Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (251)

F.man 

všechny recenze uživatele

Já se v zásadě nudil. Neříkám, že se nejedná o silné téma umocněné svým reálným základem a výtečnou Swankovou, ale Goldwyn neumí tyto přednosti prodat a servíruje hodně unylé dílo. Až mám pocit, že se mu lehce rozsypalo mezi prsty, což při tématu a bezchyné Swankové zamrzí o to víc. Nemám problém s pomalým, civilním či jiným nestandardním dramatem, ale Conviction není ničím z toho. Přes vysoké místní hodnocení se mi ale možná jen netrefil do nálady. Uvidím, jestli ještě někdy bude možnost hodnocení upravit. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem vypjaté soudní bitvy, ale přestože je film de facto postrádal, jsem víc než spokojen a to především díky Hillary Swank. Ta její zarputilá snaha osvobodit nevinného bratra byla nakažlivé stejně jako opravdová. A ta opravdovost platí i pro sourozenecké pouto mezi ní a skvěle hrajícím Rockwellem. Jestli tihle dva budou hrát někdy v budoucnu manžele či milence, budu mít celkem problém. :) 80% ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Spravedlnost nakonec vyšla najevo a trvalo to sakra dlouho. Dojemný příběh o odhodlání a cestě za cílem, kde stojí spravedlnost. Ukázka špatnosti amerického právního systému. Hodnocení schazuje zmatený střih z jednoho děje do druhého a vy se musíte orientovat v jakém období se právě nacházíte. Hercům není co vytknout, dokáží z vás dostat emoce na místech, kde mají být. Průměrná klasika. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

20 rokov nespravodlivo v base a nakoniec len polroka na slobode, lebo sa rozhodnete liezť do bratovho domu rebríkom a spadnete rovno na hlavu. A je po živote aj po tučnom odškodnom 3,4 milióna dolárov. To sa žiaľ už v tomto filme nespomína v dovetku, ale takto to naozaj skončilo. Sam Rockwell je typicky hnusák, ktorému vlastne prepustenie ani neprajete a keď si ho porovnám s reálnym Kennethom, tak nechápem, prečo takéhoto vyslovene úchyla výzorom angažovali do nevinnej postavy. Za to Hillary zase sadla perfektne a v podstate je ona dôkazom toho, že Pán Boh to má dobre rozdelené a čo nepridá napríklad na výzore, to pridá na iných talentoch. V jej prípade hereckých. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Dráma o tom, ako silný jednotlivec vedie nerovný boj s veternými mlynmi systému. A vyhrá. A je to podľa skutočného príbehu. Takýchto tu už fakt boli tucty, lepšie i horšie, ale asi nie je náhoda, že tento druh filmov sa cíti najpohodlnejšie niekde na Hallmarku. Ale napriek tomu nebudem až taký prísny, lebo: a) je tu len nutné minimum citového vydierania (žiadne spomalené zábery objímania sa v slzách v sprievode sladkobôľnej hudby a pod.); b) okrem "boja proti nespravodlivosti" je to aj o absolútnej súrodeneckej láske a dôvere (Kenny počas celého filmu ANI RAZ nepovie svojej sestre, že je nevinný, rovnako sa jej explicitne ani nepoďakuje, ich vzťah je skrátka tak silný, že takéto slová nie sú potrebné); c) herecké výkony Hilary Swank a Sama Rockwella sú výborné. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Hilary Swank se s pravou Betty Anne Waters setkala až těsně před natáčením. Prý se chtěla dostat do role, a ne jen někoho napodobovat. (hellstruck)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Michigan, vrátane štátneho nápravného zariadenia v Blackman Township. (MikaelSVK)
  • Díky zavedení nových důkazů podle DNA bylo od roku 1989 do roku 2012 ve Spojených Státech sproštěno viny 249 odsouzených. Z toho i sedm lidí odsouzených k trestu smrti. (Terva)

Reklama

Reklama