Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční můry jako klíč k dávnému zločinu
Cecilie vidí a slyší věci, které ostatní nevnímají; místa nejednou mění svůj vzhled a lidé tam vlastně ani nejsou. Jedné noci je znásilněna, ale o činu nezůstanou žádné důkazy a žádné stopy. Manžel Mads ji přivede na psychiatrickou kliniku, kde s pomocí psychiatra Pera začíná rozplétat děsivou souvislost mezi svým zážitkem a brutální vraždou, která se stala před více než třiceti lety. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film se sice opírá o nepříliš originální děj, jenže skandinávci do něj vložili svou severskou duši a šarm, kterým mě doslova dostali. Dokázali to hlavně pomocí skvělé atmosféry, rychle odsýpajícímu ději, který byl plný nečekaných zvratů a melodramatické hudby. Tyto prvky jsou společně s přesvědčivými hereckými výkony tím největším plusem tohoto snímku. Děj je rozdělený do dvou časových úseků, které se vzájemně prolínají a občas je máte trošku problém rozeznat, ale to byl právě režisérův záměr. Nečekejte ovšem žádnou brutální jízdu plnou krve a srdceryvných výkřiků. Tohle tady neuvidíte! Dočkáte se však mysteriózní, psychologické hry s vaší představivostí, kterou vám rádi producenti každým dalším záběrem pěkně naruší. Všechno je navíc doplněné skvělým hudebním doprovodem, který polaská na duši. Po dlouhé době jsem měl možnost se zase u filmu odreagovat a nemuset sledovat trapné efekty a otřesné monstra či vrahy. ()

jacksax 

všechny recenze uživatele

Na začátku přijíždí do města dvojice a my od prvních záběrů víme, že žena (Cecilie) je vyjetá jak strojní olej. Buď chroupe prášky po kilech nebo se jí kolečka v hlavě už dávno rozkutálela. I díky tomuto faktu jsem ji nebyl schopen přijmout po celý film jako hlavní kladnou hrdinku a její osud mi byl povětšinou lhostejný. Ti kdo (pro mne) táhnou celý film jsou vedlejší postavy manžela(?), psychiatra a hypnotizéra. Jakmile se objeví v záběru, je to mnohem lepší a poutavější. Celkově chybí filmu hloubka (plastičnost) díky nevyužití výše zmíněných postav. Hlavně přehlížení postavy manžela mě přišlo místy až trapné. Celkově slabší 3 a promrhaný potenciál. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Pološílená učitelka , která má halušky a je na pokraji zhroucení. Vše má jistý opodstatnění, jenže jak mám hrdince fandit, když není moc sympatická ani hezká? Nevýrazná duchařina, která sice neurazí, ale nic ve vás nezanechá a velice rychle zapomeňte, že jste to viděli a to je asi chyba. Děj vás nepohltí. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Povedené skloubení dvou tajemných jevů lidské psychiky: seriózně zkoumané schizofrenie a šarlatánské reinkarnace. Zimní dánský venkov a pochmurná nálada připomíná více Skandinávii, modré a zelené odstíny ladí s celkovou atmosférou nebezpečí a tajemna. Dojem často hlavně v první půli kazí špatné dialogy (nebo snad překlad?)...65%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ubohá Cecilie. Má tvář jako Botticelliho anděl... a v hlavě bramboračku (neboli odborně řečeno 'hyperaktivní mozek'). Nebo aspoň se to tak navenek jeví. Však to určitě znáte - ty děsivé přízraky, které ona vidí, opravdu existují, ale samozřejmě jí to nikdo nevěří, ani její manžel, který se jí ještě navíc snaží zavřít do pakárny, mizera jeden. Její cvokař jí předepíše nějaký fajnový klepky, ale i když je do sebe hází jako lentilky, přízraky ne a ne zmizet... No a dál už nic napovídat nebudu, protože bych to celý prozradil. Skvělá oddechovka, slušná filmařina a zajímaví herci, kterým jako absolutistická panovnice nekompromisně vládne Sonja Richter. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v dánském městě Svendborg. (GASTON73)

Reklama

Reklama