Reklama

Reklama

Rok 1945. V Norsku v okolí Oksfjordu trvá už několik let německá okupace. Obyvatelé, kteří jsou nacisty mučeni, se rozhodnou s nimi krvavě vypořádat. Vyzbrojeni takzvaně co dům dal, vyrazí na Němce. Jedině skupince pod vedením poručíka Herzoga se podaří utéct do hor, kde je však přemůže krutý mráz. O mnoho let později se na toto stejné místo dostaví skupinka osmi studentů medicíny… (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (688)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slabý horor, který se vrcholně zvrtl v plagiát Evil Deadů a Raimi se jen směje, jak působí na mnoho tvůrců, kteří nemohou dosáhnout jeho kvalit. Tommy Wirkola je prakticky nikdo a pokusil se Evil dead doslova přenést do zasněžených hor a nemrtvé okořenit nacistickými uniformami. To by samo o sobě velmi potěšilo, ale výsledek je v první chvíli slušný horor, ale rychle se mění v nesmyslnou a šílenou vyvražďovačku ve stylu "vem co máš u ruky a umlať ty zk*rvený nacisty". Napsané to vyzní ještě zábavně, výsledek tak zábavný a vůbec ne chytrý nebyl. Je to škoda, ale na druhou stranu takovéhle pokusy ukazují schopnosti severských zemí točit překvapivě "jiné"(originálním film vzhledem k podobnosti s Evil Dead neoznačím:))) film, o kterých by se v ČR dalo jen povídaj v hospodě... Smutné, že u nás nemá někdo podobnou odvahu... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Už plagát k filmu napovedá, čo od neho môžte čakať a presne to som i dostal. Slušné gore efekty a zaujímavých nazi -zombies, kvôli ktorým som filmu venoval svoj čas. Príbeh i nápad s nazi zombies je výborný a ono to ani celkovo nie je zlé, len tomu chýba buď väčší nadhľad a ešte viac humoru, alebo mali tvorcovia ísť úplne opačnou cestou a urobiť to smrteľne vážne. Takto napol to až tak nefunguje. Cením si však jednu dobrú radu z filmu, ktorú môžete využiť i v reálnom živote, ak by vás náhodou zasypala lavína.(ja viem, to sa stáva úplne bežne) Myslím tu so slinami.... Krvi si užijete, zombíci sa naozaj vydarili a ak od toho nečakáte veľa, tak vás to nesklame. Navyše som zistil, že aj s odhryznutými vajcami sa dá naozaj slušne utekať...60%. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kráľom zombie horroru je americký režisér George Andrew Romero. On je zárukou kvality. Občas sa však i iným tvorcom podarí zabodovať v tomto horrorovom subžánri. Nedávno ma napríklad velice potešili nórski filmári, keď natočili výborný snímok "Mŕtvy sneh". Víkendový výlet partie mladých ľudí na odľahlú horskú chatu sa zmení na boj o holý život. Zaútočia na nich oživlé mŕtvoly. Hustá atmosféra, nádherná zasnežená príroda, zaujímavý príbeh, nadupaný soundtrack, krv, gore a hlavne hnusní fašistickí zombie vojáci. Nazi zombie! Wehrmacht living dead! Sieg hail zombie! **** ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dost v pohodě a zábavný "zombie-splatter" s výborným nápadem a prostředím. Nazi-zombáci jsou super, tady no comment. Horší je to již s jednotlivými postavami, z nichž mi žádná nijak nepřirostla k srdci a v podstatě mi byly docela nesympatické, bylo mi jedno kdo jak umře ... Ale o to tu vlastně jde, posledních asi 15 minut je opravdu nářezový "splatter-fest" ... Bohužel mi ale vadily triky a masky. Ty se fakt na dnešní dobu moc nepovedly a nízký rozpočet u tohoto filmu chvílemi opravdu "bolí". Hlavně ty trikové scény a snímání herců před plakáty hor apod. ... Dobré, zábavné, bezmyšlenkovité, mírně vykrádající ... pro fandy horroru pohodová věc, ale nic vyjímečného... ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Ach jo... Norský horror se zombie nacisty. Mohla to být tak úžasná a krvavá parodie/slash. Ale ono ne, musíme si odtrpět kecy o tom, kdo se s kým spáruje, potkat toho divnýho chlapíka, který partu varuje před zlem, nezáživný sex a následnou krvavou lázeň. A ani jedno z toho není podáno s nadsázkou, nebo režisér není tak dobrý, abychom tu nadsázku poznali. Když už se ale masakr strhne, milovníci useknutých končetin a vyhřeznutých organů si přijdou na své. Nic zajímavého kromě originu zombic na tomhle filmu ale není. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • „Pre mňa existujú dva typy zombie filmov. Staromódne, kde sú zobmie vytvorení z kliatby, a nové, kde vznikli kvôli vírusom a moru," povedal Tommy Wirkola. (Greenpeacak)
  • Místo opravdových mincí (pokladu) byly použity čokoládové mince. (AngelusCZ)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

11.09.2010

Jeremy Renner teď bude hrát ve všem. Ve čtvrté Mission: Impossible, v dobovém thrilleru The Raven, v komiksových The Avengers i v dramatu Paula Thomase Andersona The Master. A to zdaleka není všechno… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama