Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Kouzlo příběhu Betty a Kennyho Watersových tkví v něčem úplně jiném, než jen v tom, co oficiálně uvádí distributor a to tvůrci vůbec nezohlednili! Dobře, máme tu sestru, která se sice správně rozhodla, ale ke svým mentálním indispozicím, studovala práva nějakých šestnáct let nebo kolik. Bráchovi musely téct nervy. Ale o to také nejde. Jde právě o to, že tenhle chlap prostě neměl štěstí, nebo mu zkrátka nebylo dáno, aby si užil světa, protože, jakmile si neprávem odkroutil dvacet let v lochu s přísnou ostrahou, pobyl na svobodě jen šest měsíců a zabil se pádem ze zdi, když si chtěl zkrátit cestu. To je blbý, co? Podle mě tohle mělo být pointou filmu. Člověk míní, ale Bůh mění - to by se Amíkům líbilo. Bez této (smutné) senzace je celkově film poněkud nuda, není to nijak šokující drama. Prostě jen vyprávění jedné neobyčejné soudní kauzy a oddanosti k sourozenci. Doják to ale také úplně není. Natočili to poněkud nemastně neslaně, jako kdyby to jen chtěli odvyprávět, ale z nás nevytáhnout jedinou emoci. Tomu se trochu divím. Zabili Kennyho, parchanti. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Největším a nejsilnějším aspektem celého filmu je to, že je natočený podle skutečné události. Přijde mi až neuvěřitelné jak silný sourozenecký vztah byl mezi Kennym a Betty a to se mi moc líbilo. Betty byla schopná udělat cokoliv pro záchranu svého bratra. Hilary působila opravdu vidlácky a obyčejně, za to má obrovské plus, na celém filmu se mi líbila nejvíce. Sam tam dostal málo prostoru, ale i on svojí část splnil. Bohužel ale takové příběhy už ve filmovém průmyslu nejsou originálními a na podobné a lepší filmy se stejnou tématikou narazíte docela dost, proto jsem se malinko nudila. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

True stroy, která je zajímavá, ale hlavně ze začátku je zdlouhavá. Je jasné, že se mluví o oscarech, protože tohle je přesně druh filmu, za které se dávají. Mě se Hilary nelíbí a mam s ní problém v každém filmu a ani Sam Rockwell mi nepřišel nějak extra super, ale uvidíme kolik sošek sezbírají. Nicméně za podívání to stojí. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

zaujímavý výkon ako Hilary, tak aj Samov, ten mal síce spočiatku príšerný účes (áno ani potom to nebolo ono) hrali to pekne. Výborný klavírový soundtrack. No a samotný príbeh ???? Skúste sa vžiť do postavenia toho Sama ako a asi cítil po osemnástich rokoch v base . Pravdupovediac neviem si to vôbec predstaviť, asi by som snáď ani do civilu už nešiel. A nadľudský výkon od sestry sa mi zdal tak trochu ... mno ... veď aj preto tam nesvieti 5 hviezdičiek, :) ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Další z povedených soudních dramat vystavěných na skutečném příběhu justičního omylu o miglém americkém systému trestního práva, v němž jde především o to, ke každé vraždě přidělit vraha, nikoliv o to, opravdu ho najít. Případ vytažený ze stovek dalších, v nichž objevení metody analýzy DNA umožnilo nalézt a po dlouhých létech zrpostit a propustit z vězení nevinně odsouzeného, který je filmově zajímavý tím, že motorem vedoucím k osvobození je sourozenecká láska. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Betty Waters o filmu řekla: "Ten film je tak pravdivý. Ne každá scéna se ve skutečnosti odehrála, ale všechny ty emoce ano." (hellstruck)
  • Díky zavedení nových důkazů podle DNA bylo od roku 1989 do roku 2012 ve Spojených Státech sproštěno viny 249 odsouzených. Z toho i sedm lidí odsouzených k trestu smrti. (Terva)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Michigan, vrátane štátneho nápravného zariadenia v Blackman Township. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno