Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film o drsném životě na střední škole Suzuran sleduje jednu životní epizodu madého Genji, který nastoupil na nejtvrdší japonskou střední školu proto, aby dokázal otci, že na to má, a že po něm bude moci převzít vedení klanu Ryuseikai. Nejdřív ale musí porazit zdejšího favorita Tamaa Serizawu. V tom mu pomáhá nejneúspěšnější absolvent Suzuranu Ken Katagiri svými radami. (Draugen)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

ainny 

všechny recenze uživatele

No, tak tohle byla opravdu pecka. I když filmy podobného rázu moc nemusím. Tedy násilí jako takové nemusím vůbec. Jenže zvědavost jak se Oguri vypořádal s rolí tohoto typu byla větší. A nelituju. On ten film není jenom o násilí, je v něm tak nějak mimochodem v rámci nepsaných pravidel naznačená např. i úcta k slabšímu pohlaví a to mě na celé věci překvapilo snad nejvíc. Něco podobného jsem vůbec nečekala. Stejně jako překvapení v závěru (BTW tři dějové linky během závěrečného boje neměly skulinu), i když jistá věc při pádu Kena do vody mi vrtala hlavou. :o) Líbila se mi i kamera a muzika. Ta dokonce tak, že bych brala soundtrack. Přemýšlím za co bych stáhla aspoň jednu hvězdičku a nic mě nenapadá... Na dvojku se chystám během příštího týdne, tak se nechám překvapit. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Japonští hezounci ve filmovém anime mezi sebou soutěží, kdo ho má většího...drama jako hrom a přímo na mě cákaly emoce... a zase se hezky odrážely a tak jsem se začal těšit aspoň na vymazlené souboje a prd, kluci se na sebe skoro vždy drsně zadívali ( nebo ani to ne) a střih, většina skučí na zemi a je vymalováno...hmm. Sem tam jsem se ale uchechtl, Ruka byla pohledná a snesitelný japan rock to u mě vytáhne na hvězdičku. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Podobně jako ve vězení nebo zajateckém táboře, i na nejtvrdší střední škole v Japonsku zuří permanentní krvavá bitva o nadvládu nad touto posprejovanou, špinavou budovou. Jednotlivé třídy následují ty největší frajery ze svých řad, spojují se proti ostatním ročníkům a všichni se brutálně řežou navzájem. Komiksově přepálený snímek se nudnou realitou nezatěžuje (učitelé se objeví jednou v úvodu a nikdo tu jedinkrát nevytáhne učebnici), naopak v dynamických rvačkách a absurdním humoru odráží závažné otázky cti, loajality a přátelství. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Takeshi Miike se pokusil natočit boj gangů na střední škole a povedlo se mu to tak napůl a to jen proto, že vlastně úplně rezignoval na školní prostředí, který je ve filmu zastoupený vlastně jen tim, že se o něm občas mluví a že vůdci různých gangů jsou rozházený po různých třídách a ty se pak spolu spojujou nebo bojujou, takže vlastně tu nejtvrdší střední školu zevnitř divák vůbec neuvidí, na druhou stranu ale Miike vytvořil hodně slušnou gangovou záležitost, kdy všechen svuj um a nápady soustředil na boje, který jsou tu naprosto skvělý a zejména ta poslední snese ty nejpřísnější měřítka a je natočená opravdu mistrovsky ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

A zase ten Takashi Miike. Jak on dokáže natočit některé cool scény, za to by se nestyděl nikdo. Jeho závěrečný souboj je nadupaný, a to jak stylizací, tak díky hercům a nakonec i díky všemu ostatnímu - střeh, který není tak rychlý úhly, které jsou promyšlené, a hudba, která je kulervoucí. Mám pocit, že slovo kulervoucí jsem ještě nepoužil, tak doufám, že tohle je jediná příležitost, kdy jsem tak učinil. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama