Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film o drsném životě na střední škole Suzuran sleduje jednu životní epizodu madého Genji, který nastoupil na nejtvrdší japonskou střední školu proto, aby dokázal otci, že na to má, a že po něm bude moci převzít vedení klanu Ryuseikai. Nejdřív ale musí porazit zdejšího favorita Tamaa Serizawu. V tom mu pomáhá nejneúspěšnější absolvent Suzuranu Ken Katagiri svými radami. (Draugen)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

tombac 

všechny recenze uživatele

Z tohohle bude fanynky asian boys polévat horko. :) Miike stále více reflektuje moderní filmařské trendy a Crows: Epizode 0 je celkově snad jeho nejdynamičtější film, velmi dobrý téměř ve všech stránkách. Má styl, spád, příběh, krásnou Meisu Kuroki a rozmanité a charismatické mladé tvrďáky, co si rozbíjejí držky ve vizuálně slušně nářezových bitkách. Ta výborná hromadná mezi gangem Serizawy a GPS (provazce deště, všudypřítomné bláto mísící se s krví, solidní street fight choreografie, zpomalené záběry a pomalá balada - to je prověřená a úderná kombinace; Adrian není sám, komu při ní vytanuly na mysl stylizované scény v korejských akčních dramatech :) a zdramatičtění příběhu jsou velkým příslibem pro pokračování. Nevím, komu budu fandit, ale hodně mě zajímá, jak to bude dál... ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu rozpolcená - na jednu stranu ty bitky měly svým způsobem styl a kdybych četla mangu, určitě bych tuhle filmovou verzi Miikeho dostatečně ocenila, na druhou stranu mě to ale příběhově nezasáhlo tolik, jako jsem si od toho slibovala, i když emoce tam rozhodně jsou. I Oguri Šun se mi v téhle roli hodně líbil, i když ho mám ráda spíš v méně drsňáckých rolích... ale kupodivu mu to docela sedlo. Takže přemítám mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale nakonec dám tři, protože mě to zkrátka tolik nezasáhlo a ty bitky mi místy přišly trochu směšné, než abych to brala vážně. Dokud jsem neviděla tenhle film, nevěřila bych, že je víc delikventská škola než v Gokusenu :D LOL No vážně, vždyť se na tom Suzuranu ani jednou neučilo a učitelé byli jen na začátku jako nějaké ušlápnuté figurky, a to jen do té doby, než tam nějaký ten studentík přišel a jednomu z nich fláknul. No ono se to vážně ani brát nedá. ~(3,0)~ ()

Reklama

dawe04 

všechny recenze uživatele

Dynamická, akční a stylová jízda, tadashii. Přesto mě pořád napadalo srovnání s Blue Spring. Narozdíl od "Vran" má Blue Spring i trochu poetičtější stránku věci, což je u mne konkrétně ku prospěchu věci, ale zpět k Serizawovi, Genjimu a jejich povedeným partičkám. Celý film pozorujeme přípravu na bitvu o nejvyšší postavení ve škole (no, někdy se o té rozmlácené betonové barabizně jako o škole dalo dost pochybovat) mezi dvěma "armádami" pěkně nasr***ch studentů. Ačkoli nejde o nic převratného, závěrečný "street fight" v dešti a blátě, to bylo něco. Masochisticky mě napadlo něco takového uspořádat u nás v.......Uvidíme, jaké zvrácenější choutky vyvolá dvojka:-) ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Dvě slova Takashi Miike. Komu to jméno nic neříká, pokusím se představit, co může od toho filmu čekat. Námět podle mangy, takže je to značná stylizace akčního námětu(který by jinak uspěl i jako fighto anime) proloženého občas vtipnými nebo pár dramatickými momenty. Zajimavé vizuální zpracování, kdy uvidíte pár nezapomenutelných scén ať už typické eyecandy záběry prostředí, nebo třeba řež hromadnou v dešti. Celou adrenalinovou jízdu podtrhuje skvěle zvolená, většinu času našlapaná dynamická hudba. Co se týče obsazení hlavní roli má můj oblíbenec Shun Oguri, kterého málem nepoznáte(protože vypadá dost drsně se zajímavým účesem) pokud jste ho viděli v sérii HYD, nebo Hana Kimi. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem nečekal. Úplně mě to přišpendlilo k obrazovce. Vychutnával jsem si tenhle akční nářez od začátku až dokonce. Má to snad vše, co od takových filmů očekávám. Od parádní atmosféry, kterou podporuje ještě výborná hudba, která má šťávu a říz, přes zběsilé souboje až po herecké obsazení. A ten závěr. Ten mě opravdu navnadil na druhý díl a to čekání na něj bude opravdu dlouhé. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama