Reklama

Reklama

Muži, co zírají na kozy

  • USA The Men Who Stare at Goats (více)
Trailer 1

Reportér Bob Wilton se snaží zapomenout na rozpadlé manželství a hledá velký námět pro svůj příští článek. Potkává agenta speciální jednotky Lyna Cassadyho, který mu odhalí existenci tajné vojenské jednotky, jejímž cílem je změnit válku tak, jak ji známe. Zakladatel této jednotky zmizel a Bob se přidává k pátrací misi, kterou vede Cassady. Aby přežil tuto dobrodružnou výpravu, musí Bob čelit nepřátelům, o kterých se mu ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (991)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Já osobně jsem založením spíše " DOLŇÁK " než " HORŇÁK " :o), ale i já v tomto případě zíral a hlavně..... KRÁLOVSKY se bavil. Tohle myslím mluví za vše: Kdy Rusáci začali s tímto druhem výzkumu?...Zdá se, že se dozvěděli o našem pokusu o telepatické spojení s jednou z našich jaderných ponorek , zatímco byla pod ledovcem....O jakém pokusu?....Žádný neproběhl. Vypadá to, že šlo o kachnu ze strany Francouzů. Rusáci si myslí, že historka o tom, že je to francouzská kachna je jen báchorka.......Takže začali s paranormálním výzkumem, protože si mysleli, že to zkoumáme my- když vlastně nic nezkoumáme?..Ano, pane. Teď, když s tím začali, to musíme zkoumat taky pane :o) A ještě " z jiného soudku " - Co děláš?.....Rozháním mraky, udržuje mě to ve formě :o) Nevšední zážitek, vtipné a inteligentní ( víc než by se mohlo na první pohled zdát ) a v neposlední řadě parádně zahrané v čele s EXCELENTNÍM Georgem Clooneym coby JEDI bojovníkem, seržantem 1. třídy Lynem Cassadym, speciální síly ve výslužbě. Kdybych se před shlédnutím snímku nepodíval na jméno režiséra, téměř bych se vsadil, že bratři Coenové se rozhodli pro volné pokračování Burn after reading. V druhé polovině snímku sice trošičku dochází DECH, ale vše vynahrazuje úplný závěr na vojenské základně ( pod vlivem LSD ) a vrací to do nezapomenutelné roviny. 4* p.s. a co ty? Pomáhá mi chlast a poslouchání klasického rocku :o) BOSTON, jo ten mi pomáhá. No mně taky, na závěrečnou píseň More than a feeling http://www.youtube.com/watch?v=SSR6ZzjDZ94 " pařím " ještě teď při psaní tohoto komentáře :o) ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jen si na ten film vzpomenu, a musím se začít smát. Ne smát v tom smyslu, že soi vzpomenu na různé humorné scénky a vtípky. I když to by taky šlo. ne, směju se tomu, jaká to byla vlastně píčovina. A já ji poměrně hltal. Absurdní džouky v coenovském stylu ala po přečtení spalte, evokující minimálně doktora divnolásku! Jako Clooney je vážně frajer a komediální role mu v poslední době jdou hodně pod ruku. Spacey a jeho americko krásovskej výraz potěší. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Byl jsem na misi, i když jsem nevěděl, o jakou misi šlo." Kdyby mě opustila manželka, tak bych rozhodně nenarukoval do války, ale Bob Wilton je jiný. On se prostě do války vydal a uprostřed pouště se přimotal mezi uniformované Jedie mentální armády míru, kteří sváděli souboj pod vlivem LSD s Temnou stranou US Army. Můj pobavený úsměv se při sledování tohoto netradičního snímku občas měnil na nechápavý, ale abych dokázal, že jsem pozorný divák, tak nyní zkusím ladně projít zdí ... tak zatím zeď drží, ale my to s Bobem jednou dáme. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Sakra moc roztříštěný, jinak ale rozhodně zajímavý, osobitý a v dobrém smyslu divný film o příběhu speciální mentální jednotky v armádě USA. Je to ten typ filmu, který nechá člověka, ať si to nějak sám srovná v hlavě - ale zůstal mi tam takový příjemný otazník, co nevyžaduje konkrétní odpověď. Každopádně nebýt několika pánů herců (Clooney, Bridges, Spacey), šlo to asi úplně do sraček. Charisma naštěstí táhne. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak divné to rozhodně je. Ale ne tak správně divné, jak jsem po trailerech čekal. Je zde totiž hrozně vidět, že tvůrci nevěděli, zda chtějí točit satiru či rádoby trhlou komedii. Bohužel to ale tvůrci nedokázali správně zkombinovat a zůstali někde na půli cesty. Pár scén je zde opravdu povedených a vtipných. Vždycky když se v dialogy zmiňujou Jediové a Ewan McGregor netuší o co jde, tak to stojí za to. Problém je, že těchto několik scén je roztroušeno v hodině a půl hodně pomalého filmu, který kromě těchto scén a dobrých hereckých výkonů nemá moc co nabídnout. Škoda, možná že kdyby se toho ujal zkušenější režisér, tak by to celé mohlo mít i kultovní parametry. Takhle to ale celé vyšumí do prázdna. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Lyn Cassady (George Clooney) vysvětluje Bobu Wiltonovi (Ewan McGregor), že jeho prací je být "válečníkem Jedi". Ewan McGregor hrál Jediho Obi-Wana Kenobiho v několika filmech série Star Wars. (c.tucker)

Reklama

Reklama