Reklama

Reklama

Drama založené na skutečných událostech vypráví příběh horolezců usilujících o zdolání severní stěny Eigeru ve švýcarských Alpách. V roce 1936 vyzvala nacistická propaganda ty nejlepší německé a rakouské alpinisty, aby překonali všechny dosud neúspěšné pokusy a pokořili proslulý masiv náročnou severní cestou. Přestože se zprvu zdráhají, pouští se do dobrodružné výpravy i dva němečtí horolezci. (Filmbox)

(více)

Diskuze

Patrick_VI.

Patrick_VI. (hodnocení, recenze)

Dracula401

Ještěže tam neskáče Sly nebo nepřežívají účastníci zájezdu tělo rozlamující 30metrové pády jako ve Vertical limit!! Ta trocha přibarvení reality na pořádném kopci zas tolik neva. Filmařsky paráda.
Skutečnost nehodnotím, s dnešním vybavením jsme mimo realitu, naprosto nechápu. S jejich bych se bál i sáňkovat v Peci  .............. !!

Arbogast

Arbogast (hodnocení, recenze)

Tak tento sfilmovaný príbeh Toniho Kurtza, ktorý sa síce dosť líši od skutočnosti, je asi najlepší hraný film s horolezeckou tematikou, aký som kedy videl.

lu1

lu1 (hodnocení, recenze)

Ačkoliv jsem vůbec nepobrala závěr filmu, zbytek věty jsem smazala, kdyby si  někdo pročítal diskuzim než film uvidí ;tak pro mě to byl jeden z nejpůsobivějších horolezeckých filmů.

 (hodnocení, recenze)

Ahojte. Neviete mi poradiť, kde by som sa mohol dostať k tomuto DVD?. Ďakujem

Dracula401

Dracula401 (hodnocení, recenze)

Popravdě na tenhle snímek jsem narazil teprve nedávno. A musím říci, že mě poměrně mile překvapil a díky tomu, že filmů s horolezeckou tématikou je jako šafránu. Natož když se jedná o snímek takové kvalty jako je Nordwand. A i když tam zrovna neskáče SLY stejně jako v Cliffhangerovi, film má atmosféru, která vydrží až do konce. 85% )

na příspěvěk reagoval Patrick_VI.

Reklama

Reklama