Reklama

Reklama

Když se obyčejný domácí chameleon, který trpí krizí identity, střemhlav vřítí do klasického westernového městečka Prach, naskytne se mu jedinečná příležitost projít kompletní proměnou. Chameleon, který si začne říkat Rango a vybájí si spoustu mýtů o svých hrdinských kouscích, roztočí spirálu podvodu, která mu přihraje šerifskou hvězdu ve městě zmítaném krizí. Otázkou je, zda dokáže jeden nepřipravený chameleon bez sebemenší kvalifikace změnit budoucnost městečka k lepšímu? Animované pojetí westernu s chameleonem v hlavní roli je množná na první pohled poněkud zvláštní, ale zábavný mix parodie, zajímavých postav a sofistikovaného humoru dělají z filmu Rango skvělou podívanou. (HBO GO)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (1 051)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Být Pixarem, bál bych se. Velmi bych se bál.Rango je chytrá pocta klasikám, má úžasný humor, skvělé herci v původním znění. Navíc dokonalou animaci opět o něco posouvající hranici. Představuje bez přehánění krok kupředu pro CGI animáky, hlavně co se přístupu týče, kterému přeji úspěch alespoň v tom, že si ho jeho diváci najdou. 90% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a nevídaný animák v čele s úchvatným Johnny Deppem,který si brilantně poradil s dabováním trhlého chameleona Ranga.Milý příběh,sympatický humor a vizuálně taky hodně povedené, i když je pravda,že Divokému západu dvakrát neholduju :-)Akční scény byly poutavé,nicméně mě nezasáhly tak jako ty pochmurnější a klidnější chvíle.Každopádně dobré čtyři hvězdičky. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kdyby Duch západu hovořil hlasem skutečného Ducha západu, nechybělo by Rangovi absolutně nic. Největší výhodou tohohle animáku (především) pro dospělé je jeho režisér. Gore Verbinski má ve zvyku hýřit nápady a ohromovat akčními scénami, ale nezapomínat přitom na dobře vystavěný příběh, humor a vykreslování postav. A stejně jako v (především druhých) Pirátech z Karibiku se mu to daří i tady. Z počítačů ILM navíc vypadla bezchybná, snad 99procentně realistická animace, Hans Zimmer zase napsal nejlepší hudbu od Sherlocka Holmese, a každý z herců, kteří ještěry, ještěrky, hlodavce, ptáky a jiné dabovali, se očividně náramně bavil. Stejně jako já.__P.S. Že se k tomu ještě vracím... Snad s Duchem západu alespoň pořádně popasuje české znění. Pokud ho nebude mluvit Ladislav Županič, tak nevím.__P.P.S. Hurá, tvůrcům dabingu to naštěstí myslelo, Ladislav Županič bezchybný. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vtedy na animovanom Západe. V tom filme je veľa dobrých fórov, najmenej jedna geniálna akčná scéna, má to famózny soundtrack a takmer dojímavé odkazy na slávne westerny (scéna s Duchom západu je najlepšia časť filmu nielen preto, kto ten Duch západu vlastne je). Lenže je to o 20 minút dlhšie, než treba, má to trestuhodne nevyvážené tempo a vždy, keď to začne gradovať a človek sa teší, že odteraz to už bude až do konca náter, príde zase spomalenie a hlušina. Dokonca sú tam miesta, keď ma to otravovalo. Štvrtú hviezdičku si odložím na reprízu v originálnom znení, slovenský dabing nestojí za fajku močky. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Osobitý a velice nápaditý animák, který je tentokrát určen spíše pro trošku odrostlejší publikum. A to je rozhodně dobře. Animace je excelentní, atmosféra westernového městečka funguje na jedničku a některé scény hraničí s genialitou (honička s netopýri), což navíc podtrhuje výborná hudba. Bohužel to má ale taky dosti rozvláčné tempo a několik hluchých a ke konci už to dosti ztrácí dech. I tak ale hodně velká spokojenost. Konečně je tu zase jednou trochu jiný animák. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (20)

  • Jedná se o první animovaný film kompletně vytvořený studiem Industrial Light & Magic, které stojí např. za vizuálními efekty pro filmové série Hvězdné války (od r. 1977) a Indiana Jones (od r. 1981), film Terminátor 2 a pro stovku dalších filmů. (Brousitch)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama