Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Sam Rockwell tradičně vynikající (jako skoro ve všem), narativ nespravedlivého soudního systému a boje s ním tu působí už ale trochu vyčerpaně. Rozhodně to není špatné a na pár místech to začne být i trochu napínavé, bohužel skutečně celý ten úzus nerovného boje sociálně slabší skupiny z amerického venkova se soudní mocností zde nevyvolává skoro žádné emoce. [60%] ()

Fr 

všechny recenze uživatele

LIDI NERADI PŘIZNÁVAJ SVOJI CHYBU...... /// Kenny je typickej chlápek z americkýho venkova s IQ cca 70 (námitka – předsudek! Přijímá se...). Poté co nás přesvědčí, že na svobodě opravdu nebude nikomu chybět (námitka ctihodnosti, protože... – Přijímá se!) rozhodne se Betty Anne dokázat, že její brácha má prima ségru. Aby bylo jasno – není to žádná supermanka (nebo snad kočičí žena...). Kvůli bráchovi (a škole) má trablů 3 prdele. Ale jinak je to samozřejmě americká pohádka o síle sourozenecký lásky se značkou ,,DLE SKUTEČNÝ UDÁLOSTI“. Obětovala mu celej život, proto je lehce emoční závěr logickej a celej film je jistě důležitej pro všechny obyčejný lidi, aby neztráceli naději v sama sebe. Na systém se vyserte! (Námitka, jak Fr může vědět, že nám systém nepomůže?...) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zavřeli mi bráchu. Co mám dělat? 2.) Chci se nechat dojmout příběhem, kterej napsal sám život. 3.) Thx za titule ,,cml77“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Největším a nejsilnějším aspektem celého filmu je to, že je natočený podle skutečné události. Přijde mi až neuvěřitelné jak silný sourozenecký vztah byl mezi Kennym a Betty a to se mi moc líbilo. Betty byla schopná udělat cokoliv pro záchranu svého bratra. Hilary působila opravdu vidlácky a obyčejně, za to má obrovské plus, na celém filmu se mi líbila nejvíce. Sam tam dostal málo prostoru, ale i on svojí část splnil. Bohužel ale takové příběhy už ve filmovém průmyslu nejsou originálními a na podobné a lepší filmy se stejnou tématikou narazíte docela dost, proto jsem se malinko nudila. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Kouzlo příběhu Betty a Kennyho Watersových tkví v něčem úplně jiném, než jen v tom, co oficiálně uvádí distributor a to tvůrci vůbec nezohlednili! Dobře, máme tu sestru, která se sice správně rozhodla, ale ke svým mentálním indispozicím, studovala práva nějakých šestnáct let nebo kolik. Bráchovi musely téct nervy. Ale o to také nejde. Jde právě o to, že tenhle chlap prostě neměl štěstí, nebo mu zkrátka nebylo dáno, aby si užil světa, protože, jakmile si neprávem odkroutil dvacet let v lochu s přísnou ostrahou, pobyl na svobodě jen šest měsíců a zabil se pádem ze zdi, když si chtěl zkrátit cestu. To je blbý, co? Podle mě tohle mělo být pointou filmu. Člověk míní, ale Bůh mění - to by se Amíkům líbilo. Bez této (smutné) senzace je celkově film poněkud nuda, není to nijak šokující drama. Prostě jen vyprávění jedné neobyčejné soudní kauzy a oddanosti k sourozenci. Doják to ale také úplně není. Natočili to poněkud nemastně neslaně, jako kdyby to jen chtěli odvyprávět, ale z nás nevytáhnout jedinou emoci. Tomu se trochu divím. Zabili Kennyho, parchanti. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Další z povedených soudních dramat vystavěných na skutečném příběhu justičního omylu o miglém americkém systému trestního práva, v němž jde především o to, ke každé vraždě přidělit vraha, nikoliv o to, opravdu ho najít. Případ vytažený ze stovek dalších, v nichž objevení metody analýzy DNA umožnilo nalézt a po dlouhých létech zrpostit a propustit z vězení nevinně odsouzeného, který je filmově zajímavý tím, že motorem vedoucím k osvobození je sourozenecká láska. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Betty Waters o filmu řekla: "Ten film je tak pravdivý. Ne každá scéna se ve skutečnosti odehrála, ale všechny ty emoce ano." (hellstruck)
  • Kenneth Waters získal odškodnění 3,4 milionů dolarů. (Meg.x)

Reklama

Reklama