Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film o drsném životě na střední škole Suzuran sleduje jednu životní epizodu madého Genji, který nastoupil na nejtvrdší japonskou střední školu proto, aby dokázal otci, že na to má, a že po něm bude moci převzít vedení klanu Ryuseikai. Nejdřív ale musí porazit zdejšího favorita Tamaa Serizawu. V tom mu pomáhá nejneúspěšnější absolvent Suzuranu Ken Katagiri svými radami. (Draugen)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Japonští hezounci ve filmovém anime mezi sebou soutěží, kdo ho má většího...drama jako hrom a přímo na mě cákaly emoce... a zase se hezky odrážely a tak jsem se začal těšit aspoň na vymazlené souboje a prd, kluci se na sebe skoro vždy drsně zadívali ( nebo ani to ne) a střih, většina skučí na zemi a je vymalováno...hmm. Sem tam jsem se ale uchechtl, Ruka byla pohledná a snesitelný japan rock to u mě vytáhne na hvězdičku. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Drsné a zaujímavé. Ale vzťahovo nedostačujúce a okrem finále v rámci postupne budovaného napätia pre mňa aj nefunkčné. Pričom začiatok, ktorý bol značne odľahčený pôsobil veľmi osviežujúco. Po pol hodine sa to zvrtlo na ťažkú drámu a postupne som tomu prestával veriť. Na to ako som mal Miikeho rád mám pocit, že je strašne nesúrodý. Strašne povrchný a strašne pozlátkový. Ale bez presahu. Filozofia na ktorej mal byť postavený príbeh sa objaví v posledných 2 minútach a pôsobí strašne samoúčelne. Pri Ichi the Killer bolo aspoň to nepríjemné násilie. Tu je to také tancovanie v blate. Priemer. Ale už sa k tomu asi nikdy nevrátim. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Takaši Miike dokáže ze současné ostrovní kinematografie vykřesat mnohem více drajvu, než většina ostatních filmařů. Samozřejmě můžeme polemizovat o tom, zda tímto příklonem k západním filmovým postupům neničí to nejzajímavější, co nám japonské filmy mohou nabídnout, ale to by bylo na další povídání. Kurózu ZERO je výtečný zejména ve své první sebeshazovačné polovině, ze které je cítit ironie na míle daleko. V druhé části tohle trochu utichá a do popředí se dostávají vztahy a podobné nesmysly, což trošku ubírá na tempu a celkové atmosféře. Nicméně faktem je, že Takaši to drží pevně za nastajlované pačesy a přichází s cool bitvou v dešti jejíž přehlednost je díky trojici komentátorů nezpochybnitelná… Je nutné uznat, že i přes poměrně dlouhou stopáž to má říz a není to hloupé. Vidět to v době vzniku, zcela jistě bych byl nadšený. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Příběh je většinou co ve filmu preferuju. Tady je vytěsněn úplně na okraj (naštěstí,protože story--jsem tvrďák,abych fotrovi dokázal ,že jsem lepčejší než von a nebudu takpak muset velet nějaké té jakuza divizi,ale budu moci být třeba zdravotním bratrem,když se mi zachce....-- je opravdu nosný),ale pro tu neuvěřitelnou porci vzájemných kvalitních nakládaček mezi chlapci (furt lepší než by po sobě cákali vodou) hodnotím vysoko.Stalo se však,že mi permanentní fackovaná asi nestačila a já se občas nudil . Ale jen trochu-začal jsem na to koukat kolem půlnoci a končil kolem druhý aniž bych jedinkrát usnul. Takže vlastně dobrý. (Jak to ale funguje v japonským školství nám Miike už poměrně přesně popsal ve Fudo,nebo když Takashi Kitano skotačí se svou třídou v Battle Royale:-).)-Mám pocit,že tohle snese škatulku Yakuza film mnohem lépe,než spousta jiných jakoby Jakuza filmů.Nu což,-Miike už určitě zpracoval lepší příběhy, ale natočil i mnohem horší filmy. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Tohle je solidní prdel. Po celou dobu filmu platí důležité pravidlo: Nebrat ani vteřinu filmu vážně. Pokud se vám to nepodaří, můžete to rovnou vypnout, jelikož začnete mít pocit, že japonské školství má určité mezery. Pokud naopak přijmete princip absolutní nadnesenosti, dají se ty 2 hodiny celkem dobře užít. 6/10 ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama