Reklama

Reklama

Rok 1945. V Norsku v okolí Oksfjordu trvá už několik let německá okupace. Obyvatelé, kteří jsou nacisty mučeni, se rozhodnou s nimi krvavě vypořádat. Vyzbrojeni takzvaně co dům dal, vyrazí na Němce. Jedině skupince pod vedením poručíka Herzoga se podaří utéct do hor, kde je však přemůže krutý mráz. O mnoho let později se na toto stejné místo dostaví skupinka osmi studentů medicíny… (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (688)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

OK, takže vemem partu kluků a holek, jak jedou na hory a tam je necháme popasovat se s pár nacizombíkama. Jo, zombíci ve filmech normálně koušou, co? No, super, tak my necháme kluka, aby kousl zombíka. To jsme hned vtipní a originální. A nejhezčí babu necháme šukat v kadiboudě s nejhnusnějším klukem krátce po tom, co si ulevil. To jsme ale kabrňáci, že jsme zbořili i tohle klišé. A teď ještě ocitovat něco z exploitační klasiky. Střeva a krev v bizarních podobách. Zábava je na světě - tu vtipná, většinou ale ne. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kráľom zombie horroru je americký režisér George Andrew Romero. On je zárukou kvality. Občas sa však i iným tvorcom podarí zabodovať v tomto horrorovom subžánri. Nedávno ma napríklad velice potešili nórski filmári, keď natočili výborný snímok "Mŕtvy sneh". Víkendový výlet partie mladých ľudí na odľahlú horskú chatu sa zmení na boj o holý život. Zaútočia na nich oživlé mŕtvoly. Hustá atmosféra, nádherná zasnežená príroda, zaujímavý príbeh, nadupaný soundtrack, krv, gore a hlavne hnusní fašistickí zombie vojáci. Nazi zombie! Wehrmacht living dead! Sieg hail zombie! **** ()

Reklama

Rover 

všechny recenze uživatele

Poetika červené a bílé dostává nový rozměr aneb estetika krve ve vtipně pojatém béčku. (Té větě sám nerozumím, ale ozvala se potřeba komentovat). HUDBA: Christin Wibe - originální hudby moc neuslyšíte, ale rozřezávání zombíků za zvuku norského metalu je cool. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slabý horor, který se vrcholně zvrtl v plagiát Evil Deadů a Raimi se jen směje, jak působí na mnoho tvůrců, kteří nemohou dosáhnout jeho kvalit. Tommy Wirkola je prakticky nikdo a pokusil se Evil dead doslova přenést do zasněžených hor a nemrtvé okořenit nacistickými uniformami. To by samo o sobě velmi potěšilo, ale výsledek je v první chvíli slušný horor, ale rychle se mění v nesmyslnou a šílenou vyvražďovačku ve stylu "vem co máš u ruky a umlať ty zk*rvený nacisty". Napsané to vyzní ještě zábavně, výsledek tak zábavný a vůbec ne chytrý nebyl. Je to škoda, ale na druhou stranu takovéhle pokusy ukazují schopnosti severských zemí točit překvapivě "jiné"(originálním film vzhledem k podobnosti s Evil Dead neoznačím:))) film, o kterých by se v ČR dalo jen povídaj v hospodě... Smutné, že u nás nemá někdo podobnou odvahu... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Už plagát k filmu napovedá, čo od neho môžte čakať a presne to som i dostal. Slušné gore efekty a zaujímavých nazi -zombies, kvôli ktorým som filmu venoval svoj čas. Príbeh i nápad s nazi zombies je výborný a ono to ani celkovo nie je zlé, len tomu chýba buď väčší nadhľad a ešte viac humoru, alebo mali tvorcovia ísť úplne opačnou cestou a urobiť to smrteľne vážne. Takto napol to až tak nefunguje. Cením si však jednu dobrú radu z filmu, ktorú môžete využiť i v reálnom živote, ak by vás náhodou zasypala lavína.(ja viem, to sa stáva úplne bežne) Myslím tu so slinami.... Krvi si užijete, zombíci sa naozaj vydarili a ak od toho nečakáte veľa, tak vás to nesklame. Navyše som zistil, že aj s odhryznutými vajcami sa dá naozaj slušne utekať...60%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Režisér filmu, Tommy Wirkola, si ve filmu zahrál malou roli. Jednu ze zombie. (ČSFD)
  • „Pre mňa existujú dva typy zombie filmov. Staromódne, kde sú zobmie vytvorení z kliatby, a nové, kde vznikli kvôli vírusom a moru," povedal Tommy Wirkola. (Greenpeacak)
  • Režisér sa snažil vytvoriť strašidelný film zmiešaný s Indianom Jonesom. (Greenpeacak)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

11.09.2010

Jeremy Renner teď bude hrát ve všem. Ve čtvrté Mission: Impossible, v dobovém thrilleru The Raven, v komiksových The Avengers i v dramatu Paula Thomase Andersona The Master. A to zdaleka není všechno… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama