroději ze země Oz (1939). (HappySmile)
  • Skutočný chrobák červotoč (Xestobium rufovillosum) naozaj vydáva hluk, ktorý sa v ľudovej tradícii spája s blížiacou sa smrťou. Použitý zvukový efekt vo filme však nesedí, reálne pripomína skôr klepanie. (Arsenal83)

Reklama

Reklama